Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:28 13.07.25 
Природни науки
   >> Физика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
Тема РАЗБУЛВАНЕ МИСТЕРИЯТА НА СВЕТЛИНАТА (2)нови  
Автор Пeтkoв (рекордьор)
Публикувано27.05.08 08:36

Господа релативистчета ,
Разказах Ви играта с казусчето поместено в темата "РАЗБУЛВАНЕ МИСТЕРИЯТА НА СВЕТЛИНАТА " .. С готин мисловен опит показан на рис 15

прецаках калпавия мисловен опит на гуруто от основополагащата му статия от 1905 г. в която той по презумпция приема, че щом светлината е достигнала до наблюдателя от едната ИС тя е достигнала и до наблюдателя от другата ИС..
От тук нататък всичко е ясно .. От ясно по ясно е че СТО е съградена върху чурук дъска .. върху едни калпави представи ..

ИСТИНАТА Е В ХСВ

Редактирано от Пeтkoв на 27.05.08 08:43.

Тема Re: РАЗБУЛВАНЕ МИСТЕРИЯТА НА СВЕТЛИНАТА (2)нови [re: Пeтkoв]  
Автор geri® (циник)
Публикувано27.05.08 09:12

Мисля че всякакви успокоителни ще ти окажат облагородяваща роля в момента, Петков.

Тема ЗА ТИХ УЖАС (В РЕАЛНОСТА НЯМА ПАРАДОКСИ)нови [re: Пeтkoв]  
Автор Пeтkoв (рекордьор)
Публикувано27.05.08 09:20

Отговор на постинг на Тих_ужас

цитат:
Здравей, Петков,

"Използвам и представата в СТО че в покояща се ИС светлината се движи по права линия от мястото на излъчвне към мястото на покоящият се наблюдател .. "

Значи, ако в последния вагон на някакъв влак седи един наблюдател, а ти, който си на перона, светнеш с фенерче срещу прозореца на първия вагон, светлината от фенерчето ти трябва да стигне до наблюдателя, така ли? Това ли, според теб, "твърди" СТО?
край на цитата.

Не това имам впредвид .. Имам впредвид друго .. Другото е дето СТО твърди , че ако във последният вагон на някакъв влак седи наблюдател и ако светнем с фенерче точно срещу него от перона то според СТО наблюдателя ще види светлината светнала срещу него в момента на преминаване на влака покрай фенерчето покоящо се на перона и светнало когато са се изравнили перпендикулярно един спрямо друг по отношение на траекторията на движението.. Същото важи и ако наблюдателя е на перона на мястото на лампата а лампата е във двиожещия се спрямо перона инерциално вагон.. Ако схащаш тук става въпрос за приемане на мястото на излъчване на светлината като неподвижна спрямо наблюдателя координата независимо от движението на източникът.. Това са СТО концепцийте и аз не съм ги измислял а само ги цитирам..

ИСТИНАТА Е В ХСВ

Тема ПОКАЖИ ЧЕ МОЖЕШ ДА МИСЛИШнови [re: geri®]  
Автор Пeтkoв (рекордьор)
Публикувано27.05.08 09:24

Здравей Гери ,

цитат:
Мисля че всякакви успокоителни ще ти окажат облагородяваща роля в момента, Петков.

край на цитата.

Ти първо покажи в дебата тук че можеш да мислиш па после ше видим какво мислиш ...

ИСТИНАТА Е В ХСВ

Тема Re: ПОКАЖИ ЧЕ МОЖЕШ ДА МИСЛИШнови [re: Пeтkoв]  
Автор geri® (циник)
Публикувано27.05.08 09:27

"ПОКАЖИ ЧЕ МОЖЕШ ДА МИСЛИШ"

Aз го показвам непрекъснато, ама ти гледаш ли?

"Ти първо покажи в дебата тук че можеш да мислиш па после ше видим какво мислиш ..."

Дебатът беше обречен още когато отказа да се съобразиш с грешките си и почна да ги повтаряш като истини. Само цирк остана.

Тема Пренасям отговоранови [re: Пeтkoв]  
Автор geri® (циник)
Публикувано27.05.08 09:31

Пренасям отговора, щото Петков се прави че не го вижда:

"Ми нали СТО е единственната праведна теория според релативистчетата .. що си го не сметнеш според СТО къде е мястото на срещата на фотон 2 с наблюдател 2 в КС1 ?..
На мен ми е достатъчно да знам че такава среща ще има обезателно и тя в КС 2 е в мястото на наблюдател 2.. "

Именно, СТО твърди че НЯМА такава среща и че БЪРКАШ в разсъжденията си относно КС 2.

