|  | | 

| 

| 

| Тема |  атмосферно налягане   |  |  | Автор | Биcтpa (слънчева) |  | Публикувано | 05.01.09 16:40 |  |  | 

здравейте, може ли да ми кажете как се превръща aтмосферното налягане от mmHg в mbar?
 Благодаря ви много :)

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: атмосферно налягане  [re: Биcтpa] |  |  | Автор | 741 (ветеринар) |  | Публикувано | 05.01.09 18:59 |  |  | 

С гугъла. Само дето единицата mmHg е torr.
 Пишеш в полето примерно 715 torr in mbar и натискаш ентер.

|  |  |  
             |  |  | 

1 bar =0,00133 mmHg

Te mogat da poletqt ,zashtoto sa uvereni che mogat...

|  |  |  
             |  |  | 

1 bar =0,00133 mmHg

Незнам, но ми се струва, че е по скоро обратното 1 mmHg = 0.00133 bar

|  |  |  
             |  |  | 

Прав си ,извинявам се за объркването ;)

Te mogat da poletqt ,zashtoto sa uvereni che mogat...

|  |  |  
             | 

| Тема |  Май малко хора знаят, че Гугъля смята такива неща  [re: Биcтpa] |  |  | Автор | Fire_Fury (Огнен) |  | Публикувано | 06.01.09 17:36 |  |  | 

Отваряш Гугъл (ама оригинала, не българския, който не ползвам и не знам дали става за това). Пишеш (без кавички), например

what is 4 mm Hg in mbar?

И отговорът ти се появява - виж тази страница

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Май малко хора знаят, че Гугъля смята такива неща  [re: Fire_Fury] |  |  | Автор | Биcтpa (слънчева) |  | Публикувано | 08.01.09 11:47 |  |  | 

Много благодаря за отговорите!
 И аз търсих в Гугъла, ама в българската версия, явно нещо не съм се оправила там.
 Благодаря ви много.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: атмосферно налягане  [re: Биcтpa] |  |  | Автор | sevarO6 (непознат
) |  | Публикувано | 14.01.09 17:27 |  |  | 

Според мен  това си е чиста проба случайност.Ако съм сериозен трябва да кажа ,че мерни единици немогат   да се преобразуват една в друга.

|  |  |  |  

|   | 
 |