Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:10 06.07.25 
Природни науки
   >> Физика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема Темата е ясна - Free energyнови  
Авторteslov (Нерегистриран)
Публикувано04.01.08 22:33

Прегледах някои от дискусиите по темата за свободната енергия и бих искал да споделя и някои свои мисли по нея. Първо, съгласен съм, че в интернета има огромно количество неработещи устройства. Бих споменал прословутия клип на Перендев - ако се загледате по внимателно в материала, ще видите, че в един момент записът прескача и едва след това камерата показва, че зад устройството няма нищо. Но именно зад устройството валът е пригоден за прикачване на двигател. Час Кембъл също прави някакви мотки. В един клип беше показал едно колело с билярдни топки, но всъщност не показа, че се върти самостоятелно и между другото много лесно се доказва, че теоретическите му обяснения са погрешни, специално за това колело. Въпросът е защо изобщо го показва, щом не работи.
Въпреки това, има някои устройства, за които смятам, че е възможно да работят. На първо място ще спомена Юл Браун, за чиято разработка има достатъчно много доказателства за необичайните й свойства - рязане и топене на материали, което с другите известни методи изисква огромно количество енергия или въобще не могат да го постигнат; да не говорим за обезвреждането на радиоактивни отпадъци и някои данни за нискотемпературни ядрени преобразувания.
Също мисля че е сериозно TPU -то на Стивън Марк.

Сериозни ми изглеждат и устройствата от тези връзки:

Между другото това може би се продава, но може да е и фалшификат:

Тези два клипа също са интересни, въпреки, че авторът на устройството се мисли за Исус и във всеки момент е готов да предаде технологията за свободна енергия на китайците и да предизвика Армагедон:

Между другото, въпросът за това какво ще се случи при преминаването към масово използване на леснодостъпна свободна енергия, е много интересен. Какво мислите по този въпрос?

Има и други интересни разработки, но засега бих искал да обсъдим тези, ако на някого му е интересно.

Тема чудесно брачетнови [re: teslov]  
Автор zaphod (мракобес)
Публикувано04.01.08 22:49

фащай триона, клещите, чука и почвай да правиш.

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Тема Re: Темата е ясна - Free energyнови [re: teslov]  
Авторйoвo (Нерегистриран)
Публикувано10.01.08 11:01

Ако усройство дава макар и малко допълнителна енергия то то би решило в голяма степен проблемите на цивилизацията
Би променило основни закони на физиката а съответните изобретатели биха станали страшно известни и богати
Твърде е вероятно в секретни институти да се правят скъпи изследвания но да не се побликува нищо
Явно резултат годен за енергийният бизнес не е достигнат а резултат за други цели вероятно се пази в тайна
Ако дори и най-културните държави (като Швеция Австрия ) добият технология за лесен огромен добив на енергия то пак рисковете за цивилизацията ще са огромни
Аз се съмнявам че освен ентусиазъм на симпатични заблудени изобретатели подобни сайтове целят и откриване на нестандартни идеи създадени от непрофесионалисти !

Тема Re: Темата е ясна - Free energyнови [re: йoвo]  
Публикувано12.01.08 00:09

Тези, които управляват икономически човешкото общество се страхуват от резките промени. Страхуват се, че може да изгубят властта си и контрола, който упражняват. Новите, чисти технологии отдавна и многократно са откривани, но са скрити от масите зад пари и насилие. Но в един момент нещата ще се отприщят. Състоянието на световната икономика е трагично и продължава да се влошава. Нещата са влезли в спирала, от която не може да се излезе без да се мине през световна икономическа криза. Системата е сбъркана и затова ще се самоунищожи. Само да напомня, че държавния дълг на САЩ в момента е 9000 милиарда долара и всеки ден нараства с над 1 милиард долара. Клинтън се опита да спре този процес, но изпаднаха в рецесия и младия Бушко - Послушко побърза да върне старото положение.
Това дали някой може да стане богат то технология за свободна енергия е доста спорен въпрос. Ако тази поява предизвика криза, парите, които би получил ще се обезценят. Може би, ако купувачът скрие технологията, изобретателят би могъл да си купи нещо. Но това ли е бил смисът?

