Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:58 15.07.25 
Природни науки
   >> Физика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема разобличиха ТО!!!нови  
Автор zaphod (мракобес)
Публикувано24.10.09 08:35

оказа се че подъл евреин-диверсант е подменял кварцовите резонатори на часовниците в GPS спътниците, така че да се налага софтуерна релативистична корекция! ето подлеца сниман извършвайки пъкленото си дело:

О, казваше ни петков, а ние не вярвахме, колко сме били слепи!

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Тема Re: разобличиха ТО!!!нови [re: zaphod]  
Автор 3opниk2 (неспасяем)
Публикувано24.10.09 13:59

Ако беше с изплезен език - знаеме кой е той, ама...

... и ква му крива платката - пък, след туй: Времето се било изкривявало...?!.
Айде, холан! - заблуди
...

Задачата на науката е да обясни това, което е невъзможно да се разбере

Тема И МАЙТАПА Е АРГУМЕНТ !нови [re: zaphod]  
Автор Пeтkoв (рекордьор)
Публикувано25.10.09 10:31

Здравей Зейфод ,
Майтапчийска снимчица .. както е и ТО ташаклийска .. Всичко си е на мястото .. Само дето пак нещо не им усйдисват есапите на релативистите по въпросите на GPS системите.. Според СТО не уйдисват оти според СТО трябва земните часовници да изпреварват неземните от една страна апа от друга страна неземните часовници трябва да изпреварват земните ..Това на практика не е така за голямо съжаление на СТО-вистите..
И според ОТО не уйдисва оти това , че даден тип часовници в по силно гравитационно поле се разскърцват и почваът да вървят по бавно ни най малко не означава че всички процеси се забавят .. не означава например че джибрите в по силно гравитационно поле втасват по бързо или па по бавно от 21 ден или па пилците да се люпят по бърже или па по бавно от 21 ден.. Доказателство за това е въртенето на земята .. която гледана и от ниско и от високо си се върти все със същата скорост около оста си а само шибаните часовноици не са синхронизирани със скороста на въртенето и която скорост си е константна та дрънчи и не ебава какво показват шибаните часовници ..
А снимчицата вярно че е майтапчийска ..

ИСТИНАТА Е В ХСВ

Редактирано от Пeтkoв на 25.10.09 10:36.

Тема Re: И МАЙТАПА Е АРГУМЕНТ !нови [re: Пeтkoв]  
Автор Exhemus (овчар)
Публикувано25.10.09 12:14

Абе бай Петков,
ТО все още не е невярна! Да, изглеждат ни по-бавни сахатите на спътниците. За тях, наистина нашите сахати ще са по-бавни. Но това не е парадокс, нали ний зяпаме спътниците, не те нас. Пък и да ни зяпаха, няма как да видят числата от тотото предварително. Я помисли.. ама то май те гони склероза на млади години

Тук съм за да разговарям с философи, овце си имам!

Тема Re: И МАЙТАПА Е АРГУМЕНТ !нови [re: Пeтkoв]  
Автор Exhemus (овчар)
Публикувано25.10.09 12:26

А,
не си мисли че ще ме заглявушиш за бързите сахати с гравитационен потенциал.
Да кажем, те кат по-бързи ще видят тотото предварително, но ако рекат да ни съобщят числата, няма да ударим джакпота?

Докат светлината дойде при нас тегленето ще е минало
Така е нагласил нещата мушморокът Айнщайн

Тук съм за да разговарям с философи, овце си имам!

Тема ЯЗЪК!нови [re: Exhemus]  
Автор Пeтkoв (рекордьор)
Публикувано25.10.09 14:02

Здравей Exhemus,

цитат:
ТО все още не е невярна!
край на цитата.

Не думай !.. Богородица ли ти знак даде, че ТО не била невярна.. Ако Богородица има пръст в убеденоста ти то нема нищо да ти речем оти всеки е в правото си дя вярва в каквото си ще..

.. Ако ли па някакси сам си открил това откровение то сподели с нас как си го открил че и на нас да ни се отворят очите дека ТО е вярна до дупка..

цитат:
Да, изглеждат ни по-бавни сахатите на спътниците. За тях, наистина нашите сахати ще са по-бавни.
край на цитата.

