|
|
|
Тема
|
Честита нова година!
|
|
| Автор |
croesus (backpfeifengesi) |
| Публикувано | 02.01.17 03:29 |
|
|
Да сте живи и здрави и все умни!
И по повод празника, искам да попитам един въпрос който отдавна ме гложди: Как пощата доставя големи магнити?? Например ако трябва да превозят някой 50кг неодимов магнит какво правят? Той ще залепне за всичко и край! Може да счупи нещо, да предизвика къси съединения и даже да залепи автомобили един за друг.
Гледах, че има дори по-тежки магнити, ето например този е 84 кг и струва само 33.33 лири. Как ли се оправят с него?
| |
|
|
|
40 x 40 x 30mm Super High Performance N42 Neodymium Magnet - 84kg Pull
84kg Pull !!!!
| |
|
|
|
С това може да си прокарваш кръвта из кръвоносните съдове бре!
| |
|
Тема
|
Re: Честита нова година!
[re: croesus]
|
|
| Автор |
zaphod (мракобес) |
| Публикувано | 03.01.17 10:21 |
|
|
изпращача се грижи за контейнера, мен са ми пращали голям неодимов магнит, бяха го сложили в кутия облицована с тенекия, така че да дава на късо магнитното поле
NE SUTOR ULTRA CREPIDAM
| |
|
Тема
|
[re: zaphod]
|
|
| Автор |
Tom_cat () |
| Публикувано | 03.01.17 11:10 |
|
|
Ти пробвал ли си да екранираш магнитно поле?
Само с тенекия не става. Трябва тенекията да е от пермалой или друга сплав с висока магнитна проницаемост.
| |
|
Тема
|
[re: zaphod]
|
|
| Автор |
croesus (backpfeifengesi) |
| Публикувано | 03.01.17 16:46 |
|
|
Не става така. Наистина тенекията ще екранира малко от полето, но ако магнита е много голям, ефекта ще е нищожен. Всъщност май всички изпращачи увиват магнитите точно така, интересно ми е има ли друг начин, по-умен.
Гледах едно клипче как неголям неодимов магнит от 1.6 метра "сгъна" картината на телевизор.
| |
|
Тема
|
[re: croesus]
|
|
| Автор |
741 () |
| Публикувано | 03.01.17 17:28 |
|
|
Ето така ги доставят:
Преди време се бях засилил да си взема нещо такова. Видях на страницата предупреждение да се прочете инструкцията за безопасност, прочетох я и ми мина всякакво желание да вкарвам това вкъщи.
| |
|
|
|
|