Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:32 08.11.25 
Природни науки
   >> Физика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Генератор на напрежение с постоянни магнитинови  
Автор XVisible ()
Публикувано19.07.12 11:01

Здравейте,
С риск да бъда наплют от повечето с опит и професионални знания искам да ви попитам дали някой някога е чувал за генератор на напрежение с постоянни магнити.

Преди да бъде залято мнението ми с отрицателни коментари искам да ви кажа, че още не съм си простил фактът, че изгубих линк преди 3-4 години. Ставаше въпрос точно за такава фирма и точно за такова устройство.

Цената беше около 5-10 000 Евро. Не помня точно.

Тема Re: Генератор на напрежение с постоянни магнити [re: XVisible]  
Автор mr Chaos (somebody)
Публикувано19.07.12 11:38

Често се използват при вятърните двигатели.
Ето резултатите от

Тема Re: Генератор на напрежение с постоянни магнитинови [re: mr Chaos]  
Автор XVisible ()
Публикувано19.07.12 14:57

Да, но не точно. Става дума за задвижване изцяло от постоянни магнити.
изходната мощност беше между 3 и 4 KW...
Не мога да си простя, че го загубих този линк...

Тема Re: Генератор на напрежение с постоянни магнитинови [re: XVisible]  
Автор Hяkoй, koйтo ce шляe (тревно зелен)
Публикувано19.07.12 15:02

Кво значи "задвижване изцяло от постоянни магнити", нещо не ти се разбира питането. Инак, всеки двигател с постоянни магнити се превръща в генератор, ако му завъртиш ротора на ръка.

М+З=ВЛ

Тема Re: Генератор на напрежение с постоянни магнитинови [re: Hяkoй, koйтo ce шляe]  
Автор XVisible ()
Публикувано19.07.12 15:27

Става въпрос, че и ротор и статор са от постоянни магнити и единственото, което се износва са механични части. Животът на магните е 3-400 години, така че тях няма да ги мислим.

Тема Re: Генератор на напрежение с постоянни магнитинови [re: Hяkoй, koйтo ce шляe]  
Автор XVisible ()
Публикувано19.07.12 15:29

Да повторя отново - ротор и статор от постоянни магнити. Задвижването на ротора е от магнитните сили между него и статора.

Тема не си играй с такива нещанови [re: XVisible]  
Автор zaphod (мракобес)
Публикувано19.07.12 16:21

еврейът не спи, ще спре черния микробус пред вас и повече няма да чуе никй за тебе, профила ти в дира ще бъде изтрит заедно с темите в които си писал

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Тема Re: не си играй с такива нещанови [re: zaphod]  
Автор lenticularis ()
Публикувано19.07.12 16:27

??!!
[vazmushtavam se]

Тема Re: не си играй с такива нещанови [re: zaphod]  
Автор XVisible ()
Публикувано19.07.12 16:42

Много ще се радвам ;)
Поне гибелта ми няма да е напразна! Отавил съм след себе си сайтът си - http://vaksinite.info/ и една страхотна идея за магнитите ;)

Ако може да изчакат до утре - 12 книги ще има още + субс на много ще се правят. След това им позволявам да ме убиват, че и без друго живея некъв псевдо живот с това - http://vaksinite.info/Ekspertno_Reshenie_2450_fron_latest_.jpg

Тема Re: Генератор на напрежение с постоянни магнитинови [re: XVisible]  
Автор HeaндepтaлeцaДжo (фанат от гУрЪтЪ)
Публикувано19.07.12 17:13

А на "нормалните" генератори, кое се износва освен механичните части?
И като роторът и статорът са от постоянни магнити, не знам от какъв мат'риал трябва да са, че да грее по-малко и да има по-малки загуби от класическия генератор с намотки.

А, колекторът за к'во е вързан?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.