Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:33 16.07.25 
Запознанства
   >> Адам и Адам
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Re: Ima li nujda ot MoDeRaTORi ???нови [re: GayNewsBG]  
Автор pensif (zamislen)
Публикувано05.08.03 12:19

Здравей!

Не искам да те обиждам, нито нещо друго лично, просто ми се иска да отбележа, че, както сам подчерта, влизаш тук от 3 седмици. Поради това ми се струва, че въпросът, който повдигаш, не е достатъчно обмислен и базиран на необходимата съвкупност от впечатления... Сигурно нямаш представа какъв хаос беше тук преди може би около година, когато нямаше модератори и някакъв ред, когато всеки имаше правото да “преценява как да изглежда в очите на другите”, както пак ти отбеляза...
Само се опитай да анализираш малко сегашната ситуация – причините, заради които първата страница от форума е пълна със заплахи, обиди и т.н и техните носители... В основата са Никам и Градуса...
Огледай се – не знам до къде се простират впечатленията ти от Никам (вие може би си сътрудничите за вашите сайтове), но не може да не си забелязал, че той се нахвърля върху абсолютно всеки, който се опитва да му опонира и моментално го квалифицира по някакъв начин – или с обидни епитети относно интелигентността му, или със съмнения за сексуалността му, като при последното настоява за прочистването на клуба!!! Това ли е свободата, за която пледира?!
Що се отнася до Градуса – ами явно не си запознат с епопеите и драмите, които бяха тук наскоро (преди няколко месеца) по време на безкрайните му спорове на абсолютно лична основа (разправии, които няма защо ние тук да четем) с mireto:). То не бяха обиди, клевети и т.н. бълвания, между които за пореден път безпочвени искания за оставки на модераторите, въз основа на това, че не можеха онези двамцата да се разберат помежду си...
Забележи пак само, че същият намери супер сгоден случай чрез емоционалната атака на Никам да поднови всичко онова. Погледни как в абсолютно всеки свой постинг той обръща нещата към нея и отношението си към нея, без никаква връзка най-често с това, за което става дума в постинга, на който отговаря...

И накрая, говориш за думата “модератор”...Моля те, не се хващай за нея...Именно защото знаем какво значи, кога и как се използва... Отгоре на това, тя може да означава и различни неща според ситуацията...
Да речем, че модераторът е арбитър (едно от значенията) – е, тогава не би ли имал право един арбитър да решава спор, да отсъжда, коригира, наказва и т.н.? Помисли за арбитъра във футбола – никой не го обича, но има правила и те трябва да се спазват, иначе на какво ще заприлича играта, ако всеки прави каквото си иска?
Да речем, че е просто посредник (за нашия случай такава роля не е приложима, но все пак...) - сам знаеш какво се случва винаги с посредниците и как все някой е недоволен от тях, колкото и да се стараят.
Да речем, че модераторът е председател, управляващ (събрание, дискусия, форум)... Пак има някакв правила, според които той прави това. Помисли дори за председателя на Народното Събрание – няма ли той право да дава думата, да прекъсва поради изтичане на време, да се грижи за реда и добрия тон, да гони от залата неприлично държащите се?

Не твърдя, че тук, при нас, трябва да е така. Просто давам примери. Недоволни винаги има, по-важното е повечето хора, участващи по някакъв начин в дадения форум, да са доволни.
Асоциациите с нашия клуб всеки може да направи. Докато има правила, те е редно да се спазват. Докато модератори са избрани по редовен път и са подкрепени от по-голямата част от клубарите(неотдавна се гласува например за оставането на BBourgas като модератор), те трябва с дадените им от администраторите средства да изпълняват задълженията си, които поне аз разбирам като грижа за добрия тон в дискусиите и осигуряване на спокойно и културно обсъждане на теми, без лични нападки (това вече не е спор) и излишно повтаряне на една и съща информация или теми, без спам. За лични отношения си има бележки тук, както и чатове...

"To be natural is such a difficult pose to keep up"

Редактирано от pensif на 05.08.03 12:43.

Тема Re: Ima li nujda ot MoDeRaTORi ???нови [re: GayNewsBG]  
Автор Пepин (овълчил се)
Публикувано05.08.03 19:08

> Predi okolo 2-3 sedmici, moe mnenie beshe iztrito ot BBurgas,
> zashtoto sadarjalo neshto kato reklama, togava az go popitah kak tocho
> se definira reklamata tuk, i po kakvi kriterii se opredelja, i ot koj.
> Otgovora beshe, AZ PRECENJAVAM !
> He, ne smjatate li che tova e dosta subektivno !?

