|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Сериозно проблемче - 2000 тона
|
|
Автор |
Well (Сянката Му) |
Публикувано | 26.11.09 01:35 |
|
За камъни иде реч.
Здравейте първо, отдавна не съм идвал насам. Сега се сблъсках със загадката на далечното ни минало - от преди 12 000 години. Шепа руски учени са решили да се разходят с камери из Перу, Боливия, Мексико и Египет. Заснели са уникални неща. Неща, от които на един сериозен учен му настръхват косите. Защото на филма се вижда истината. А тя е - каменни и гранитни блокове с тегло стотици, дори хиляди тонове, изрязани и напаснати помежду си с точност едва ли не до микрони, лист хартия не може да се пъхне между тях. Това просто не можем да сторим. А е на възраст 12 000 години. Най-мощните ни кранове вдигат до 200 тона. И няма начин да срежем гранитен блок по начина, по който те са го правили.
Ето един от филмите, другите лесно ще си ги намерите където е и този.
Не искам да ми обясните как става. Аз съм инженер механик и физик. Ясно ми е че не владеем метода. Дори и плазмено рязане ( нов метод ) на гранит не обяснява постигнатото. Но вижте за какво става дума. Много ми беше полезно да се убедя в съществуването на Земята на цивилизация, чийто технологии са били по-напред от нашите днес още преди 12 000 години. Не да го чуя, не да вярвам, а да се убедя. Защото филма не е подправен. А и се връзва с много други аспекти на живота.
| |
Тема
|
извънземни ще да са
[re: Well]
|
|
Автор |
zaphod (мракобес) |
Публикувано | 26.11.09 08:52 |
|
разбира се че няма друг начин, а и руските учени са си извоювали световна слава на най-стабилни и достоверни източници. не ни остава нищо друго, освен с нетърпение да чакаме момента когато извънземните ще се намесят решително и ще въздадат строго но справедливо наказание на самозабравилите се паразити пиещи кръвчицата на майка гея. дойди 2012 година, дойди!
NE SUTOR ULTRA CREPIDAM
| |
Тема
|
Re: Сериозно проблемче - 2000 тона
|
|
Автор |
Пaньo Дoнeв (пират) |
Публикувано | 26.11.09 14:17 |
|
Коя врачка е предсказала намирането на тез камъни?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
EnglnEar (непознат
) |
Публикувано | 26.11.09 22:35 |
|
Статусом самого большой и самого неказистого в мире грузоподъемного механизма обладает китайский портовый кран Taisun. Эта установка высотой 132 метра позволяет поднимать объекты весом 20133 тонн на высоту до 80 метров. Используется для погрузки габаритных и сверхтяжелых модулей на борт судна.
| |
Тема
|
Никакви проблеми
|
|
Автор |
Уйнa Пeнa (старо куче) |
Публикувано | 26.11.09 23:21 |
|
Отместваш промлема - вместо построяването на стена ти поставяш задача за рязане на камъни. Ами вместо вместо да се режат, камъните могат да се правят... Създаването на 2000 тона камък и "поставянето" му на точно определено място "едва ли не до микрони" не е никакъв проблем за съвременната технология - трябва просто да се отлее от бетон на подходящото място. Бетони много - кой знае какъв са използвали в миналото - още римляните са правили бетони... А да, следите от кофража - ако кофражът се свали преди бетонът окончателно да е втвърдил (за съвременния бетон - след няколко денонощия), то следите могат да се шлифоват с каменни брусове от 10-тина работници...
| |
Тема
|
Re: извънземни ще да са
[re: zaphod]
|
|
Автор |
Well (Сянката Му) |
Публикувано | 27.11.09 18:44 |
|
Редно ли е като има замесен руски учен, да му се подиграваме ?
Забравяш ли кой и КОГА създаде най-великите ракетни двигатели в света в момента ?
Аз лично съм впечатлен от научния им подход към фактите които са снимали с камерите си. Все едно, спор би бил безсмислен. Не намирам обаче в научния Ви подход нужната обективност, любознателност и безпристрастност. Истинският учен коментира фактите а не обществени етикети на статистическа основа. И не това определя дали да си губи времето и умствената енергия с една идея или не. Има много общо между науката и детективската професия. Дреболиите са много важни. Но мислите на учените често заслепяват ума им за фактите.
Ако египтяните бяха казали - вижте какво има при нас, невероятно е и няма никакво обяснение, нямаше ли да е по-добре за тях отколкото да се правят на луди и да твърдят че са построили пирамидите и уж случайно и небрежно да укриват онова, което ясно показва че това не е така? Какво губи и какво печели Египет от укриването на истина, която ще лъсне след време ? А какво губи човечеството от това, че не проучва една непостигната технология на 12 000 години ? И какво ги очаква египтяните заради това, че са заблуждавали умишлено света за нещо толкова важно ... много малко се мисли в политиката. Предимно финансово.
| |
Тема
|
[re: EnglnEar]
|
|
Автор |
Well (Сянката Му) |
Публикувано | 27.11.09 18:55 |
|
Да, морски кранове може. Даже има един сухопътен 1200 тона. Поразрових се малко. Още малко и ще си помисля че ние сме ги вдигали тия камъни с най-големите си кранове.
| |
Тема
|
Re: Никакви проблеми
[re: Уйнa Пeнa]
|
|
Автор |
Well (Сянката Му) |
Публикувано | 27.11.09 19:00 |
|
Между бетон и скала има толкова голяма разлика, колкото между двама китайци, те лесно се различават, ама ние не виждаме разликата. Попитай геолог.
| |
Тема
|
Taka ли? Айде бе!
|
|
Автор |
Уйнa Пeнa (старо куче) |
Публикувано | 27.11.09 22:18 |
|
В отговор на:
Между бетон и скала има толкова голяма разлика
Я тогава направи разликата - кое е бетон и кое е камък на долните снимки:
Впрочем тези руснаци-кинаджии правили ли са анализ на стените и въобще геолози ли са?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Military_MinD (Bl0w_Ya_MinD) |
Публикувано | 27.11.09 23:48 |
|
Ами това?
Редактирано от Military_MinD на 28.11.09 04:55.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|