Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:40 15.07.25 
Природни науки
   >> Физика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема датчик за свръх дълги вълни знаe ли някойнови  
Автор P. - koвaчa (ентусиаст)
Публикувано09.09.09 06:28

как се прави за трептения неелктрични - акустични от 0,1 до към20-30 херца
Айде помагайте да спасим световната енергетика :)))
Зейфод ти си наред , Конспирацията не спи!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Редактирано от P. - koвaчa на 09.09.09 07:52.

Тема Re: датчик за свръх дълги вълни знаe ли някойнови [re: P. - koвaчa]  
Автор geri® (циник)
Публикувано09.09.09 08:46

С подходяща по дължина метална тръба. 17 метрова тръба има собствена честота 10 херца на звукови трептения, т.е. там и е максимума, но е чувствителна и доста над и под тая честота. А система от тръби с различна дължина може да създаде широколентов детектор. До известна степен има значение и диаметъра на тръбата, мисля че в случая е добре да са половинметрови.

Автор zaphod (мракобес)
Публикувано09.09.09 09:23

закво ти е пък това бе рачо

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Автор EnglnEar (непознат )
Публикувано09.09.09 16:46

Конспирацията ще да е наистина - филтрира му на Рачо интернета. Да не направи великото откритие. Или като не е за магнити го мързи да търси. Щото аз по два начина потърсих - и двата пъти още на първа страница ми излезе и как се прави и откъде да си купя.

Тема Re: датчик за свръх дълги вълни знаe ли някойнови [re: zaphod]  
Публикувано09.09.09 17:47

За едно устройство зейфод. Казват че е магнитно но аз го знам че не е знам че е акустично. много е интересно наистина. Използва вълни с ниска честота .Те го "подпират" динамично. и то се върти . Вечер като утихне градския шум понякога!!! бавно спира, но може да работи и хиляди часове.наистина е интересно .

има връзка с това устройство:

и с това устройство също

има връзка и с начина по който плуват семейство китови
разни там косатки делфини кашалоти при някои случаи например когато са уплашени или възбудени по кожата им възникват "кожни вълни" които "отпращат " водата в нужната посока а опашката е само "кормило"
Мисля че всичко това не е случайно мисля че не бъркам

Работи само ако е сложено върху някакъв под вдигнеш ли го в въздуха спира Нещо като митичния Антей
Гери Благодаря! ще потърся линкове
Знам че от тук нататък все повече сам ще се боря.
Благодаря на всички отзовали се:))))

Редактирано от P. - koвaчa на 09.09.09 17:54.

Тема Re: датчик за свръх дълги вълни знаe ли някойнови [re: EnglnEar]  
Публикувано10.09.09 20:14

КАто се имат в предвид размерите на колелото ноже да се предположи приблизително какви са размерите на четирите тръби на резонатора и Така аз ще си го направя . Но Гери, коя е формулата за такъв обемен резонатор? искам да кажа за тръба два метра и диаметър 20 - 40 см каква би трябвало да е резонансната честота. Колелото е било в Австрийските планини там какво ли би било причинило постоянно излъчвани акустични или неакустични но физически трептения с честота като тази за която е бил настроен Значи всяка тръба е около 2 метра с около 30 см диаметър а сандъка резонатор от долу после ще го мисля...
Беслеровия "хармониум"
Гери дай пак рамо.

Р.С. Маи ми се стори че прочетох в че са поканили автора на двете устройства едното от които аз коментирам в тази тема да се включи в сайта и да поясни какво всъщност прави. Само така ми се струва
не съм на ти с английския.
Ако това не е догадка ще ми е по леко в следващите ми стъпки и по малко ще додявам тук с въпроси.
намерих една книга за дълги вълни по акустика:

Малко сведения за Беслер:
Загинал на 82 годишна възраст падайки от един строеж.Бил е строител .Живял е преди около 200 години в земите на сегашна Австрия.
бил е голям любимец на един местен монарх и много мразен от един църковен деятел с голяма власт.Поради това бил принуден често да сменя местообитанията си. През живота си е построил общо четири колела за помпене на вода .Твърдял е е принципа е разбираем и за едно дете. Никога не е казал повече нищо конкретно.Колелата му са съществували по за около 5 до 10 месеца. през цялото време са помпали вода без признаци на отслабване. Поради това е бил клеймен като маг и обладан от вещици и демони.Винаги е бил наблизо до колелата си. В мига в който решал че някой може да научи тайната му или че врагът му е наблизо и има заплаха за живота му е разрушавал колелата си и се е местел другаде. Паранаоик от най висока степен дори христоматиен пример за човек страдащ от параноя..
Толкова за него за Беслер. Има една снимка на репликация на колелото му абсолютно наподобяваща неговото изцяло от дърво но не работи както е описано в старите сведения. Мощноста на колелата се изчислява на днешните 60 до 90 вата (предпоследното най голямото) били са големи съоражения и скъпи. Неговия покровител е плащал за построяването им..След смърта му никой не е успял да повтори работите му нито съзнателно нито несъзателно.
Това е всичко което знам за Беслер .и което някак си ми се струва че има отношение към темата ми.

Редактирано от P. - koвaчa на 11.09.09 01:46.

Тема Не не е спам не искам да флуудвам намерих примерчнови [re: P. - koвaчa]  
Публикувано11.09.09 11:28

Чувате ли стъпките на хора забелязвате ли че това нещо като чели в такт трепти? Разбирате ли ме какво показвам?
Мисля че успях намерих причината. звуци трепетния фон разбирате ли ме Истина е върти се работи готово е ще го направя . Много се измъчих.

Автор Цap Изpoд ll (лалаист)
Публикувано15.09.09 16:45

Абе рано или късно ще дойдеш до 7,8 Hz.

21.12.2012 наближава!

Тема Re: датчик за свръх дълги вълни знаe ли някойнови [re: Цap Изpoд ll]  
Публикувано15.09.09 17:10

Добре де Ваше величество, нали сам каза е причината е нещо просто. Ето открихме го - сеизмика.Аз мисля че би трябвало да се зарадваш че се оказа прав.
Сега остана да видим кои и какви са източниците непрекъснато излъчващи.
Все пак по времето на Беслер Алфред Нобел не е бил роден, а за електрика се се споменавало само в книгите на алхимиците.
Хайде дай по конструктивно какво в планината "не млъква" и зиме и лете .та кара многотонната констръкция ма прапра пра пра дядо Беслер да се върти безспирно. месеци наред. Това е много логически необходимо да се изясни..И край с всякакви фантасмагории за несъществуващи свойства на магнитите.
Архангелите 2012 година ли ще ни свирукат на тия 7.8 херца?
Царъ стегни се помагай ако можеш трябва да го открием как преди е можело а сега да не може.Аз дори си мисля че сега още повече ще може. :)))

Ваше Величество давай идеи една от тези вълни е в горният линк и дано ти дойде нещо на ум..

Сериозна работа кофти:

Редактирано от P. - koвaчa на 15.09.09 21:16.

Автор Цap Изpoд ll (лалаист)
Публикувано15.09.09 22:53

Сори не мога. Не съм във "креативна" фаза.

21.12.2012 наближава!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.