|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
ако температурата ти е толкова голяма, че да разложиш водата на водород и кислород, "гърмежа" им няма да е отличим в цялата патаклама, имам предвид въобще няма да е отличим, а не че просто ще бледнее.
NE SUTOR ULTRA CREPIDAM
| |
|
Ако имаше химическа реакция между кислород и водород щеше да се види пламък, както в експеримента с течния натрий. Пича много хитро е снимал всичко със скоростна камера.
Но както казва зейфод, ако беше се стигнало до температура при кояго водата се разпада на H2 и O2 камерата трудно щеше да заснеме нещо интересно, защото печурката щеше да пречи. Нещо като , но 1-2 порядъка по-зрелищно. Още водните пари във въздуха щяха на направят фойерверки.
| |
Тема
|
Re: За видеото)
[re: potr]
|
|
Автор |
FILER099 (Keine Lust ) |
Публикувано | 06.05.16 14:49 |
|
ти жена ли си, мъж ли се, защо злословиш?към хората само с добро!
| |
Тема
|
Re: Готварска сол и вода
[re: croesus]
|
|
Автор |
croesus (backpfeifengesi) |
Публикувано | 24.05.16 00:08 |
|
Пича . Сега гърми кокосови орехи и дини. На мен ми се струва, че кокосовите орехи гърмят по-силно.
| |
|
Интересно защо ли ползва кашер сол? Може би ако не е кашер няма да гърми така?
Реално в кокосовия орех има предимно вода, тъй че експериментът не бих казал, че внася принципно нещо ново. Същото важи и за дините. Предимно вода.
Човекът просто има заден двор и излишно време да си играе там. Да гръмна нещо ми беше любима игра в 5-6-и клас, но сега не ми е интересно.
П.С. Прочетох в коментарите, веднага го захапват за кашерната сол, но не бил евреин, уж кашерната сол била по-пречистена, дрън дрън.
Редактирано от Tom_cat на 24.05.16 15:15.
| |
Тема
|
Re: Готварска сол и вода
[re: croesus]
|
|
Автор |
potr (старо куче) |
Публикувано | 26.05.16 23:06 |
|
...Не може да има проникване на капки при такива температури( ами ефекта на Лайденфрост/
Весела и ползотворна година!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|