|
Тема
|
магнитен въпрос
|
|
| Автор |
Beleata (тъп и упорит) |
| Публикувано | 15.01.07 21:52 |
|
|
Рачо ми предложи да пробвам тази магнитна машина ще го направя събота и неделя когато почивам и ще пиша. Ако през това не намеря по подходяща . Имам въпрос към физиците. Понеже имам съмнения дали ще тръгне.На пръв поглед всичко е наред но нещо ми вади очите дали масата на Т1 Т4 ще бъде достатъчна да да разкъса връзката между mc и m2 .
ако имате смислено мнение моля напишете го.Но от рода Френската академия на науките забранила......... не знам си какво вече съм ги чел .Та каче спесте ти си труда
Прави каквото искаш а да става каквото ще
|
|
|
|
|
Една от любимите ми машини за демонстрация за това как хората не умеят да мислят. Масите на топките са си достатъчни да предолеят притеглянето между двата магнита... нещо друго пречи това да е вечен двигател.
|
|
|
Тема
|
Re: магнитен въпрос
[re: Maйkъл]
|
|
| Автор |
Beleata (тъп и упорит) |
| Публикувано | 15.01.07 22:16 |
|
|
виж всеки си има КПД на мозъка И то се проявява по различени начени в различни области .Ако имаш обоснован отговор напиши го нали затова е форума моля
|
|
|
|
|
Обяснението е просто и важи за повечето магнитно-ротационни гравитационни машини от този род. Гравитацията е консервативна сила - тоест работата която се върши не зависи от траекторията а само от началното и крайното положение. А искаме да имаме роатционо движение на движещите се части или в краен случай периодно, между начално и крайно положение. Както ида конструираш такъв механизъм, винаги имаш триене. Което не можеш да преодолеееш и то "изяжда" ... главата на вечният двигател. В конкретният случай триенето забавя колелото постепенно до пълното му спиране. В началото както навярно правилно се сещаш, колелото се завътра на ръка до няколко оборота в секунда и постепенно спира. Ако попаднеш в капана на незнанието ще почнеш да търсиш по-точен баланс, по-мощни магнити и т.н до пълно разорение.
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Щиpлиц (разузнавач) |
| Публикувано | 15.01.07 22:46 |
|
|
Там е работата, че като се завърти още малко, че да дойде време да се разкъса връзката между mc и m2, топче T4 ще е близко до най-ниската си точка, и няма да върши никаква работа. И не само че няма да свърши работа, ами ще му трябва и противотежест, за да се преодолее надлъжното движение на скрепващата ос между топчето и магнита... И не само на Т4, ами на всичките. Но май пак няма да е достатъчно.
Дали малко допълнение: контролирано завъртане на mc на по 20-30 градуса + и - от текущата си позиция в зависимост от положението на магнитите около него би могло да създаде постоянно движение?
Щирлиц
|
|
|
Тема
|
[re: Beleata]
|
|
| Автор | Ra4o Kowa4a (Нерегистриран) |
| Публикувано | 15.01.07 22:49 |
|
|
Беля, мисля че намерих демонстрация на това на какво е способен Мю металът.
Бутало свързано с колянов вал е завъртяно така че е почти опряло до главата
Буталото е парче магнит,главата е парче магнит т.е. те силно се отблъскват
понеже са с едноименните си полюси почти допрени между тях има лентичка
ама като хартийка тънка. екдериментаторът изтегли лентичката и наистина буталото спонтанно се отблъсна от главата.
Може би е по добре да си употребиш времето в търсене на мю метал поне като информация.Щом Майкъл казва това има доза вероятност да е прав той е опитен и знае.Не те отказвам от този експеримент, просто първо довърши предишният.
За сега не мога да ти пратя 3 МБ фаил на БТК съм силно кофти но факт.
това е .
|
|
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Beleata (тъп и упорит) |
| Публикувано | 15.01.07 23:06 |
|
|
Майкал изглежда ти си един от разумните играчи в този форум. Видях твои мнения в които добре боравиш с формули и изчисления. Като говориш за триене разбирам че става въпрос за най вече за триенето на осите от там колкото и да увеличаваш тежестите и силата на магнитите се увеличава и триенето . И котето си гони опашката .Интересуваме можели ако се знае колко тежат Т1..Т4 и m1..m4 съответно дължената на рамото и хода да се изчисли полезната енергия отдадена при идеалния случай когато няма триене.
|
|
|
Тема
|
[re: Beleata]
|
|
| Автор |
geri® (циник) |
| Публикувано | 15.01.07 23:09 |
|
|
"Интересуваме можели ако се знае колко тежат Т1..Т4 и m1..m4 съответно дължената на рамото и хода да се изчисли полезната енергия отдадена при идеалния случай когато няма триене."
Може. Полезната отдадена енергия е точно нула. Ако няма триене, машината ще се върти вечно. Всяко произволно малко триене ще започне да я спира постепенно.
|
|
|
|
|
не пращай 3mb прати линк URL
|
|
|
Тема
|