Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:54 08.12.25 
Природни науки
   >> Физика
*Кратък преглед

Тема Честита нова година!нови  
Автор croesus (backpfeifengesi)
Публикувано02.01.17 03:29

Да сте живи и здрави и все умни!

И по повод празника, искам да попитам един въпрос който отдавна ме гложди: Как пощата доставя големи магнити?? Например ако трябва да превозят някой 50кг неодимов магнит какво правят? Той ще залепне за всичко и край! Може да счупи нещо, да предизвика къси съединения и даже да залепи автомобили един за друг.

Гледах, че има дори по-тежки магнити, ето например този е 84 кг и струва само 33.33 лири. Как ли се оправят с него?

Тема Re: Честита нова година!нови [re: croesus]  
Автор laplandetza (старо куче)
Публикувано02.01.17 08:28

40 x 40 x 30mm Super High Performance N42 Neodymium Magnet - 84kg Pull

84kg Pull !!!!

Тема Re: Честита нова година!нови [re: laplandetza]  
Автор Heoбoгoмил (ХЕРМАФРОДИТОЛОГ)
Публикувано02.01.17 13:52

С това може да си прокарваш кръвта из кръвоносните съдове бре!

Тема Re: Честита нова година! [re: croesus]  
Автор zaphod (мракобес)
Публикувано03.01.17 10:21

изпращача се грижи за контейнера, мен са ми пращали голям неодимов магнит, бяха го сложили в кутия облицована с тенекия, така че да дава на късо магнитното поле

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Тема Re: Честита нова година!нови [re: zaphod]  
Автор Tom_cat ()
Публикувано03.01.17 11:10

Ти пробвал ли си да екранираш магнитно поле?
Само с тенекия не става. Трябва тенекията да е от пермалой или друга сплав с висока магнитна проницаемост.

Тема Re: Честита нова година!нови [re: zaphod]  
Автор croesus (backpfeifengesi)
Публикувано03.01.17 16:46

Не става така. Наистина тенекията ще екранира малко от полето, но ако магнита е много голям, ефекта ще е нищожен. Всъщност май всички изпращачи увиват магнитите точно така, интересно ми е има ли друг начин, по-умен.

Гледах едно клипче как неголям неодимов магнит от 1.6 метра "сгъна" картината на телевизор.

Тема Re: Честита нова година!нови [re: croesus]  
Автор 741 ()
Публикувано03.01.17 17:28

Ето така ги доставят:

Преди време се бях засилил да си взема нещо такова. Видях на страницата предупреждение да се прочете инструкцията за безопасност, прочетох я и ми мина всякакво желание да вкарвам това вкъщи.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.