Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:33 03.07.25 
Природни науки
   >> Физика
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Христос Воскресе! И лазерната антиентропия!  
Автор Neobogomil (ХЕРМАФРОДИТОЛОГ)
Публикувано20.04.25 11:18

Някога Христос бе демонстрирал антиентропия чрез свети Лазар.

А ето с лазерно светене:
https://it.dir.bg/tehnologii/probiv-v-lazernoto-ohlazhdane-mozhe-da-revolyutsionizira-tsentrovete-za-danni
Естествено, топлината тук не се губи, а се извежда като жизнедаряващо електричество.

Има руски проект за охлаждане на изотопни топлоизточници с лазери и производство на електроенергия. Предполага се, че източникът на Андреа Роси за електромобилчето е такъв. Вероятно в САЩ са го добавили към реактора му - сега патентите явно се държат и от други. То за електромобилчето на Роси даже не е нужна ядрена енергия - малко термит е предостатъчен.

Тема Re: Христос Воскресе! И лазерната антиентропия!нови [re: Neobogomil]  
Автор P. - koвaчa (пенсионерин)
Публикувано22.04.25 17:17

Воистина Воскресе Нео верно ли Дира има нужда от пари пратих 50 лева и ли е неква инфекция пак

Уж щяхме джендъри да сме, а то се напълни с педерасти държавата...

Тема Re: Христос Воскресе! И лазерната антиентропия!нови [re: P. - koвaчa]  
Публикувано24.04.25 15:57

Не съм чул, по-вероятно да е измама.

Скоро им минах покрай офиса:
София център, бул. „Княз Александър Дондуков" 19, 1000 София

Отворено 24 часа
02 962 2019

Тема Re: Христос Воскресе! И лазерната антиентропия!нови [re: P. - koвaчa]  
Автор rien ne va plus ()
Публикувано04.05.25 13:20

Рачо, вероятно са те измамили. Но щом си имал 50 лв излишни, твоя си работа. Интересно как си ги пратил тези пари.

Тема Re: Христос Воскресе! И лазерната антиентропия!нови [re: rien ne va plus]  
Публикувано09.05.25 12:58

Кирчо и Кокорчо взеха 400 милиона лева "за AI", с Клауд гигантите. Знаем на Китай колко милиона им трябваха, макар че техните крупни виртуални сървъри ги имаха отпреди.

Ако Дира или други бяха гладни щяха ли да си трайкат за далаверата.

Автор stillpigi-166243 (пенсионерин)
Публикувано10.05.25 05:34

както в TEMU- пишеш номера на картата и готово. за пети път правя финансова операция с карта и откровено се притеснявам. Предпочитам кеш. За първи път видях такова нещо в София на Халите през 1989 или дори но рано. Продавачките бяха в шок но някакси обслужиха клиента- българин от Канада Той надут че били неуки тъпанарки а те направо се разтрепериха да не се случи после та да му плащат масрафа бързо се събра опашка която чинно търпя около 20 и повече минути Уникално беше. За толкова бедна нация това с картите си е нелепо май. Значи ясно е вече измамен съм Май изтеглям всичко и у дома в буркана Те не са и толкова много пари -2 3 хиляди но на мен ми трябват за хляб, тоалетна хартия, вестник "някой пенсионерски Аха .

Уж щяхме джендъри да сме, а то се напълни с педерасти държавата...

Тема Re: Христос Воскресе! И лазерната антиентропия!нови [re: stillpigi-166243]  
Публикувано19.05.25 20:18

Има КЗП - не ги оставяй така!

Тема Re: Христос Воскресе! И лазерната антиентропия!нови [re: stillpigi-166243]  
Автор rien ne va plus ()
Публикувано20.05.25 09:09

Плащане с карта в магазин по принцип не е проблем, но винаги има начин да бъдеш измамен, и пари от картата да бъдат източени.

Не те съветвам да си попълваш данните от картата онлайн.

Ако се налага - по-сигурно е с еднократните виртуални карти в револют, wise или други подобни платформи. В тему можеш да плащаш и с google wallet. Но това са възможно най-гадните китайски боклуци.

Ако не си сигурен какво правиш, по-добре не го прави.

Едно е да ти източат картата, друго е да те измамят и подведат доброволно да дадеш пари за нещо, или нищо както е в случая.

Какво стана с темелкото? Направи ли го поне 4K?

Автор stillpigi-166243 (пенсионерин)
Публикувано20.05.25 23:42

Не не съм се занимавал с "Темелко"-то, но имам вече два еднакви монитора Деу ел ем 17 А което е доста добро постижение понеже са от 2000 година Станаха два благодарение на един оперен певец Иван Мутафчиев. Не съм се занимавал Но тебе да не те притеснява това и без друго не вярваш. Разбира се благодаря за съветите ще ги разуча и ще мисля какво по нататък Мисля че ми показваш реална опасност.

Редактирано от stillpigi-166243 на 20.05.25 23:42.

Публикувано21.05.25 08:42

Сигурността е да научиш IT-облака, че даден ХАРДУЕР това си ти.
Облакът може да се научи, че устройството, на което ползваш данните на картата това си ти.
Но Рачо е сгафил, да го подведе. Сега може да има някъде абонамент при онези компании, дето сами си дърпат суми от дебита на хората. Успокояващото е, че до два месеца използваните компании връщат парите. Та ще трябва по-често и осторожно да следи сметките си, до смяна хардуер-картата му. Ако компаниите са научени системно да дърпат от картата му, трябва да укаже в банката, за смяна на номера (дати и кодове не ги бригат - взимат си).

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.