|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
Задачка
|
|
Автор |
croesus (backpfeifengesi) |
Публикувано | 18.02.16 04:59 |
|
Я да видим колко тук са тънки разбирачи на физиката.
Не знам до колко е вярно, но нека приемем, че Вселената се разширява постоянно със скорост някъде около скоростта на светлината и ще го прави вечно. Също така нека приемем, че от Земята излита ракета, изпратена да стигне края на Вселената. Ракетата естествено се движи със съвсем скромната скорост от 12 км/с. Въпросът е след колко време ракетата ще стигне края на Вселената (земно време)?
За опростяване нека приемем, че ракетата се движи само в линейно пространство, няма да заобикаля черни дупки и неутронни звезди, нито да изпитва някакви други релативистични ефекти.
| |
|
Какво разбираш под край на вселената!?
И какво е скорост на разширение на вселената!?
| |
|
А какво разбирам под Вселена?
| |
|
След 42.
| |
|
Задаваш въпроси, които са лишени от смисъл. Необходимо е уточнение.
Съвсем сериозно питам, какво разбираш под край на вселената и какво под скорост на разширение?
| |
|
За него не знам, обаче аз разбирам следното/ Вселената е нещо като динамична черна дупка, с вътрешни променливи размери и характеристики, както и простр.времева геометрия. Краят на вселената е лесно видим от Отправна система на базмасова материя, той е там до дето е фронта на Гравитация.
Скорост на разширение е тази спрямо геометричният център на Вселената, определен пак спрямо Отправна система на безмасова материя.
| |
|
За да има геометричен център, не трябва ли да има размери?!
В черните дупки, според мен, има абсолютна ентропя - в най-директния смисъл безкрайна. Но това как да е - въпросът е как определяш геометричния център на нещо, на което не можеш да определиш достоверно размерите?
| |
|
Проблемът е, че едно, Вселената няма определен геометричен център (или по-точно, той е навсякъде), и второ, няма никакъв фронт на гравитацията или каквото и там да било. Нищо не мога да кажа за отправни системи на безмасова материя, както и по какво се различават от такива системи на масова, че и на многомасова материя...
Добре е късметът да ти се усмихва, но не е добре като почне да ти се хили!
| |
|
Можеш , ........................... представи си , че си безмасов.
| |
|
Абе може да има размери, и без да има геометричен център :)
Добре е късметът да ти се усмихва, но не е добре като почне да ти се хили!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|