Хихи .. ше ме скапеш от смях!.. Това от какви опити го разбра бре?.. Аз съм бил мнопго изостанал мааму стара и не съм разбрал дека имало и такова опитно доказателство .. Ей , да не би па само така да ти се чини ?.. А?,,
Абе така е то със чиненето коги чиляк почне да се прехвърля ту при антирелативистите .. ту при релативистчетата .. ошашавя се съвсем и почват да му се чинят разни работи..

цитат:
За тях, наистина нашите сахати ще са по-бавни. Но това не е парадокс, нали ний зяпаме спътниците, не те нас. Пък и да ни зяпаха, няма как да видят числата от тотото предварително.
край на цитата.

Язък !.. и тъй нема да можем да разбогатеем!..явно ше си тънем тъй у мизерията и недоимъка!..

ИСТИНАТА Е В ХСВ

Редактирано от Пeтkoв на 25.10.09 15:15.

Тема ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА СИ ТЪНЕ У КЕРЕЧА! [re: Exhemus]  
Автор Пeтkoв (рекордьор)
Публикувано25.10.09 14:50

Здравей Exhemus,

цитат:
А,
не си мисли че ще ме заглявушиш за бързите сахати с гравитационен потенциал.
край на цитата.

Аз не заглявушвам полурелативисти !.. Като се превърнеш във 100 % релативист тугиз заповядай и се нареди на опашка за заглявушване ..

цитат:
за бързите сахати с гравитационен потенциал.
Да кажем, те кат по-бързи ще видят тотото предварително, но ако рекат да ни съобщят числата, няма да ударим джакпота?
Докат светлината дойде при нас тегленето ще е минало
край на цитата.

И тио като Зорник така и не разьбра че ако сега .. те в тоя момент някъде във вселената избухне свръхнова то до тука светлината ще се дотътри след милион години , но това не означава че коги видим да светне свръхновата тугиз е избухнала.. Вижте си опресвете понятията .. разберете че ако след известно време дийде светлина от светнало преди време фенерче и ако в същия момент дойде светлина от дясно от светнало друго фенерче това не означава че фенерчетата са светнали едновременно .. но ако в момента на светването са били на едно и също растояние от нас и през цялото време ние сме били инерциални то със сигурнопст фенерчетата са светнали едновременно щом виждаме светването им едновременно..

цитат:
край на цитата.

Нищо не е нагласявал гуруто .. то джмунджито просто се е пообъркало коги си е смятало пътя в неподвижната система .. останалото са следствия на тая грешка.. Аз от толкова ти му време разправям това , ама кой да чуе браче?.. То требе от време навреме да се и надава слух какво ортува бай Петков.. Тия които не надават слух така ше си тънат у кереча !..

ИСТИНАТА Е В ХСВ

Тема Re: ВСЕКИ ИМА [re: Пeтkoв]  
Автор 3opниk2 (неспасяем)
Публикувано25.10.09 16:26

Здрасти, Петков!

И тио като Зорник така и не разьбра че ако сега .. те в тоя момент някъде във вселената избухне свръхнова то до тука светлината ще се дотътри след милион години , но това не означава че коги видим да светне свръхновата тугиз е избухнала.. Вижте си опресвете понятията ..

Глей ся, в къв коловоз ма вкара? Кога съм приказвал таково?

Та, аз тука ... май единствен твърдях, че понятието ВРЕМЕ е човешка измислица (преди много време), а и ти ме допълваше, че е неоходимо за хронолигическо подреждане на събития, свързани с люпене на пилци!
Единственото с което се съобразява природата е Причина-следствие - нито време я интересува НИТО се самонаблюдава, дали спазва Човешката хронология - т.е. - не се съобразява с понятието НАБЛЮДАТЕЛ!!!

Да, ама ако Чиляк ще прай наука, требе да се прай на наблюдател ... и да си измисля разни понятия (да обяснява на себе си, не на природата), и ... щуротии.

И единствено му остава, от гледна точка НАБЛЮДАТЕЛ, да открива свойства и закономерности, които да предсказват явленията. Човешката роля в НАБЛЮДАТЕЛ е да тълкува ... и от тук започват ... недоразуменията.
Естествено, който си има по-правилната РАБОТНА ХИПОТЕЗА, по-би си обяснил правилата на играта на Природата. Имах късмет да случа на работна хипотеза и ... това е.