Ето ти разсъжденията (с координати на главите на наблюдателите, както ти е удобно).

Говорим само за КС 1.
Фотонът 2 се излъчва от точка с координати (S1, 0) и е насочен към точка в тая КС (0, S2), където в момента на излъчването се намира наблюдател 2 - по условие.

Демек в КС 1 траекторията на фотона е права, минаваща през двете точки {(S1, 0), (0, S2)}. От геометрията знаем, че през две точки минава само една права, т.е. няма друга траектория по която може да се движи фотон 2.

Траекторията на наблюдател 2 е права, минаваща през точката в която се намира той в момента на излъчване на фотон 2 - (0, S2) и през точката в която се намира наблюдател 1 - (0, 0), т.е. права минаваща през двете точки {(0, 0), (0, S2)}.

Възможно място на срещата на фотон 2 и наблюдател 2 е пресечната точка на тези прави, точка (0, S2). Само че по условие знаем че когато наблюдател 2 е там, фотон 2 се излъчва в друга точка - (S1, 0), т.е. в тази точка среща НЯМА.

Знаем също, че две прави се пресичат САМО в една точка, в случая вече раззглежданата точка (0, S2). Т.е. други възможни места за среща в КС 1 на фотон 2 и наблюдател 2 НЯМА. Забележи, никаква СТО до тука, всичко е класика.

Следователно, фотон 2 и наблюдател 2 НЕ СЕ СРЕЩАТ в КС 1.

Покажи ми къде бъркам в горните разсъждения, ако не си съгласен с тях.

Следователно, бъркаш в разсъжденята си какво става в КС 2.
Следователно бъркаш, че чертежа отразява обстоятелствеността на двете КС едновременно.
Следователно бъркаш в твърдението си, че в КС 2 фотон 2 бил насочен към наблюдател 2.

Да продължавам ли? Ще повторя това което казах преди стотина постинга.

"Що после бе ?.. Веднага !.. Веднага щом стигам до умозаключението че в КС 2 има неотменно събитие на среща на наблюдател 2 със фотон 2 веднага следва неприятният ми въпрос съвпадат ли фотон 1 и фотон 2 по време"

Tрябва поне малко дисциплина в мисленето, Петков, за да не стигаш до такива погрешни заключения. :)))) И когато не ти достигат знания, добре е да се вслушваш в съветите на по-препатилите.

Тема ЧУВАЙ УЙЬО !нови [re: geri®]  
Автор Пeтkoв (рекордьор)
Публикувано27.05.08 09:35

Здравей приятелю ,

цитат:
"ПОКАЖИ ЧЕ МОЖЕШ ДА МИСЛИШ"

Aз го показвам непрекъснато, ама ти гледаш ли?

край на цитата.

Аз не отричам че можеш да мислиш качественно , но в дадения момент по скоро се правиш на ударена котка у главата щото не можеш нищо полезно да измислиш .. неспасяемо е положението.. Кофти работа ..

цитат:
"Ти първо покажи в дебата тук че можеш да мислиш па после ше видим какво мислиш ..."

Дебатът беше обречен още когато отказа да се съобразиш с грешките си и почна да ги повтаряш като истини. Само цирк остана.

край на цитата.

Човешко е да се греши , но в случая аз не греша а имам попадение .. право в сърцето ударих СТО .. попилях я !.. Кофти работа приятелю .. да го е срам човек след такъв нанесен удар да се зове релативист .. Кофти , мооого кофти.. и още по кофти ше става !..

ИСТИНАТА Е В ХСВ

Тема Re: ЧУВАЙ УЙЬО !нови [re: Пeтkoв]  
Автор geri® (циник)
Публикувано27.05.08 09:40

Петков, класификациите които раздаваш следват от неоправдано високото ти самочувствие. А защо е неоправдано високо, съм обяснил с физически аргументи. Ти обаче отказваш да ги осмислиш, което е проблем само на мислещият ти механизъм...

Тема ЗА ГЕРИ ОТ ПЕТКОВ (ПРЕНЕСЕНО ОТ СТАРАТА ТЕМА)нови [re: Пeтkoв]  
Автор Пeтkoв (рекордьор)
Публикувано27.05.08 11:10

Здравей Гери ,

цитат:
"Ми нали СТО е единственната праведна теория според релативистчетата .. що си го не сметнеш според СТО къде е мястото на срещата на фотон 2 с наблюдател 2 в КС1 ?..
На мен ми е достатъчно да знам че такава среща ще има обезателно и тя в КС 2 е в мястото на наблюдател 2.. "

Именно, СТО твърди че НЯМА такава среща и че БЪРКАШ в разсъжденията си относно КС 2.

