Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:48 17.10.25 
Природни науки
   >> Физика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Какво е това нещо "безентропен/а/о"?нови  
Автор P. - koвaчa (Hubble's Nozle)
Публикувано22.10.10 12:28

Тема Re: Какво е това нещо "безентропен/а/о"?нови [re: P. - koвaчa]  
Автор CATV ()
Публикувано22.10.10 13:20

Ами по името излиза Без Ентропия иначе от статията не се разбира много за принципа на деиствие.

Тема Re: Какво е това нещо "безентропен/а/о"?нови [re: P. - koвaчa]  
Автор Linjack (...)
Публикувано22.10.10 16:07

Въпросният Ван няма как да е "доктор на науките", защото в САЩ такава титла няма: става се доктор, което е същото като "кандидат на науките" по старата терминология. Всичко, което са описали в статия намирисва на шарлатанство, особено връзката между турбината и каценто.

Така, търсейки по име, попаднах на въпросния патент:

Въпросната "безентропна" турбина е химически генератор. Вторият термодинамичен принцип си важи, разбира се, но не и теоремата на Карно, която се отнася само до топлинни машини - не химически генератор. Теоретичната ефективност може да е 80%, но нека разгледаме друг вид химически генератори, с доста по-проста структура - горивните елементи (клетки) - при тях максималната теоретична ефектинвост е 83%. Реалната ефектиност, при горивните елементи, обикновено е доста по-ниска (около 40-50%). Не вярвам неговият химически генератор да е много по-ефективен.

----
бял подпис на бяло поле

Редактирано от Linjack на 22.10.10 19:43.

Тема Re: Какво е това нещо "безентропен/а/о"?нови [re: Linjack]  
Публикувано22.10.10 20:43

Да бе мамму стара и аз дето в механото бях единствения с шестица по термодинамика колко съм изпърчал не се сетих че може да става дума за вид горивна клетка. Бе има друго нещо аз на младини бях в една група по квантова механика правихме слънчеви лазери ама неговото име не съм чувал . може би е отпрашил за Америка далеч преди 1974 тогава да е бил на около 50 години.
От друга страна обаче се сещам че нисе сме много напред в горивните елементи и запада редовно си "крадне" мозъчета Дколкото съм чувал доскоро нашата лаборатория по горивни елементи е била на видно място в световните ранг листи ... Пак доколкото знам вече от нея май папер не е останало всичко си е вдигнало чукалата за навън и млади и стари . Дано втората информация ми е лъжлива.
Какво стана сега СУ само дървена ваканцияли му тряскат или нацяло го опраскват.. не че ще се учудя и при втория вариант. Сега е времето на малките и много мощни изследвателски комплекси а пари за такива в България май никога няма да се намерят и все ще сме в репея. Боже дано стана жив ама то един живоот...

П.С. Помня 1978 научих че холандската фирма Еленко ама не знам как се пише е постигнала реален КПД 66% мисля че или сега има по добри или всичко е било поредната лъжа на тогавашното радио Свободна Европа Те и заТодор лъгаха сега е много по лошо от колкоъто при бае Тошo

Едно момче от mazeto.net намерило ето това:

<P ID=

Редактирано от P. - koвaчa на 23.10.10 02:09.

Тема Re: Какво е това нещо "безентропен/а/о"?нови [re: CATV]  
Публикувано22.10.10 20:59

Странното CATVе, че и в патента който ни бе любезно предложен автора е писал българското произношение а не примерно nonentropy или проее английско подходящо название.От опит знам че патентоват обикновено хора които държат на някои неща и нормално знаят поне 2 дори три - четири езика. Най вероятно някой си чеше крастата Не че е задължително да си полиглот за да постигнеш понякога голямо нещо

Тема Re: Какво е това нещо "безентропен/а/о"?нови [re: Linjack]  
Автор Exhemus (овчар)
Публикувано22.10.10 22:47

Първо. Бог да го прости човека...

...Погледнах линка ти бегло. Значи, от тези заплетени идеи може да се отделят на една страна турбината, на друга - химическиата апаратура. От картинките се добива представа за идеите. Има една със котел, от който излиза сопло, а вътре групички молекули, които си изправят движението. Еврика! човекът открил какво става в разширяващо се сопло по своему

но решил, че всичкото движение може да се "изправи", без да знае, че има термодинамични ограничения.
Турбината, от своя страна, представлява вид Тесла-турбина. Тук дяволът се крие в дреболиите, т.е. трябват щтателни изчисления, инженерни тестове и доизпипвания. Тая гола идея и баба може да я даде
Химическата част не я схванах от един поглед и не съм се опитвал да вникна в нея.

Мдаа... едно ново изобретение от наше село!

Тук съм за да разговарям с философи, овце си имам!

Тема Re: Какво е това нещо "безентропен/а/о"?нови [re: Exhemus]  
Публикувано23.10.10 02:06

"т.е. трябват щтателни изчисления, инженерни тестове и доизпипвания" - изчисленията са вече направени погледни за Мак Махон турбините ( раздел молекулярни турбини) те са именно "доизчислените " Тесла турбини, за химията и аз не знам трябва някой друг да каже две думи та да направя връзката.

Редактирано от P. - koвaчa на 23.10.10 02:11.

Тема изтритонови [re: Linjack]  
Автор fuko_ (казуален )()
Публикувано25.10.10 08:16

Изтрито от Хариш-Чандра.

Редактирано от harish_chandra на 25.10.10 18:11.

Тема Re: Какво е това нещо "безентропен/а/о"? [re: fuko_]  
Автор zaphod (мракобес)
Публикувано25.10.10 09:47

е не си ли чувал за модераторската мафия? това е клон на еврейската мафия, създаден да следи за онези които се доближават до Истината и да трие постовете им. сега и тука ще те баннат

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Тема Re: Какво е това нещо "безентропен/а/о"? [re: zaphod]  
Автор fuko_ (казуален )()
Публикувано25.10.10 09:56

Банн Манн! И кво като ме Банннннат, живота няма да ми вземат я! но не оставям длъжник на разни заядливци, господинът пръв се заяде с мен , без причинно!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.