|  | | Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)

| 

| 

| Тема |  самолетна задача   |  |  | Автор | Atilea (старо куче) |  | Публикувано | 22.07.14 22:58 |  |  | 

Искам да ви питам нещо, вие и сами ще се сетите за повода.

Ако ракета с тегло 700 кг, движеща се срещу самолет (летящ на височина 10 км със скорост 900 км/ч), се взриви на 20 метра пред самолет Боинг 777-200ER (не можах да намеря колко е теглото му, но е по-тежък модел от другите Боинги) и шрапнелите ударят самолета, може ли самолетът да падне на 90 градуса встрани от траекторията и на около 10 км от мястото на удара?

Редактирано от Atilea на 22.07.14 23:09. 

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: самолетна задача  [re: Atilea] |  |  | Автор | Герисъм (корав оптимист) |  | Публикувано | 22.07.14 23:17 |  |  | 

Ами тяло на височина 10 км пада свободно за около 45 секунди, ако се пренебрегне съпротивлението на въздуха. За тези 45 секунди, ако то продължава да се движи с началната си скорост (900 км/час), ще измине по хоризонталата до сблъсъка със земята около 11.25 километра. Тоест сме в рамките на задачата.

Колкото до падането на 90 градуса в страни по маршрута - а няма ли вероятност самолетът да се е движел по трасе на 10 километра в страни от плановото? Тогава никакво отклонение няма да е нужно за да се обяснят данните.

`Тези, които не знаят, са обречени да вярват`

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: самолетна задача  [re: Герисъм] |  |  | Автор | Atilea (старо куче) |  | Публикувано | 22.07.14 23:24 |  |  | 

Твоето предположение ми звучи доста правдоподобно, но може ли да се объркат и американците (т.е. украинците), и руснаците по отношение на маршрута? Руснаците наистина казват, че самолета се е движел на 14 км по-ляво от коридора за граждански полети, но пак говорят за отклонение на север-североизток след удара, по-точно това се вижда на анимираната карта на полета (или както там се казва).

|  |  |  
             |  |  | 

не може, като се разруши корпуса отломките ще паднат във ветрило примерно 45 градуса симетрично по курса до километър, максимум два радиус

ако корпусът е сравнително цял, тоест имаме някаква планираща повърхност, тогава може да падне на 10 километра

|  |  |  
             |  |  | 

Спасителите разшириха зоната на издирването

Територията на издирването на мястото на авиокатастрофата на Boeing 777 в Донецка област е разширена до 50 километра, в това число селищата и недостъпни по-рано парцели, съобщава Държавната служба за извънредни ситуации.

„Повторно оглеждаме местността с площ 32 квадратни километра, огледана предишните дни“ – отбелязват във ведомството.

|  |  |  
             | 

| Тема |  ти сигурно си от разследващите?  [re: Atilea] |  |  | Автор | zaphod (мракобес) |  | Публикувано | 23.07.14 08:12 |  |  | 

и понеже славата на форума се носи по света, си решил да се допиташ до нашите всезнаещи корифеи?

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

|  |  |  
             |  |  | 

Драги приятели. и най вече Ти Зейфоде, Какво е казал   евреина на  Младенов по време на визитата му  в Израел след  Сарафово знаеш ли? Не че аз знам ама се носи  в пространството   твърдение за изречение  съдържащо  и тези думи: "Вашите...... служби.... са.... фатално......"другото няма да кажа  ама е обратното на кадърни.
 От вчера в пространството се появи и понятието   осколки шрапнели и т.н.  въпроса е не  какво се говори а какво се внушава. Според мен се внушава че   самолета е бил обречен  дали малайзийски или малоазийски няма значение.   внушението е че освен  шумната реклама на системата  Буг или как там,   внушението е че  е имало и  втора  система "халифакс" както се казва а дали оръдието чиито осколки  се коментират е в самия Боинг  монтирано или е носено от друг аеролан  е вече работа да знаят само на   специални  служби.
 Истината е  че много ама ммммноооого трудно ще им бъде на  братушките  дълго време. и наистина жалко за интелигентните  и почтени хора измежду  гражданите  на Русия които ще първи операт каиша а не истинския виновник, който на всичкото от горе дори  може да се окаже и с  неруски  произход и местообитание  дори може да се окаже че и никога не е бил и на по малко от  хиляда километра  близо до мястото на разстрела на машината. На мен това ми внушава  думата  в изречението  в пресата относно  инцидента - думата "шрапнели" Нека напомня: освен  114 -те снаряда липсващи в лентата на оръдието  стреляло по южнокорейския самолет има и  друг подобен случай над Софийско поле през 1955 с израелски  аероплан  марка "Костелейшън"   години след това овчари и пъдари и железничари са намирали я копче я куфар  като си ходели насам нататък.  Русия е  велика сила и работата ще бъде замачкана, а  и ни Бай Барак, ни Уйчо Пут ще ни кажат на нас  кой как кога защо и за какви пари... Но  което е най лошото  в момента  вече стържат ламарините на  световния мир в 7/10 от айсберга на  "Случая ЕМ - ХАШ" Дано се окажат здрави.
 За този или тези които причиниха този случай няма никакво значение колко са жертвите 300 души  или 3 милиона

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: ти сигурно си от разследващите?
[re: zaphod] |  |  | Автор | Atilea (старо куче) |  | Публикувано | 23.07.14 09:48 |  |  | 

Ти пък...

От кога е проблем човек да мисли и да подлага на съмнение и проверка противоречивите версии, които се предлагат?

При това, вчера като питах, със сигурност знаех, че има поне един човек, който може да отговори смислено и разумно на въпроса ми...

|  |  |  
             |  |  | 

Всеки може да си има своите политически пристрастия. Ще ми се да обсъждаме случилото се от гледна точка на физиката, а не от политическа гледна точка.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: ти сигурно си от разследващите?  [re: Atilea] |  |  | Автор | zaphod (мракобес) |  | Публикувано | 23.07.14 12:17 |  |  | 

От кога е проблем човек да мисли и да подлага на съмнение и проверка противоречивите версии, които се предлагат?
 от край време е проблем. примерно аз не съм пробвал да ям лайна, но понеже съм промит мозък вярвам на общоприетото схващане че са гадни. ако няма общоприето схващане, вярвам на онова което е по-популярно сред хората с високи доходи.

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

|  |  |  |  

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички) |   | 
 |