Ето ти разсъжденията (с координати на главите на наблюдателите, както ти е удобно).

Говорим само за КС 1.
Фотонът 2 се излъчва от точка с координати (S1, 0) и е насочен към точка в тая КС (0, S2), където в момента на излъчването се намира наблюдател 2 - по условие.

Демек в КС 1 траекторията на фотона е права, минаваща през двете точки {(S1, 0), (0, S2)}. От геометрията знаем, че през две точки минава само една права, т.е. няма друга траектория по която може да се движи фотон 2.

Траекторията на наблюдател 2 е права, минаваща през точката в която се намира той в момента на излъчване на фотон 2 - (0, S2) и през точката в която се намира наблюдател 1 - (0, 0), т.е. права минаваща през двете точки {(0, 0), (0, S2)}.

Възможно място на срещата на фотон 2 и наблюдател 2 е пресечната точка на тези прави, точка (0, S2). Само че по условие знаем че когато наблюдател 2 е там, фотон 2 се излъчва в друга точка - (S1, 0), т.е. в тази точка среща НЯМА.

Знаем също, че две прави се пресичат САМО в една точка, в случая вече раззглежданата точка (0, S2). Т.е. други възможни места за среща в КС 1 на фотон 2 и наблюдател 2 НЯМА. Забележи, никаква СТО до тука, всичко е класика.

Следователно бъркаш, че чертежа отразява обстоятелствеността на двете КС едновременно.
Следователно бъркаш в твърдението си, че в КС 2 фотон 2 бил насочен към наблюдател 2.

"Що после бе ?.. Веднага !.. Веднага щом стигам до умозаключението че в КС 2 има неотменно събитие на среща на наблюдател 2 със фотон 2 веднага следва неприятният ми въпрос съвпадат ли фотон 1 и фотон 2 по време"

Tрябва поне малко дисциплина в мисленето, Петков, за да не стигаш до такива погрешни заключения. :)))) И когато не ти достигат знания, добре е да се вслушваш в съветите на по-препатилите.
край на цитата.

Нека го разбием попабзацно както повеляват традицийте :

цитат:

край на цитата.

Това са пълни глупости !.. От кога СТО почна да не твърди че светлината не стига по права линия от координатата на излъчването до координатата на неподвижния наблюдател ?.. Да не би да има някакви нови декрети в СТО които да съм пропуснал ?

цитат:

Говорим само за КС 1.

край на цитата.

Разсеян си до немай къде приятелю .. не е така , виж рис 15 която хиляди пъти ти показвах :

Ако не беше толкова разсеян щеше да схванеш че в КС 1 координатите на светкавицата са (0, h+S1) а не както ти пишеш че фотонът се излъчвал в точка (S1, 0) .. първо бъркаш абцисата с ординатата и второ не отчиташ че ординатата на светкавицата е равна на ординатата на наблюдателя 1 (h) плюс растоянието по ординатата между светкавицата и главата на наблюдател 1 което е S1.. Разсеян си до дупка .. явно този казус те е шашардисал..
Освен това бъркаш и координатите на наблюдател 2 в КС 1 които са (S2, h+S1) а не както ти ортуваш (0, S2).. Вгледай се приятелю , съсредоточи се ..
Освен това аз никога не съм твърдял че фотон 2 ще е насочен по този начин в КС 1 към мястото в което е движещият се наблюдател 2 в момента на излъчването.. Опази боже от такава ерес.. И през ум не ми е не ми е минавала такава глупост .. Напротив , аз ти поентих че фотон 2 е насочен от мястото на светкавицата (-S2 , h+S1) към мястото на неподвижния наблюдател 2 в КС 2 (0, h) .. Ти чертежи можеш ли да четеж бе приятелю ??.. Не можеш ли да ги видиш тия работи на рис 15 където съм ги начертал .. А?

цитат:

край на цитата.

