Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:57 09.07.25 
Природни науки
   >> Физика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Без коментарнови  
Автор Kaлoмaин (сурикат)
Публикувано15.09.08 07:01

за кризата във физиката.

Тема Re: Без коментарнови [re: Kaлoмaин]  
Автор zaphod (мракобес)
Публикувано15.09.08 09:11

Ние признаваме, че физиката е скъпа наука. Ето гравитационната физика, една наука, която десетилетия наред се състоеше от няколко евтини настолни експеримента и от малко на брой теоретици. Сега, със създаването на Обсерваторията за наблюдаване на гравитационни вълни с помощта на лазерен интерферометър LIGO, изследователските програми по гравитация се състезават за големите долари. я да направим една табличка с две графи и да нанесем успехите на двата модела? кога нещата са били по-впечатляващи, при "настолните" експерименти и тримата за цял свят разбиращи ото или сега при милионите крьогеровци и многомилиардните ускорители и търсачи на гравитационни вълни? де ги гравитационните вълни? радвам се обаче че и сред физиците се говори за криза (това не го знаех), току виж идеята за палежите хрумнала и на някой по-авторитетен от мене.

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Тема Re: Без коментарнови [re: zaphod]  
Автор sci (ученик)
Публикувано15.09.08 09:43

Големите във Физиката (нобелови лауреати, например), говорят за една Катастрофа (не просто криза) във Физиката, която достига дъното именно в края на 20 и началото на 21 век.

Тези статии боязливо навлязоха и от 10 години има натрупан голям брой авторитетни анализи.

Чета много, а слабата си памет компенсирам със селективно трупане на информация. Така че, конкретните източници на статиите ще ми е твърде времеемко да намеря и да ви ги цитирам, но който се интересува, ще се справи и сам с тая задача.

Просто в началото на 20 век се зародиха идеи на база неразбраната ОТО и още по-малко разбраната КМ. Тези чисто фантасмагорични "идеи" до днес водят до едно безкрайно повтаряне на абсурдни експерименти отново и отново, и винаги без резултат. Оправданието е - нужда от по-големи машини, нужда от пооовече пари...

Това е американската "наука". Там е важно количеството, качеството - без значение.
Ето, само до началото на 20 век имало 10-тина книжлета, събиращи цялата Наука. И точно на тях се гради целият днешен Прогрес, технически!
После САЩ ни зарива с доклади, конференции, реклами... точно заради тях Интернет е неизползваем. Търсиш нещо, намираш бали боклук.

Университетските служители днес крещят - цитирайте само НОВИ неща - т.е. да ги цитираме, че да си направят необходимия impact factor за кариерката, а това, че докладите са празнословия, компютърни рисунки и тук таме някой подправен "резултат"...
От личен Опит знам това!

Така че, нищо няма да открият, НИКОГА, нека си строят година след година по-дълги и по-дълги ускорители, нека правят по-тежки, и по-тежки топки и да чакат гравитационните вълни да ги разлюлеят...

Така или иначе, няма значение. Харчат много, но и те деца хранят. Това е нищо в сравнение с пропилените средства от престъпните богаташи в някой дори посредствен капиталистически концерн. Да не говорим за разходите, които САЩ прави за убийства на невинни хора ежедневно...

Ние сме богове.
Присъедини се към нас!

Тема Re: Без коментарнови [re: sci]  
Автор Kaлoмaин (сурикат)
Публикувано15.09.08 13:05

Нали си даваш сметка, че всичко, което твърдиш е абсолютно субективно - едва ли можеш да определиш сам дали наистина има катастрофа и колко хора разбират правилно ОТО о квантовата.

Всъщност се предоверяваш на нещо, което си чел, защото ти се иска да е така - не защото е така наистина.

Тема Re: Без коментарнови [re: Kaлoмaин]  
Автор sci (ученик)
Публикувано15.09.08 13:13

Елементарно:

"по плодовете ще познаете"

Ние сме богове.
Присъедини се към нас!

Редактирано от sci на 15.09.08 13:14.

Тема КАКВО ДА ГОВОРИМ ЗА НАУКА ЩОМ СТО ВОДИ ОРОТО?нови [re: Kaлoмaин]  
Автор Пeтkoв (рекордьор)
Публикувано15.09.08 13:16

Здравей Kaлoмaин ,
Не знам струва ли си въобще да се съмняваме, че съвременната физика е в криза след като една глупотевина като СТО води орото в съвременната физика ..

Не знам струва ли си въобще да се съмняваме, че съвременната физика е в криза след като се хвърлят милиарди за построяване на ускорители които трябва да докажат една идея е глупава .. че е глупава идеята за състворението на светът с помоща на частицата "Бог" по време на големия взрив .. Глупотевина до глупотевината мила майно льо!..

ИСТИНАТА Е В ХСВ

Редактирано от Пeтkoв на 15.09.08 13:24.

Тема Re: КАКВО ДА ГОВОРИМ ЗА НАУКА ЩОМ СТО ВОДИ ОРОТО?нови [re: Пeтkoв]  
Автор zaphod (мракобес)
Публикувано15.09.08 13:45

петков, наличието на самите ускорители те закопавят отсякъде. без 100 и ото ускорителя няма да работи, знам че ти е трудно да го преглътнеш ама свиквай.

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Тема Re: КАКВО ДА ГОВОРИМ ЗА НАУКА ЩОМ СТО ВОДИ ОРОТО?нови [re: zaphod]  
Автор Meл (съзидател)
Публикувано15.09.08 14:25

...Че кво общо имат ускорителите със СТО и ОТО. Аз все си ги представях като следствие на електротехниката и електродинамиката и гледай са как СТО измислила "ускорителите".
Аз пък си мисля, че ускорителя работи въпреки СТО и ОТО.

Тема Re: КАКВО ДА ГОВОРИМ ЗА НАУКА ЩОМ СТО ВОДИ ОРОТО?нови [re: Meл]  
Автор sci (ученик)
Публикувано15.09.08 15:44

Е, отчита се това, че като че ли масата на частиците расте заедно със скоростта им.

Ние сме богове.
Присъедини се към нас!

Тема верно бе, кво общо иматнови [re: Meл]  
Автор zaphod (мракобес)
Публикувано15.09.08 16:06

нищо общо нямат, лъжат само разни теоретици че да лапат кинти

даже сигурен съм нищо не ускоряват, едни празни тръби са и тва е. рисуват с фотошопа после някакви джизгии и ги показват на журналистите, уж че това били частици някакви

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.