Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 04:52 05.07.25 
Природни науки
   >> Физика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
Тема Честит 24 Май предварителнонови  
Автор stillpigi-166243 ( шеф мемелко)
Публикувано23.05.19 19:58

В столична гимназия днес е била проведена матура по Физика - медицинска физика. Браво Юнак Балкански взе да се събужда.

Пак познаха прогнозата

Тема Re: Честит 24 Май предварителнонови [re: stillpigi-166243]  
Автор Josif Stalin (Да, ето я!)
Публикувано25.05.19 07:46

Те физиката не научиха, та и медицината захванаха.
Какво общо има това с граматиката?

Той Балканския ти юнак се казва Ганьо.

Както винаги съм прав.

Тема Рециркулационното детандиране на пари:нови [re: stillpigi-166243]  
Автор Neobogomil (ХЕРМАФРОДИТОЛОГ)
Публикувано25.05.19 08:39

Луди пари върти то!

Тема Re: Честит 24 Май предварителнонови [re: Josif Stalin]  
Автор agent OO6 (мъж в черно)
Публикувано25.05.19 18:18

Бай Ганьо галено от Георги, оня на галеляните, както ги наричахме навремето християните щот са глезльовци - галени. Не знаят ред и дисциплина, и самодициплина, нито да се борят, само чакат да им падне на готово от небето, а то няма да стане. Тоя ли простак и страхопъзльо с овчи акъл дето не е помирисвал войнишки ботуш ша бие ламята бе. Тия само се излагат с лъжите си и зели сами да си верват. Много добре ги описва Алеко нещата.

Редактирано от agent OO6 на 25.05.19 18:19.

Тема Re: Рециркулационното детандиране на пари:нови [re: Neobogomil]  
Публикувано25.05.19 22:25

добре има схема поясни сега не може ли без Digital manometer що пък да не е Analog manometer и какво пречи да е дори обикновен манометър с тръбичка и къде е и има ли изобщо процесорът щото електрическия измервателен уред предполага и целево пособие което да обработва данните и да осигурява там съответната обратна връзка. И преди съм писал че още през седемдесетте в Австралия е правен газегенераторен автомобил с компютър който да оптимизира процеса и да дава да речем ако не икономии поне да организира притока на въэдух така че автомобила да има добра динамика в ход и да не товари газожена когато е на спирка т.е. да не трови атмосферата Не заради мен а заради празника на писменоста поясни този момент Нео. Картинката е с сочни цветове добре балансирана като изображение с хубави пропорции но без една дума да си написал стои малко като русокоса чалгаджийка лъскаво но празно некакси. Имам и още забележка: то може и без междинния охладител -да ще повиши пълненето нема спор ще вдигне мощноста с 20% или 30 % ... И какво от това в замяна по скъпо бутало ще трябва по як колянов вал значи и по висока цена на притежание и този Exhausт Gas Recicling в какъв смисъл рециклира та той не затопля ли всъщност входящите в двигателя газове за които предварително вече е употребена енергия за охлаждането им - некакси нелогично ми стърже под лъжичката А бе съвсем по Слави Трифоновски ми изглежда тая схема на мен дето това съм учил в механото -4д випуск 1975г 31 номер бях и утре ще ходя да нагледам класната си жива и здрава е и да е. Значи това не е политическа агитация просто ги поназнайвам работите .Дипломната ми работа беше "Конструктивно изчисление на Пежо 404". Даже още помня че за материал на буталния болт бях избрал Ст 20 - по руския и тогавашния БДС стандарт.
Нео, може и да съм получил професионално изкривяване от толкова години прост монтьорлък но още съм с акъла си и знам че колите имат и двигател освен шифиор с геврек и рикия:)))

В въздуха има разни пари да, повечето водни другото е азот, кислород и евентуално ако има смог - въгледвуокис най общо . Слушай Нео от моята камбанария тая картинка нищо не ми внушава да не би друга картинка да си имал намерение да постваш? И това Orifice Plate за повече мускулна маса ли е?
Стига с тези нищонещо работи давай по смело и ний сми виждали гирманци както се казва -нека да е шантаво но да си струва, а не шменти капели и парадна наука. Параджия съм в края на краищата ,не раздавам флаери на градски молове.

Пак познаха прогнозата

Тема Re: Честит 24 Май предварителнонови [re: Josif Stalin]  
Публикувано25.05.19 22:52

Не, аз говоря за "Стани стани Юнак балкански" от Добри Чинтулов, а не за героя на Алеко. Той Ганьо е онзи дето спря физиката да се изучава като че ли, като я учат в Ингилистанско и Немечко ще я учат заради нази - вервайте! както казваше един висок слаб плешив мъж цели 800 дни...
Бойко е един, дори и да не беше чел Винету с мед да го намажем, а сега всека година от училищата излизат хиляди и хиляди които вече направо нищо не искат и да знаят и са си прави за себе си, но нация с главанаци не се изгражда - то козата си сака пръч ... и след двайсет години някой от тях ще ни е премиер и тогава ще видим кон боб иде ли... Бойко може да е всякакъв но са му пишели двойките на общо основание, а днешните сакън молим нидейти нека минават в по горен клас те ще се научат- кога ще се научат кат станат на моите години ли? Аха ази ши ги чакам - нека те да чакат!

Пак познаха прогнозата

Тема Re: Рециркулационното детандиране на пари:нови [re: stillpigi-166243]  
Публикувано25.05.19 23:15

С удачна рециркулационна система(ДЕТАНДЕРЕН, ДВ(Г) р-м) шосейният влекач харчи 20-30л на 100км, а без нея - 100-200л.

С удачна рециркулационна(ДЕТАНДЕРЕН, ДВ(Г) р-м) система е реализиран Шел 376mpg и останалите рекордьорски, маратонски автомобили. Без нея, знаем - джобене на раята и мимикрия за ОМЕРТАДЖИЛЪКА.

ДВ(Г) генератори(ННО, метанол..., електричество...) с равномерна продукция също са много по-ефективни.

Тема Re: Рециркулационното детандиране на пари:нови [re: Neobogomil]  
Публикувано26.05.19 18:15

Първо наградата:

Сега вече започна да се представяш добре. Така те искам!!!
Ето можел си! Давай сега още данни, търси още данни! Не се задоволявай с трошички.Трошичките са за калпазаните.Знаеш ли колко труд положих докато изровя парчето - хубаво е нали! Да ама хубавите работи не идват наготово знаеш го .

Пак познаха прогнозата

Тема Re: Рециркулационното детандиране на пари: [re: Neobogomil]  
Автор rien ne va plus (новак)
Публикувано26.05.19 19:22

Евтина фалшива пропаганда е това. Няма нищо вярно.
Продължаваш да сравняваш ябълки с галоши.
И продължаваш да си фантазираш за някакви небивали детандери, които след толкова години напъване си ги обяснил колкото Рачо е показал Темелко.
То неслучайно и само той ти е публика.

Винаги едно и също, и винаги като ти се каже да обясниш нещо почваш да скачаш от едно на друго, да повтаряш някакви неясни мантри, и се измъкваш като пръдня. Как един път не видях нещо сериозно и вярно от теб.

Тема Re: Рециркулационното детандиране на пари: [re: stillpigi-166243]  
Публикувано26.05.19 19:36

Трябва да подчертаем, че от гледна точка на Карно/Клапейрон тази схема е абсурдна, но е напълно логична и благодатна по Д-Т/Уейнрайт.

За водата и водните разтвори диаграмите също имат такъв "заслон на оросяването".

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.