От цялата дандания, за да няма недоразумения от такъв характер, да спомена едно към едно:
ВРЕМЕТО Е ОТНОСИТЕЛНО! - не е абсолютно. (както си възприел остарялото схващане)
ВРЕМЕТО НЕ СЕ ИЗКРИВЯВА, отделно от пространството; ПРОСТРАНСТВО-ВРЕМЕТО е "криво" за външен наблюдател. То, за него, е на затворени конфигурации - зърнесто, демек.
И електромагнитното поле се разпространява на затворени конфигурации - това са го открили, преди предположението за светоносна среда, доколкото си спомням.
...
пп Едно от първите неща, когато се учи ТО в школото е, че избухналата свръхнова можем да я идентифицираме (видим, забележим), чак когато до нас на Земята достигне нейната светлина, която се движи с крайна скорост, както е постулирал чичко Айнщайн. За мен това учене се случи в 1963 г.- това ме впечатли и ... до ден днешен не го забравям
...

Задачата на науката е да обясни това, което е невъзможно да се разбере

Тема ИМАТЕ ПРАВО ДА МЪЛЧИТЕ, НО ВСИЧКО КОЕТО КАЖЕТЕ.. [re: 3opниk2]  
Автор Пeтkoв (рекордьор)
Публикувано25.10.09 17:39

Здравей Зорник,

цитат:
"И тио като Зорник така и не разьбра че ако сега .. те в тоя момент някъде във вселената избухне свръхнова то до тука светлината ще се дотътри след милион години , но това не означава че коги видим да светне свръхновата тугиз е избухнала.. Вижте си опресвете понятията .. "

Глей ся, в къв коловоз ма вкара? Кога съм приказвал таково?
край на цитата.

Извинявам се ако съм те обвинил неправилно .. И още нещо .. "Вие имате право да мълчите , но всичко което кажете ще бъде използвано в съдът.. "..

цитат:
Та, аз тука ... май единствен твърдях, че понятието ВРЕМЕ е човешка измислица (преди много време), а и ти ме допълваше, че е неоходимо за хронолигическо подреждане на събития, свързани с люпене на пилци!
край на цитата.

Не съм съгласен че времето е измишльотина чиляшка .. Времето (както и пространството) са си обективни и неотменни качества на материята ..

цитат:
Да, ама ако Чиляк ще прай наука, требе да се прай на наблюдател ... и да си измисля разни понятия (да обяснява на себе си, не на природата), и ... щуротии.

И единствено му остава, от гледна точка НАБЛЮДАТЕЛ, да открива свойства и закономерности, които да предсказват явленията. Човешката роля в НАБЛЮДАТЕЛ е да тълкува ... и от тук започват ... недоразуменията.
край на цитата.

Разумът чиляшки затуй ни е даден от дедо Боже .. за да разберем какво стои обективно там отвъд видимото .. отвъд наблюдаемото..

цитат:
От цялата дандания, за да няма недоразумения от такъв характер, да спомена едно към едно:
ВРЕМЕТО Е ОТНОСИТЕЛНО! - не е абсолютно. (както си възприел остарялото схващане)
край на цитата.

Стана майтапа я !.. Уж време немаше .. ож беше чиляшка измищльотина апа сеги па разправяш че времето е относително.. И кой е наредил времето да е относително ?.. филан кишията ли ?..

цитат:
пп Едно от първите неща, когато се учи ТО в школото

край на цитата.

Що ли въобще мътят главите на школниците с такива глупотевини като ТО.. А?..

цитат:
пп Едно от първите неща, когато се учи ТО в школото е, че избухналата свръхнова можем да я идентифицираме (видим, забележим), чак когато до нас на Земята достигне нейната светлина, която се движи с крайна скорост, както е постулирал чичко Айнщайн. За мен това учене се случи в 1963 г.- това ме впечатли и ... до ден днешен не го забравям
край на цитата.

Да бе.. страшно впечатляващо е че светлината се вижда не в момента на излъчване а след време като се дотътри до наблюдателя .. Още по впечатляващо е че писмото не можеш да го прочетеш преди д ти го е донесъл пощальона.. същата работа браче!..

ИСТИНАТА Е В ХСВ

Тема Re: ЯЗЪК! [re: Пeтkoв]  
Автор geri® (циник)
Публикувано25.10.09 18:09

"Аз съм бил мнопго изостанал мааму стара и не съм разбрал дека имало и такова опитно доказателство .."

Една истина да кажеш и ти :)

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.