Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:27 08.07.25 
Природни науки
   >> Физика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема още нещо весело :)нови  
Автор geri® (циник)
Публикувано16.01.07 02:41

DVD fast forwarding to be banned

Предложение до КОнгреса да се забрани бързото превъртане на ДВД-тата, защото така хората пропускали реклами :)

Тема Re: още нещо весело :)нови [re: geri®]  
Авторstefan (Нерегистриран)
Публикувано16.01.07 04:03

света, начело с американците отива на майната си. Филипс правят чипове, непозволяващи да сменяш канала на тв-то, докато текат рекламите.

те такъв телевизор никога не бих купил/гледал/.

Тема споконови [re: geri®]  
Авторzaphod (Нерегистриран)
Публикувано16.01.07 07:55

какви ли не глупости се предлагат до конгреса постоянно. гери, всичките ти възмущения са във бъдеще време. да погледнем настоящето. въпреки всички усилия да се спре копирането (което е съвсем нормално), все още реалностите са далеч от мечтите - не ми е проблем да си изтегля фимл от интернет. аз лично много ще се радвам наистина да измислят начин да не може да се позлва безплатно нито софтуер, нито филми, нито книги нито каквото и да било, тъй като от цялата работа по-скоро ще спечеля. ти и съмишлениците ти се самонавивате също като противниците на генинженерството или останалите откачалки.

Тема Re: споко [re: zaphod]  
Автор Orнeдишaщ (змей)
Публикувано16.01.07 08:12

Не е толкова сигурно, че ще спечелиш... дори предвид на професията ти.
В края на краищата "печалбите" на всички нас са свързани преди всичко с общия напредък, който е фонът, над който изпъкват (или потъват, де) личните разлики от средното ниво. Идиотизмите, които така убедено подкрепяш, подпомагат издигането ти над средното ниво, но бутат самото това ниво надолу - общият напредък не печели от това, велосипедът да се измисля по хиляда пъти всеки ден. Та като се съберат двете, не е много ясно, какъв е крайният резултат.

Разбира се, усещането за лично благополучие е винаги относително - не колко съм добре аз изобщо, а колко аз съм по-добре от Вуте. В тоя смисъл си прав.

Тема НЕ ДАВАЙТЕ НА НИКОЙ ДА ВИ ГЛАСИ БЕЗПЛАТНОнови [re: zaphod]  
Автор Пeтkoв (рекордьор)
Публикувано16.01.07 09:31

Здравей Зейфод ,

цитат:
аз лично много ще се радвам наистина да измислят начин да не може да се позлва безплатно нито софтуер, нито филми, нито книги нито каквото и да било, тъй като от цялата работа по-скоро ще спечеля
край на цитата.

Аз те разбирам .. Мисля като теб ..
Ти знаеш че преди време разрабоитих една великолепна идея за самопрограмиращи се програми базирана на авторски метод в моделирането..
Това на практика сработи и даде великолепни резултати но аз от цялата дая работа получих някоя и друга хилядарка които не могат да заплатят даже кожата на пръстите кято съм търкал по клавитурата .. Аз бих публикувал авторският си метод който би тласнал развитието на софтуера към изкуственния интелект с бързи темпове но никой не ми гарантира че аз ще спечеля нещо от това .. Ми за какъв клин тогава да публикувам .. За какув клин аз ще си плащам сиренето и хляба а други ще папкат безплатно плодовете на моя труд? .. По добре да отнеса в гроба откритието си .. и сигурно ще го отнеса .. Така поне ще ми остане удоволетворението че не съм дал да ме нагласят безплатно..

НЕ ИДВА ЛИ ЧОВЕК НА ТОЗИ СВЯТ ЗА ДА ПРЕГЪРНЕ ЕДНО ДЕТЕ !/надпис върху плоча от древния Рим/

Редактирано от Пeтkoв на 16.01.07 09:32.

Тема САКЪН НЕ ПУБЛИКУВАЙнови [re: Пeтkoв]  
Автор Taнac (търсещ)
Публикувано16.01.07 10:07

Здравей Петков,
Аз бих публикувал авторският си метод който би тласнал развитието на софтуера към изкуственния интелект с бързи темпове но никой не ми гарантира че аз ще спечеля нещо от това ..
Маса програмисти ще останат без работа -СУ-ще закрие катедра информатика.
Глад и мизерия.Петков мисли за семействата им.Все пак сме хора.

Светът е пълен с тайни

Тема АПОКАЛИПСИС..нови [re: Taнac]  
Автор Пeтkoв (рекордьор)
Публикувано16.01.07 10:17

Здравей Танасе ,

цитат:
Маса програмисти ще останат без работа -СУ-ще закрие катедра информатика.
Глад и мизерия.Петков мисли за семействата им.Все пак сме хора.
край на цитата.

Виж за тоя апокалипсис не бях се сетил .. Сега веке имам основателна причина да публикувам !

НЕ ИДВА ЛИ ЧОВЕК НА ТОЗИ СВЯТ ЗА ДА ПРЕГЪРНЕ ЕДНО ДЕТЕ !/надпис върху плоча от древния Рим/

Тема Re: споконови [re: zaphod]  
Автор klapaucius (robot)
Публикувано16.01.07 19:37

ако сравниш настоящето с миналото, ще видиш, че сега се налагат доста по-нелепи ограничения. неща, които преди са били съвсем нормални, сега според някои са криминални.
въпросите с авторското и патентното право винаги са били "сиви", а не "бели" и "черни". и престъплението при нарушаване на тези права трябва да се мери в проценти. идеалистите могат да се пукнат от яд, но и двата крайни варианта - 100% поддържане на авторското право и 100% безплатно ползване на интелектуалния труд - са еднакво, абсурдни, малоумни и неприложими.

Тема Re: още нещо весело :)нови [re: stefan]  
Автор нoчнoй_дoзop (потаен)
Публикувано16.01.07 19:58

хехе, а как стои въпроса с изскубването на щепсела от контакта?
ми и аз не бих си купил такъв телевизор, ама ако направят и тая шашкъния, ще почнат да се правят краквания на фърмуера на микроконтролера, управляващ телевизора най-вероятно.

Тема Re: още нещо весело :)нови [re: geri®]  
Автор нoчнoй_дoзop (потаен)
Публикувано16.01.07 20:02

тва е баси и малоумието!
плюс това на двд-тата не следва да има реклами, нали си плаща човек за да гледа филм, а не реклами.
то и сега има възможност двд-то така да се програмира, че да не можеш да прескочиш рекламите. е поне ако го гледаш на плейър де, на компютър нещата са по-различни.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.