Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:49 07.07.25 
Музикални
   >> Пънк
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | (покажи всички)
Тема age - rage?нови  
Авторselbstmord (Нерегистриран)
Публикувано24.03.05 10:37

na skoro si govori s Tini ot tvu za tva forum4e i toi mi vika 4e tuka pove4eto bili nad 30 godini, v smisel nqma mnogo kato mene na po 18 godini. Stana mi mnogo interesno kakvi hora vsu6tnost pi6at tuk, koi na kva vyzrast e, kak se e zaribil po punka i t.n. 6ot az kato gledam mai sam nai malkiq v toq forum. intersno mi e da razbera s kakvi hora si govorq

Тема Re: age - rage?нови [re: selbstmord]  
Автор dave (not knowing)
Публикувано24.03.05 12:36

Хм, даааа.
Интересна тема!
Ами гледай сега. Като гледам постовете - доста хора тука са наистина над 30-те.
То си личи и от вида на темите, бре! Я виж - "умора", "професионални изкривявания", "вечерно време"... Все интерсни теми от пънк естество.
Въпреки това съм сигурен, че тук най-често пишат хора, които обичат пънка и всичко свързано с него. Нещо повече. Някои от пишещите са изцяло отдадени на пънк каузата!
Пънка не е от вчера, за да се очаква, че тук ще пишат само тийнове. Той има дълга история и е нормално да има фенове и в по-напреднала пуберитетна възраст. Вкрая на краищата, биологическата възраст не винаги съответства на действителната. Особено, като се вземе под внимание липсата на първите 7 години при някои.

А за зарибяването с пънка - ами имаше една тема "Песни, променили живота ви..". Там някои бяха писали как са се зарибили. Аз лично - откакто за пръв път чух Nabat - някъде към 87/88 година съм луднал на темата. Даже в началото не знаехме, че му се вика пънк. Викахме му сбръч метъл - нали бяхме тръгнали от метъла...

Интересно е, какъв трябва да е човек, за да устои на битовите лайна и житейските баналности и да съхрани афинитета към нещото наречено PUNK - като rage, отношение към живота, светоусещане и вкусове?

За възрастта - аз съм на 34. Ърбич и Круизъра май са над мен (така си спомням от постовете им).
За другите - сами да си кажат.
Иначе тук пишат и хора на по 14-15 години. Има всякакви!

Next One Is Real

Автор Bgpunk (Varlam Aravidze)
Публикувано24.03.05 20:41

Нещо като представяне?
-Име - Ивайло Тончев /завчера една мацка ме попита, наистина ли се казвам "другарят Тончев", тя мислила, че "другарят" ми е името.../
-Възраст - 32
-Как се зарибих...? - Пънкът се оказа опозиция на скучното метъл битие. Беше трудно да бъдеш тотален аутсайдер, да четеш книги и да слушаш метъл. Поне през 1988. Dead Kennedys, Nick Cave, T.S. Matic, EXploited, Clash, Crass...
Много ги бъркахме тези последните две групи. В 1988 в СЗ решихме да правим рок клуб. Беше много модно. И съвсем по комсомолски. В крайна сметка, на касетофона на Силвана (D.Vanian я знае) пуснаха Running Wild и се почна дива куфня пред комсомолските наблюдатели. Аз седях от края, гледах и ми беше доста абсурдно. И много тъпо.
Тогава влезе група с бръснати глави, един мускулест младеж /сега ми е личен лекар/ приватизира касетофона и пусна...Punk's Not Dead. Пънковете от града бяха в отпуска от казармата. С тях се вихреше и един друг стар познайник на бате D.Vanian.
"Жестокото", пресен, пресен, от София...
После се запознах с тях. Кръчма "Берое", бира и някакви странни вечери.
Идваше полиция, проверки. Години, години назад...
Какъв човек съм...? - Ужасно лош. Все по-трудно ми става да кажа добра дума за себе си, даже и когато ме боли корем.

Тема Re: age - rage?нови [re: dave]  
Публикувано24.03.05 22:25

Интересно е, какъв трябва да е човек, за да устои на битовите лайна и житейските баналности и да съхрани афинитета към нещото наречено PUNK - като rage, отношение към живота, светоусещане и вкусове?
Търпелив, предимно.
Щото лайната напъват яко, въпросът е да не отваряш уста да дишаш дълбоко, плувайки в морето...

Авторpisarko (Нерегистриран)
Публикувано25.03.05 00:47

Selbstmord vsichki sa durtatsi hahaha ne gi karai da izlizat ot mladezhkite si kozhi. Daskali, supruzi i rokadzhii, no zavani hora. Az Selbstmord sum mlad pod 30 ))))

Тема Re: age - rage?нови [re: pisarko]  
Авторpisarko (Нерегистриран)
Публикувано25.03.05 00:48

Zabavni.... Uchenik sum na Bgpunk.. Spored men obache Stone Death e na star . Chuh na 46 godini veche..Nisto! Njama znachenie!

Публикувано25.03.05 06:24

Според мен сме следвали заедно, пък ти може и друго мнение да имаш.

Тема Re: age - rage?нови [re: Bgpunk]  
Авторselbstmord (Нерегистриран)
Публикувано25.03.05 13:02

az pak se lutam nejdu 18 i 20, kele64e nekvo

Тема Re: age - rage?нови [re: Bgpunk]  
Автор dave (not knowing)
Публикувано25.03.05 15:45

Поздави на търпеливия плувец!
Забрави запушалките за нос!

Next One Is Real

Автор dave (not knowing)
Публикувано25.03.05 15:51

В отговор на:

Az Selbstmord sum mlad pod 30 ))))

Хехе
Аз като бях под 20 - всички над 20 ми се виждаха дъртаци.
После като минах 20-те, тези на 30 ги мислех за почти гушнали здравеца.
Ама сега направо си мириша на ковчег!

Next One Is Real

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.