Това са глупости на търкалета .. Траекторията на фотона приятелю е права която съединява не мястото на излъчване и мястото заемано от наблюдателя по време на излъчване а мястото заемано от наблюдателя по време на улавяне на фотона .. Следователно в КС 1 това не е никаква тряектория на фотон 2 а някаква съвсем друга траектория която не е траектория на улавяния от наблюдател 2 фотон 2 в последствие .. Объркал си се тотално приятелю .. А не е далече от умът и другото .. че се правиш на ударена котка у главата от зор .. от невъзможност да се справиш с лайнарията в която попада СТО с тоя казус..

цитат:

край на цитата.

Траекторията на наблюдател 2 в КС 1 е правата Y= h.. Съжалявам че толкова елементарно нещо не си го неразбрал..

цитат:
край на цитата.

Това също са пълни глупости !..
Възможното място на срещата на наблюдател 2 със фотон 2 е точка от линията Y= h .. Тук аз питам дали точката на срещане е точката (0,h) където се срещат наблюдател 1 със наблюдател 2 и фотон 1 или е някаква точка със координата Х>0 или па Х<0 и ордината Y.. Както вече ти разказвах каквато и точка на среща на фотон 2 със наблюдател 2 да избереш в КС1 все ще е зле .. убийственно кофти за СТО .. Това показва че СТО е менте !.. пълен боклук ! .. Защото СТО не може да определи легитимният фотон който ще улови наблюдател 2 .. те затова .. За да може да определи миропомазания фотон който ще улови наблюдател 2 трябва да навлезе в дебрите на ХСВ където този въпрос се трактува от ясно по ясно , но аз в тая тема няма да се занимавам с това .. защото в тази тема имам за задача да прецакам СТО..

цитат:

край на цитата.

Знаете .. чушки !.. Ти още не знаеш каква е траекторията на фотон 2 в КС 1 па си тръгнал да търсиш пресечна точка .. А за да намериш траекторията на фотон 2 в КС1 трябва да знаеш две точки в тази КС 1.. точката на излъчване на фотона и точката на улавянето му .. Точката на излъчване я знаеш, тя е координатата на светкавицата , но за точката на улавяне на светлината от наблюдател 2 и хал -хабер си нямаш .. пърдел требе за да я намериш .. Пробвай се да я намериш , нали СТО е въздесъща !.. въздесъща дръжки !.. пълно менте !..

цитат:
край на цитата.

Не се срещат ама само в такива скапани расъждения които ти месиш като лайна тука ..

цитат:
край на цитата.

Ами казвам ти къде бъркаш , бъркаш в определянето траекторията на фотон 2 в КС 1 .. Даже въобще не можеш да я определиш , даже не знаеш как се определя..

цитат:

край на цитата.

Дрън.. дрън..

цитат:

край на цитата.

Ми имаш очи па виж .. Ми имаш мозък па разсъди .. рис 15 е пред очите ти..

цитат:
край на цитата.

Какво ти продължение бе приятелю ?.. Спри се за минутка и се замисли .. Не става тая работа така както я караш през просото или па както се правиш нарочно на ударена котка у главата .. Такъв дебат е кофти дебат .. менте дебат ..

цитат:

край на цитата.

Не говори "на абъ" !.. Трябва дисциплина в мисленето и се постарай в тая посока .. Ако си "патил" отдавна трябва да си схванал че лозунгът "От Витоша по високо нема !" е капав лозунг и който го е следвал все се е осрал .. Не робувай на догми и авторитети а мисли аналитично .. Не се предоверевай на никакви прехвалени теории .. било то и СТО.. Слушай гласът на логиката и поставяй всичко под съмнение .. Това е пътят към истината .. По добре 100 пъти да сгрешиш отколкото да се предовериш !.. СТО е погрешна приятелю .. Погрешна е от корен до върше !.. Ти си се самохипнотизирал предоверявайки се на СТО .. А тя е менте !..

ИСТИНАТА Е В ХСВ

Тема САМОЧУВСТВИЕТО МИ ИМА СВОЕТО ОСНОВАНИЕнови [re: geri®]  
Автор Пeтkoв (рекордьор)
Публикувано27.05.08 11:16

Здравей Гери ,

цитат:
Петков, класификациите които раздаваш следват от неоправдано високото ти самочувствие. А защо е неоправдано високо, съм обяснил с физически аргументи. Ти обаче отказваш да ги осмислиш, което е проблем само на мислещият ти механизъм...

край на цитата.

Самочувствието ми има своето основание и аз напълно аргументирано о методически го даказвам ..
Що се касае до някакви му там "физически аргументи" с които ти си доказал нам кво си е поредната ти илюзия която .. Следи дебата ..

ИСТИНАТА Е В ХСВ

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.