|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Тема
|
Гравитация и време
|
|
| Автор |
teslov (непознат) |
| Публикувано | 02.05.09 07:35 |
|
|
Щом като на спътниците времето тече с различна скорост от тази на замята, важи ли същото за времето на свободно падащо тяло?
| |
|
Тема
|
Re: Гравитация и време
[re: teslov]
|
|
| Автор |
zaphod (мракобес) |
| Публикувано | 02.05.09 09:42 |
|
|
да
NE SUTOR ULTRA CREPIDAM
| |
|
Тема
|
[re: teslov]
|
|
| Автор |
geri® (циник) |
| Публикувано | 02.05.09 11:33 |
|
|
Спътниците са свободно падащи тела.
| |
|
Тема
|
[re: geri®]
|
|
| Автор |
goshko147 (любопитен) |
| Публикувано | 02.05.09 14:04 |
|
|
това значи ли че при определянето на възрастта на леда на южния полюс ,може да се окаже че ледът е с по малка възраст отколкото се предполага понеже там времето минава по бързо отколкото на екватора.. АЗ бЯХ ПОСТВАл ТЕмА ЗА ПАрАДОКСЪТ НА блИЗНАцИТЕ НО мИ Я ЗАКлЮчИХА..
Трима души пазят тайна когато двамата са умрели!
| |
|
|
|
не, не значи.
NE SUTOR ULTRA CREPIDAM
| |
|
|
|
ти не си сигурен ФИЗИК лИ СИ.. КАКВО рАбОТИШ
| |
|
|
|
Понеже аз съм физик да ти го кажа: не, не значи.
| |
|
|
|
но в центъра около който се въртят галактиките времето минава по бързо..
| |
|
|
|
Здравей Гошко
"това значи ли че при определянето на възрастта на леда на южния полюс ,може да се окаже че ледът е с по малка възраст отколкото се предполага понеже там времето минава по бързо отколкото на екватора.. АЗ бЯХ ПОСТВАл ТЕмА ЗА ПАрАДОКСЪТ НА блИЗНАцИТЕ НО мИ Я ЗАКлЮчИХА.."
Противно на онези двамата преди мене които казаха не значи, аз ще кажа да, че значи ако има забавяне на времето, не че ледът на южния полюс е с по-малка възраст, но че трябва да има разлика във възрастта на леда образуван по едно и също време на южния полюс и на Килиманджаро (в Африка на екватора), ако СТО е вярна, само че като по-стар изследванията ще изкарат ледът на южния полюс, е те това е като парадокса на близнаците.
Например преди 10000 години е изригнал вулкан, съдържащата се пепел от това изригване в леда на Килиманджаро днес ще има малко по-малка възраст отколкото пепел от същото това изригване в леда на южния полюс.
п.п. Но разликата ще е незабележима защото скоростта на екватора е само 464 м/с, а методът за датиране не е толкова точен
Редактирано от Aбcoлют на 03.05.09 01:09.
| |
|
Тема
|
[re: Aбcoлют]
|
|
| Автор |
zaphod (мракобес) |
| Публикувано | 03.05.09 10:20 |
|
|
п.п. Но разликата ще е незабележима защото скоростта на екватора е само 464 м/с, а методът за датиране не е толкова точен ако пък беше толкова точен, корекцията щеше да се включи в сметките, така както се прави с GPSите.
така че отговора ми си остава същия - не, не значи.
NE SUTOR ULTRA CREPIDAM
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|