Да, субективно е. Именно така работи непряката демокрация.
Има два вида демокрация - пряка и непряка. Пряката е когато всеки участва с глас. Примерно както в древна гърция (и до ден днешен в Швейцария) всички се събират на площада и гласуват по дадена тема. Пример за пряка демокрация в Българската държавност са референдумите. Очевидно пряката демокрация е свързана с доста затруднения понеже всички участници трябва да отделят значителна част от времето си за управление, трябва да се броят много гласове и т.н.
Затова е измислена непряката демокрация. Всички гласуват, но вместо да гласуват самите решения, гласуват за човек който да вземе решенията. От там нататък избрания, на базата на конституцията и законите, интерпретирайки ги, взема решения. Преизбирането, както и вотът на недоверие, са контролни механизми които позволяват да се поправи грешно направения избор на човвек.

> Imam predvid, che moderatorite be trjabvalo da predstavljavat horata
> pisheshti tuk, ili pone po-goljamata chast ot tjah. A to mislja che ne e taka !!!

И защо си мислиш че не е така, след като модераторите са избрани с гласуване?

> I sega kato se zamislja, se chudja, ima li nujda ot moderatori !!!?

Най малкото за да не се напълни с теми от рода 'Пе*а*л* смотани ще ви счупя кратуните м*мичка** ви ще е*а'.

> I pak v tozi footer cheta, che tova e forum za diskusii..... ima li takiva,
> pri nalichieto na moderatori ?

Очевидно има. Погледни темите.

Модератор е човекът който направлява дискусията. Това че думата е с английски корен не пречи да се ползва, но ако знаеш по-добра на български, кажи, нека си ползваме българските думи там където ги има.

In theory, there is no difference between theory and practice. In practice, there is.

Редактирано от BBourgas на 05.08.03 19:18.

Тема аз като един обикновен читателнови [re: Пepин]  
Автор °C ()
Публикувано05.08.03 19:21

нищо не разбрах от това:
Най малкото за да не се напълни с теми от рода 'Пе*а*л* смотани ще ви счупя кратуните м*мичка** ви ще е*а'.
АМА да не ми обясни ясновидката какво значи не искам

Фактите са си факти...
нечутите камбани - нечути, изпуснатите влакове - заминали...

Тема Re: аз като един обикновен читателнови [re: °C]  
Автор Hopтттчe (мъглявo)
Публикувано05.08.03 19:35

Предлагам ти своето обяснение, ако ти помогне:

За да не се напълни клуба с проклятия, псувни и подигравки от разни лумпени към хомосексуалните люде. Справка: архивите на клуба отпреди тук да има правила и модератори.

Автор Пepин (овълчил се)
Публикувано05.08.03 19:48

Ами без модератори ще стане като това:

In theory, there is no difference between theory and practice. In practice, there is.

Тема Re: аз като един обикновен читателнови [re: Hopтттчe]  
Автор °C ()
Публикувано05.08.03 20:12

всеки може да напише подигравка, дори и без такива думи... Справка, клубът след архивите и наличие на модератори

Фактите са си факти...

Тема Re: аз като един обикновен читателнови [re: Пepин]  
Автор °C ()
Публикувано05.08.03 20:15

ау... интересен клуб,,, прегледах го но не обстояно...
Ииии да ти кажа и без модератор седи
някой пишат срещу тях, някой пишат за тях... ако намера някоя лична интрига там както тука става и с МОДЕРАТОРИ, ще ти пиша на бележка

Фактите са си факти...

Автор BBourgasМодератор (дзверо)
Публикувано05.08.03 20:36

no nie ]e reagirame byrzo i tq ]e byde premahnata

Тема Re: аз като един обикновен читателнови [re: BBourgas]  
Автор °C ()
Публикувано05.08.03 20:46

не ми се вярва,
защото, "проклятия, псувни и подигравки от разни,... към хомосексуалните люде." все още (от 02.08.03 23:04) седят

aaa И още нещо: А ма модераторите ПОДИГРАВКИТЕ ще се РОЯТ

или изразът към мене: Не знам ти на какво гледаш, не е подигравка...
срещу хомосексуалните люде.

Hopтттчe А ти скъпи, гледаш ли на нещо? например според мен гледаш на кисело мляко, ама не знам де

Фактите са си факти...

Редактирано от °C на 05.08.03 20:52.

Автор Hopтттчe (мъглявo)
Публикувано05.08.03 20:55

Този постинг съдържа подигравка конкретно към теб, а не към хомосексуалните люде изобщо.

Тази разлика май и двамата с Никам не я правите.

Не казвам, че това е хубаво, че тя се подиграва.

Но от друга страна, вие редовно ги заплитате такива, дето не може да се разбера коя нишка откъде иде и накъде се преиплита. Както вече съм казвал (извинявам с за повторението), дори и човек да има желание да ви последи дрязгите, се натъква на безкраен проблем от типа на яйцето или кокошката е първото. Аз отдавна нямам нерви да разплитам подобни кълчища. И за причините за това отдавам по-скоро на вас самите, отколкото на себе си...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.