Автор Ra4OKowa4a (старо куче)
Публикувано12.01.08 21:28

Чудя се на думите ти. имат внушение но имат ли покритие?
Новата парадигма е спиралата и тя се употребява често.
Виж ние сме тук няколко човека които малко или много се оставяме на течението на реката с име Свободна енергия За мен показателен е случаят с телефона на Меучи правил е човекът експерименти нещо е пропуснал замазал го е с още по голяма серия от експерименти и е потънал в подробности Резултатът е поредната фондация коят с характерно за всяка фондация поведение си е навлекла презрението на хората (връзки с мафията и прочее)
В момента на запад се регистрира нова вълна от увлечения по екстремни методи (радиоактивност и други) за получаване на енергия.Извънредно крехка позиция в предвид че много л/де дори не знаят какво е Гайгер Мюлеров брояч а радиоактивни образци се продават за по $60 комплекта
Абонирал съм се за много форуми изчел съм част от писаното в тях (слаб ми е английския) Страхувам се!!!
Разбираш ли това което разказваш е много далечен маркер . Не казвам че хората в тези форуми са са нечестни Но ми е ясно че са в голяма степен невежи.Вече се продават и пасти за зъби с опасни качества С други думи летвата трябва да се вдигне.Инак дори и да се отсее и утвърди някакъв метод с полезни поне до някаква степен характеристики възможно е интерпретацията му да е такава както са казали хората ...дявола чете евангелието.Тези азотни торове донесоха много нещастия на хората нали си съгласен Уж имаме много но се предозират и резултатът е нитрати екземи алергии.
Разбира се не искам да не се прави нищо но ... това което се прави трябва да е перфектно изследвано за да са пораженията по малки.Не знам дал е истина но съм чел че при експлоатацията на ДВГ по т.нар. процес на Пантон
се получавал толкова мощен махнитен импулс че се изтривали всякакви данни по дебитни карти телефонни карти и прочее Това няма как да бъде лесно изследвано от един човек с обща политехническа култура.
И друго вече за всички икономисти е ясно че контролирано равновесие е невъзможно нещо повече неъзможно е дори и да се извоюва поне някакво равновесие в паричните маси в глобален мащаб, а икономистите са определено сред най умните измежду световния интелектуален елит.
По същия начин и с едно изобретение нека хипотетично да приемем че има такова Както казва Зейфод някъде тука то пак големите финансисти ще поемат отговорноста(разбирай управлението ) на колосалните печалби евентуално. Няма други! Не се съмнявам че голям процент от оставащите в губещапозиция ще направят и невъзможното да саботират такова нещо използване на хипотетичната нова технология. И всичко пак ще се върши под някакъв с хуманен лозунг иначе казано богатите ще забогатяват още повече а бедните ще обедняват в пъти по бързо. Инам Аз ще бъда щастлив някой в България да се справи стози щекотлив въпрос и да престанем да бъдем така ужасяващоизнемогващи като нация Идва ми и още нещо на ум
Бургас например има и море и нефтозавод и нито рибата нито бензина точно в Бургас са поне малко по ефтиниДори напротив защото е курортен град
Разбираш ли напролет се вдигат цените зарадикурортистите а наесен не се свалят повече и на другата година пактръгваме нагоре от висок марж
и "вервай ми" нерядко риба пренесена до София е 50-70 процента по евтина там.... от колкото тук ха ха ха .
Та сложен е казуса наистина но ако не се обсъжда пък ще е по лошо

Тема да уе, така енови [re: teslov]  
Автор zaphod (мракобес)
Публикувано13.01.08 08:35

ето тука охранителна камера е заснела как управляващите търтеи пируват на наш гръб

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Тема Re: Темата е ясна - Free energyнови [re: Ra4OKowa4a]  
Публикувано13.01.08 11:27

Съгласен съм, че много от разработките са аматьорски, погрешни, неправилно интерпретирани и т.н. Но истински професионалните изследвания могат да се направят само от военните или от научни институти. И там вече започват проблемите. Военните по дефиниция крият всичко. Ако са достигнали до нещо съществено, решенията по него се взимат от съответните държавни ръководства, които пък се контролират от висшите икономически кръгове. Ако на тях нещо не им е изгодно, то то няма да се допусне. В научните институти също има такова влияние, но там са от значение и установените догми по отношение на свободната енергия. Така или иначе се провеждат само тези изследвания, които биват финансирани. Остават индивидуалните изследователи - повече или по-малко аматьори, с доста ограничени финансови ресурси, с надеждата за печалба, която изисква запазване на тяйна, и ставайки по този начин лесна плячка за тези, на които това не е изгодно.
Силно ти препоръчвам да изгледаш филма "Кой уби електрическата кола" - аз го свалих от тази връзка:

Накратко, интригата е следната: в Калифорния приемат закон задължаващ автомобилните производетели, продаващи там да предлагат определен процент незамърсяващи автомобили. GM поръчва на свои инженери да разработят електрическа кола и те създават перфектния автомобил EV1. Изненадващо тя се приема много добре от куповачите и поръчките започват бързо да растат. И някъде там се получава обратът, резултат на задкулисното управление. GM спират производството и измислят доста причини за да го оправдаят. Но най-разобличаващият факт е, че компанията си събира всички до един продадени автомобили и ги унищожава. Нито един купувач, въпреки молбите, парите, известността си не успява да си задържи колата.

Американскета икономика се поддържа на изкуствено дишане от държавните и в частност - военните разходи, които поддържат съвкупното търсене на пазара и се финансират от непрекъснато растящия държавен дълг. Опитът да се спре този процес доведе до рецесийка и веднага беше спрян. Сега балонът продължава да се надува.

