|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
|
Тема
|
Как да залепя огледало,
|
|
| Автор | нaив (Нерегистриран) |
| Публикувано | 08.10.07 12:40 |
|
|
бре, хора???
Имаме огледало 0,4 см., 55/65 см., дългата страна вертикално.
И имаме двойнозалепваща лепенка 2 м./ 2 см. На етикета са ме осведомили неизвестно защо, че тая лепенка издържа 250 кг/м^2. Също така има две мъгливи рисунки: на кръгло огледало с малко парче лепенка в средата и на правоъгълно с малки парчета в четирите ъгъла. Не мисля, че има някакъв мащаб.
Самата лепенка се залепва първо за огледалото, стои 24 часа, след което се прилепва за стената за 30 секунди, и готово:))). Все пак ми се иска да не падне, както и да не го олепвам цялото, че някога може и да трябва да го отлепвам.
Къде и с колко лепенка да лепя, плийз, инженерната мисъл да помогне за тоя битов проблем!
П.П. Лепенката струва 10 лева, така че каквото остане, ще трябва да му се намери приложение, да не става зян.:))
| |
|
Тема
|
Re: Как да залепя огледало,
[re: нaив]
|
|
| Автор |
geri® (циник) |
| Публикувано | 08.10.07 13:02 |
|
|
Колко тежи огледалото, да не го смятам? Че май почти цялата лепенка ще отиде...
| |
|
Тема
|
[re: geri®]
|
|
| Публикувано | 08.10.07 13:12 |
|
|
Вероятно от мене се очаква да премеря огледалото - разбира се, подходящ кантар нямам. Или да мога да го сметна, което също не ми е във възможностите. След това да направя останалите сметки от тия 250 кг.! Браво, браво, добра инструкция има тоя продукт.
Тогава остава въпросът (на нормалния, надявам се не малоумен) потребител как точно да са лепенките и как някога може да се отлепи. То е ясно, че ще има чупене, ама все пак...
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
PalmRunner (analogue) |
| Публикувано | 08.10.07 13:21 |
|
|
Имам горе-долу същото (като площ) огледало в коридора, само че е zалепено върху дървена плоскост (покрита с фурнир), която пък си виси на куки хванати в стената. Аz не бих го zалепил директно върху стената - много е грапава, а и ще zависи от покритието и - боя, латекс ... Като нищо може да падне. Иначе тия лепенки са много zдрави, но трябва и двете повърхности да са гладки, стабилни и добре почистени. Моето огледало си стои си вече няколко години и не пада . Веднъж дори си бях zалепил щората на единия проzорец върху PVC дограмата. След време реших да я сваля и нямаше отлепване, трябваше да я счупя. Бая zор видях после да иzчистя остатъците.
Но има 2 вида лепенки (поне тук в Германия) - едните zа нищо не стават -приличат на тънко дунапренче с нещо лепкаво от двете страни и се късат лесно. С такива само плакати можеш да лепиш. Другите, zдравите са на фирма "Tesa" и са като гума, раzтягат се като дъвка, но не се късат.
------------
I know enough to know I don't know enough.
| |
|
Тема
|
[re: PalmRunner]
|
|
| Публикувано | 08.10.07 13:29 |
|
|
"След време реших да я сваля и нямаше отлепване, трябваше да я счупя."
Историята с тая лепенка тръгва от нежеланието ми да дупча плочките в банята. Огледалото е поръчано, а лепенката не е купена. Някаква немска е, ще погледна по-внимателно. Ако в крайна сметка не се откажа - оказва се по-голям яд от дупченето на стени.
Все пак, как е залепено върху плоскостта и не е паднало?
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор | вeтepинapят (Нерегистриран) |
| Публикувано | 08.10.07 13:47 |
|
|
Слагай лепенки от по 7-10 см равномерно по цялата повърхност. Преди да тръгнеш да го лепиш, провери дали стената е права, иначе някой от ъглите ще стои леко отделен и след време оттам може да започне да се разлепва. Повърхностите ги почисти от прах. Като лепиш огледалото, гледай да си застане на мястото от първия път, защото право на втори опит нямаш Ако може да подпреш долния ръб на огледалото върху нещо, ще стане още по-сигурно, но и иначе става.
И не икономисвай лепенката. За разлепването няма проблем - взимаш 1 м здрав конец, хващаш му двата края, пъхаш го между стената и огледалото и започваш да режеш лепенките с него като с трион.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
PalmRunner (analogue) |
| Публикувано | 08.10.07 14:00 |
|
|
Аz мислех че ще лепиш върху стена ...
Иначе върху плочки нямаш грижи. Плочките са идеална повърхност zа лепене с такива лепенки, трябва само да почистиш повърхностите. После обаче може да имаш проблеми със свалянето
В моя случай, огледалото е високо и тясно. Сложил съм в четирите ъгъла, надлъжно по около 20 см лентички. И това е много повече от нужното.
При теб огледалото надали тежи повече от 2-3 кг, а на хубавите лепенки им дават 1кг / 1кв.см.
------------
| |
|
Тема
|
[re: вeтepинapят]
|
|
| Публикувано | 08.10.07 15:57 |
|
|
"огледалото е високо и тясно. Сложил съм в четирите ъгъла, надлъжно по около 20 см лентички."
Нещо такова си представям. Но защо ли си мислех да лепя напречно, след като то тежи надолу!?
"И не икономисвай лепенката. За разлепването няма проблем - взимаш 1 м здрав конец ..."
Това от опит ли е? Имам голямо желание да икономисам - да не лепя повече от необходимото, за всеки случай.
"гледай да си застане на мястото от първия път, защото право на втори опит нямаш"
Вярно, можех да установя това след първия опит накриво.
Мерси!
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
3opниk2 (неспасяем) |
| Публикувано | 08.10.07 16:48 |
|
|
Да не забравиш, че огладалото ще "диша" щом е в банята... Запотява се и за да се видиш, ще го мокриш с гореща вода - значи ще е подложено на термични напрежения и ... затова, в баните, огледалата са окачени само - не фиксирани от всички страни (като в коридор, например).
Демек - най-добре е да е в пластмасова рамка, която да се окачва с 1 видия, неръждаема, разбира се... Една дупка лесно се прави м/у плочките.
Задачата на науката е да обясни това, което е невъзможно да се разбере
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
PalmRunner (analogue) |
| Публикувано | 08.10.07 17:03 |
|
|
Но защо ли си мислех да лепя напречно, след като то тежи надолу!?
Ми да ти кажа честно не zнам как ще е по-добре. На мен ми се вижда все едно ...
Сега видях че си писала zа лепенките че иzдържали 250 кг/м^2. Звучи, много, но си е всъщност само 25гр./см^2. Ако е така тия лепенки не са от яките. Горе-долу тиксото има такава zдравина. Така че ще трябва да прахосаш повечко лепенка.
А какви са ти плочките, огледално гладки или леко матирани? Моите са леко матирани и там лепенките не хващат толкова добре. Мъчих се да лепя едни малки пластмасови zакачалчици zа кърпи, но не много успешно. Заради влагата, малката площ на лепенката и матираните плочки, zакача ли някоя по-голяма кърпа и след месец я намирах на пода. Но при теб случаят е друг, огледалото е с голяма площ и не е толкова тежко, така че с повечко лепенки ще хване zдраво. Успех!
------------
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
|
|
|