|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Това ми изглежда напълно възможно
|
|
Автор |
Пaньo Дoнeв (пират) |
Публикувано | 11.06.10 11:14 |
|
Редактирано от Пaньo Дoнeв на 11.06.10 11:15.
| |
Тема
|
Re: Това ми изглежда напълно възможно
[re: Пaньo Дoнeв]
|
|
Автор |
нaив (тя) |
Публикувано | 11.06.10 11:22 |
|
Защо да е безкрайно, тия отражения отнемат енергия.
| |
|
А защо да е нужно огледалото да се пъха със скорост, "по-голяма от скоростта на светлината"?
Че е възможно - възможно е, но няма да работи дълго.
Откъдето пък възниква въпросът - поради какви причини се очаква да станеш милионер?
| |
Тема
|
[re: Orнeдишaщ]
|
|
Автор |
нaив (тя) |
Публикувано | 11.06.10 11:35 |
|
За да не "избяга" светлината предполагам, а и за по интересно, е тая скорост на пъхнатото огледало.:)
| |
|
В отговор на:
А защо да е нужно огледалото да се пъха със скорост, "по-голяма от скоростта на светлината"?
За да хвана светлината между огледалата разбира се. Като се замисля мога и да отдалеча малко стъклата за да има повече разстояние и така да няма нужда да съм толкова бърз. Да май ще минем и без по-бързо от светлината.
| |
Тема
|
[re: нaив]
|
|
Автор |
Пaньo Дoнeв (пират) |
Публикувано | 11.06.10 14:29 |
|
Ще изпозлвам 100% ефективни огледала. Точния термин предполагам е суперогледала.
| |
|
с идеални огледала ще работи, само дето не виждам файдата - някво сложно съхраняване на нищожна енергия
| |
|
И каква ти е кирията? Все едно да пуснеш да се люлее махало във вакуум със 100% беззагубен лагер. Ще се люлее и толкова.
И дори преместването може да не е с голяма скорост - може да се направи постановка с бавно преместване (v<c). Ако имаш такива 100% отразяващи огледала, вътре светлината ще се мотка вечно, но няма да имаш кирия от цялата работа.
и сега като погледнах и надолу, май другите са ме изпреварили Редактирано от klapaucius на 11.06.10 20:34.
| |
|
По-интересно е да се направи лупа, в която вътрешното пречупване е такова, че влязлата светлина да не излиза никога.
| |
|
ами я дай идеята за лупата нагледно
Трима души пазят тайна когато двамата са умрели!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|