Автор geri® (циник)
Публикувано13.01.08 15:04

"Нито един купувач, въпреки молбите, парите, известността си не успява да си задържи колата. "

Това просто не може да се случи в Щатите, освен ако не дойдат специалните части да ти вземат колата :). Там има нещо дето се нарича частна собственост.

Тема Re: Темата е ясна - Free energyнови [re: geri®]  
Публикувано13.01.08 18:50

Колите бяха на изплащане. Хората искахада платят веднага цялата сума, но не им позволиха.

Автор Ra4OKowa4a (старо куче)
Публикувано13.01.08 20:46

Аз съм изгледал доста филми включително и този Ако обърна внимание на по долните два поста на Гери и Зейфод те съвсем коректно удрят слабоста на повечето ...нека да би наречем "гаражни учени" а именно твърде широко разпространяваното и почти натрапвано мнение че власта им пречи(Зейфод)
и слабоста да не са наясно с съвременните култури държавни устроства и общества(Гери). Наистина , в САЩ трудно ще ти влезат в двора освен ако не са
опитни обирджии или някой несретен пътешественик който не знае че да те видят пеша по магистрала или да научат че дори нямаш автомобил си вече съмнителен за тях.Аз се сещам за случая с ох забравих у името -който и в Ю Туб има филми как втечнява почти метал с два диода дето кара сладоледа да се лепне по тавана вместо да пада на земята.Та той разправяше как след публикуване на неговите рабти дошла полиция у тях дори му откраднали колекция от ловни пушки с семейна стойност.
И се питам те оже би са го взели за някакъв глупав неудачник направили са го на идиот значи. Но освен в интернет не знам в сериозно списание нещо по въпроса и тук да кажа сериозните списания в тях се публикува трудно една реклама само от една страница може да струва от 6 до 60 хилядарки в зелено
Смисълът е че те се купуват от ограничен кръг хоре които са с много високи критерии за истинност на четената информация и с достатъчно дебел портфеил,Все пак аз се натъкнах на статии в Ню сайьнтист които определено бяха изцяло погрешни няма да уточнявам сега кои
За първата имам собствени наблюдения а за втората имам неопровержими източници за действителното състояние на нещата, явно макар и популярно списанието не винаги изнася коректна информация. И аз съвсем естестено вече няма да съм така доверчив към това списание.
Моята тръпка са магнитите Искам да ти кажа че тези машинки 99 % от тях
с магнити са относително недостоверни. В всички които видях се ползва участъкът а хистерезиса в който се извършва насищане и се използва този участък Аз си казвам мнението просто, така че въпрос на огромен талант е да разшириш този участък така или по точно така да впишеш машината си в него че хем тя да тръгва хем да се ускорява хем да не се знае кога ще спре или поне да не е предвидимо за мнозинството от наблюдателите Признавам че съм озадачен от машината на Финсруд но тя не е чисто магнитна а магнитно
гравитационна а такава не ме интересува .Говоря за чисто мафнитно привличащо отблъскващи машини те ме интересуват и ще ме интересуват . Надявам се знаеш за Стьорн (Steorn) ЩШ ходи да я гледа миналата пролет
Дори на мене бе пратил и първия си отговор него ден от Лондон а той писа в общи линии Всичко е изчезнало на мястото за демонстрация има магазин.
Сигурно ще бързаш да ме запиташ ами това не е ли конспирация Не , мисля че не просто е трябвало да бъде спрян един евентуален ОГРОМЕН скандал щото знам ли има си причина не искам да изкарвам сега Хора непознати на глупаци .И така в края на поредният ми огромен пост да ти предложа запиши се в всякакви форуми за АЕ търси си ги сам избери си тези които се занимават с нещо което ти е интересно преглеждай ги често все нещо може да изникне.Ако списваш в Беинса поздрави Сисадмина и му кажи че не мога и не мога да се регистрирам в сайта . Аз там имам писани теми вероятно са значими щото гледам не са ги трийнали под името Савана и Студентът те са от доста отдавна. Имай в мое лице приятел и ентусиаст който макар и песимист за АЕ
все пак се интересува. Тук в форума може да ти се поприсмеят но знай че са добри хора повечето от тях.
Имам телефони на познати за които книгата :"Забравени открития" на Джери Василатос е нещо като библия. имам връзки с доста ентусиазирани и млади и по възрастни хора някои от тях са корифеи в областите си да рече цифрова техника и друго .
Хайде с здраве:)))

П.С. Това за ел. колите съм го чел още преди половин година Но там не е дадено мнението на всички страни в процеса. По скоро ми прилича на обиден собственик който е нямал желание да купи по скъпа кола и дори и тази кола го е затруднила като цена .
Вде повече и повече ми се налага да пиша нещатат които най многоме ядосваха преди година да ги чета : а именно че много талаш има в тези сведения а може би и всичко да е талаш .

Редактирано от Ra4OKowa4a на 13.01.08 20:54.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.