Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:56 15.07.25 
Природни науки
   >> Физика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Аинщайннови  
АвторDrug Vasko_anon (Нерегистриран)
Публикувано08.12.00 19:00

Не е ли верме някой да се заеме с него ?
По Discovery пак дават за следствията от ТО.
Болно ми е като знам, че са глупости.
В този клуб има много писано по въпроса, а хората продължават да си вярват в глупости ...
Докога ?
Не е ли време за промяна ?
Няма ли най-после да се замислим ?

Тема Отг: За Айнщайннови [re: Drug Vasko_anon]  
Автор Topepo (непознат )
Публикувано03.01.01 18:21

Веднага ще отбележа, че науката изобщо не оперира с категория "глупости" - такава там просто не съществува.
Освен това, Айнщайн, подобно на значителна част от сънародниците си, е имал много висок IQ. Поначало за тях са характерни стойности около и над 120, но Айнщайн е имал над 180! С подобен IQ в историята могат да се похвалят още не повече от десетина души, при това половината са измежду бащите-основатели на САЩ. Така че, да си говорим, че подобни хора може да са глупави и в житейския смисъл на думата - моля, извинете... Нещо повече, не е много известно, че именно на Айнщайн е поверена честта да натисне копчето на първата бомба - през август 1945 г, в Лос Аламос. Е, сигурно е нямало защо да е така - с връзки се е уредил, без конкурс, бихме казали ние.....
А сега сериозно - никой никога не е твърдял, че ТО е последната дума в тази област. Нещо повече, самият Айнщайн е Нобелов лауреат не за ТО! Тази теория винаги е предизвиквала твърде много съмнения, още у неговите съвременници. Но в безкрайната пътека на познанието това все пак е една поредна крачка, създаване на един завършен и вътрешно непротиворечив модел, който се издига над предшествуващия. А и задачата е поставена съвсем ограничено и коректно - да се даде смислено обяснение на два-три известни и доказани факта (става дума за времето преди близо 100 (!) години), които не са се връзвали с тогавашните знания. А че сега се трупат глухи податки, примерно, че през Вселената, от галактика към галактика, може да се пътува за не повече време, отколкото от Люлин до Младост, или че съществуват неизчерпаеми източници на енергия - това да не би да е грешка на Айнщайн?

Vain people living in vain......

Тема Като си говорим за Айнщайн [re: Topepo]  
Автор valsodar (ентусиаст)
Публикувано03.01.01 19:08

Какво мислите за хипотезата, че е "откраднал" ТО от жена си?
Преди време четох доста сериозни аргументи в тази насока.

Тема Отг: За Айнщайннови [re: Topepo]  
Автор Mnogoznajkov (член)
Публикувано03.01.01 19:12

Бе аз нещо бях писал за това, ама мисля, че беше при ТАХИОНИТЕ. Така, всеки път трябва да се изминава с крачки, защото при скоковете, може да си счупиш краката! И аз тия дни се опитах да скоча, ама тупнах и сега задника ми още ме боли!
Та вие специалисти, що най-накрая не ме светнете малко популярно за кварките, айде де, от колко време чакам!

Vita brevis ars longa est!

Тема Отг: За Айнщайннови [re: Topepo]  
Авторmedea_anon (Нерегистриран)
Публикувано06.01.01 09:35

Neposnati TOPEPO,
Direktonoto uchastie na Einschtein v nauchite postigenija na Amerika pres 1945 sa fakt (kato sa vseki "kupen" i spasen ot nazisma mosak v Amerika),no i toj samija ne epredpolagal sa svoeto indirektno uchastie v politikata na chicho HARY(Truman).Ne e tajna , koj natisna kopcheto.
A ako tarsim prekija vinovnik , s ednakva sila mogem da upreknem i ,dobre laviraschtija italianez Enriko ( Fermi).
I voobchte ,ne smjatate li da se snimavame s istorijata na edno ot naj-strachnite sluchki na naschta planeta i da tarsim VINA vav fisikata i nejnoto rasvitie e ne po "fisichnomu".
Ami dajte da opljuem i Marija (Kjuri) i
da se varnem do Maksuel ili prekrasnija Faradej-ami ot tam tragvat neschtata... ne mislich li??? i ako taka prodalgavame chte obvinim i JABALKATA na Njuton,pak togava njama da ni prostjat i botanizite.;-)))
s prijatelski posdrav medea

Тема Отг: За Айнщайн и още нещонови [re: medea_anon]  
Автор Topepo (непознат )
Публикувано08.01.01 18:17

Изглежда, не съм разбран правилно. Далеч съм всякакви мисли да упреквам когото и да било. Нещо повече, ако се вгледате по внимателно в подтекста на постинга, натискането на копчето се разглежда като ИЗКЛЮЧИТЕЛНО висока чест и признание на заслугите на доайена на тогавашната физика, какъвто Айнщайн е бил напълно заслужено. А що се отнася до сладките игрички на Uncle Harry Truman - те са твърде сложни и твърде многопланови, до голяма степен налагани и от обстоятелствата и конюнктурата. Още повече, че проекта "Манхатън" само е довършен от него, а е започнат от Рузвелт....

Vain people living in vain....

Редактирано от Topepo на 08.01.01 18:26.

Тема хммнови [re: Drug Vasko_anon]  
Автор MиГ-31 (минаващ)
Публикувано09.01.01 01:09

Имам пряко наблюдение върху евреи. Не, че имам нещо против тях, но те са си тъпички, горките, като всички араби. Твърде учудващ за мен е фактът, че някои от тях са направили гениални открития, с които са тласнали науката.

Si Vis Pacem, Para Bellum

Тема Radvam se...нови [re: Topepo]  
Публикувано09.01.01 09:26

che mislich taka, a ne kakto mi prosvucha mnenieto ti.
medea

Тема Отг: хммнови [re: MиГ-31]  
Публикувано09.01.01 09:35

Snaesch li mnogo sam chokirana ...
FISIK li si? Ili prosto ot interes vlisach v kontakt?
Ne moge edin fisik da slaga ogranichenija v mislite si ot takova estestvo!!!
Ne e li parvoto( ili v posledstvie, s natrupvane na snanijata, nalagachto se ) uslovie sa tasi profesija-KOSMOPOLITISAM?

Moe mnenie e ,che v tasi NAUKA-edinstvenija proischod,kojto ima snachenie e ot savsem drugo estestvo ,a ne ot nazionalen ...:-(((

medea

Тема Евреите, българите и....нови [re: MиГ-31]  
Автор Mag (ентусиаст)
Публикувано09.01.01 11:05

Слушай какво моето ми изтребителче - ако си антисемит - иди другаде! А за тъпичките - позаинтерсувай се повече каква е класацията по интелигентност на народите!
Аз има една праааааааа (много пра) баба (отпреди има-няма 500 г., която е еврейка. Българин съм (даже си падам малко националист) ама май на тази праааааааабаба дължа мъничко на интелекта си (доколкото е достатъчен). Така, че говори за физика а не за антисемитизъм!
Патриот-националист и физик-лаик

Българският език - официален за всички!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.