Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:52 16.07.25 
Природни науки
   >> Физика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Отговор на "Откривателите на..." ще има!!!нови  
Автор Ra4O Kowa4a (ентусиаст)
Публикувано29.05.06 23:06

Както изглежда за сега, ще е направо зашеметяващ, нататък отиват работите.
Скептици, съжалявам ви!!!

Тема не разбрах?нови [re: Ra4O Kowa4a]  
Авторzaphod (Нерегистриран)
Публикувано30.05.06 07:39

отговор на какво? и към кои благотвориелни организации да се обърнем, за да ни помогнат на нас скептиците, в тоя труден момент?

Тема Re: Отговор на "Откривателите на..." ще има!!!нови [re: Ra4O Kowa4a]  
Автор CATV (Знам ли?)
Публикувано30.05.06 08:55

Аиде де мога да ти кажа едно значително откритие направено без автора му да знае какво точно ще се получи, за да ти дам стимул.
Сещаш ли се ще ти дам жокер свързано е с вечната мания на хората да правят двигатели.

Знам ли?

Тема Re: Отговор на "Откривателите на..." ще има!!!нови [re: CATV]  
Автор 3opниk (неспасяем)
Публикувано30.05.06 12:37

Дира ... пет пъти сутринта не ма пусна да ... поствам, та:

Браво, CATV !

Ти откри вечният двигател...
Едва ли ще има "по-вечен" двигател от :
...вечната мания на хората да правят двигатели.

Не съм и предполагал, че е в "такава" ... форма...!!!
Браво!
................

Когато правя нещо, то изглежда ... лесно!

Тема НОБЕЛ Е НАПРАВИЛ ЕПОХАЛНО ОТКРИТИЕ СЛУЧАЙНО..нови [re: CATV]  
Автор Пeтkoв (рекордьор)
Публикувано30.05.06 12:44

Здравей CATV ,
Открития не се правят по поръчка ..
Обикновенно откривтелите се натъкват на откритие.. добър пример в това отношение е началото на нобеловата премия учередено с паричкитв на Нобел който е създал фонда за да изкупи гузната си съвест за щетите нанесени на човечеството от динамита който той без да иска открил .. Бил си сложил чиляка бързовривяващата се течност нитроглицерин в една епруветка сложена в пръста на лимона за да се амортизират вибрациите от минаващите край домът му файтони.. С голям ужас по късно Нобел открил че епруветката се е спукала и взривоопасната течност е изтекла в лимона с тенденция да взиви домът му при опит да се помести лимона .. За голямо очудване на Нобел това не станало и той по късно открил че напоената с нитроглицерин глина не се взривява от вибрации а само детонативно .. така бил открит от Алфред Нобел динамита .. санким глина напоена с нитроглицерин..

НЕ ИДВА ЛИ ЧОВЕК НА ТОЗИ СВЯТ ЗА ДА ПРЕГЪРНЕ ЕДНО ДЕТЕ !/надпис върху плоча от древния Рим/

Редактирано от Пeтkoв на 30.05.06 12:53.

Тема Re: НОБЕЛ Е НАПРАВИЛ ЕПОХАЛНО ОТКРИТИЕ СЛУЧАЙНО..нови [re: Пeтkoв]  
Автор CATV (Знам ли?)
Публикувано30.05.06 13:23

Здравейте Петков,

За Нобел е известен този случай, но характерното е че той целенасочено е търсел начин да сгъсти нироглицерина.
Има и други таквиз открития, например в гайгер-мюлеровия брояч се слага по малко спирни пари, за да се "гаси" лавината от електрони (обяснението е много общо но то не е важното), важното е защо според теб точно па спиртни пари са се сетили да ползват
Нали и ти си помисли същото, пият си хората докат са на работа в лобораторията

Моят пример беше във връзка с изобретяването на един двигател произведен после в стотици милиони броки.
Малко хора го знаят затова ще е интересно:
Имало навремето един човек, дето искал да направи двигател с въглища. То не че не е имало преди него, парната машина си е двигател с въглища само, че с външно горене. Това което искал тоз човек е да направи двигател хем с въглища хем с вътрешно горене. Тои си нямал кои знае какви познания по физика и по химия, но пък бил добър конструктор и на метода на пробата и грешката минали много години. Накрая стигнал до там да се трошат въглищащта на фин прах и да се впръскват като бензина и да се палят. Въпреки всико обаче все не се получавало, той обаче упорит правил все по точни бутала и цилиндри с по-голяма компресия. Накрая след много опити така и не направил тоз пуст двигател с въглища и вътрешно горене. Но въпреки всичко не се отказал и следва продължение.............

Редактирано от CATV на 30.05.06 13:27.

Тема Re: НОБЕЛ Е НАПРАВИЛ ЕПОХАЛНО ОТКРИТИЕ СЛУЧАЙНО..нови [re: CATV]  
Автор sieg (умник)
Публикувано30.05.06 13:26

Има МХДгенератори с въглища на прах.

"Истинските слова не са красиви,
красивите слова не са истински."
Лао Дзъ

Тема продължениенови [re: sieg]  
Автор CATV (Знам ли?)
Публикувано30.05.06 13:44

това е друго слушай сега нататък.

След като се бил почти отчаял, минало още малко време изпушил някоя друга лула, пил някоя друго пиене починал си малко и пак почнал с нови сили. Изобретява яко от сутрин до вечер, усъвършенсвал конструкцията и накрая успял да получи топлинен двигател с по-голямо КПД от бензиновия да работи с по-калпаво гориво и въпреки всичко да е по-близо да идеалния цикъл на Карно за топлинна машина. Човека не е бил нито физик, нито химик както казах. Той просто се е казвал Рудолф Дизел.
От там нататък историята я знаете следват милиони броики произведени дизелови двигатели, на коли, камиони, автобуси, кораби, подводници и т.н.

ПП Такива случай между другото не са много по света и ако някой знае още някой интересен нека да го опише. В крайна сметка гаранцията за успех в дадено начинание е по-класическия начин, четеш това дето е правено преди теб разбираш какво е невъзможното и правиш възможното.

С най-добри пожелания към всички откриватели, изобретатели и търсещи новото хора.

Знам ли?

Тема Re: Отговор на "Откривателите на..." ще има!!!нови [re: 3opниk]  
Автор CATV (Знам ли?)
Публикувано30.05.06 13:53

вечната мания на хората да правят двигатели

Я каква мисъл съм изрекъл, вярно е много готина, мерси за хвалебствията, ще почерпя по биричка

ако добавим и твоето:
Едва ли ще има "по-вечен" двигател от :
...вечната мания на хората да правят двигатели.

Ето това са ценни мисли

Знам ли?

Тема Re: продължениенови [re: CATV]  
Авторpi (Нерегистриран)
Публикувано30.05.06 14:00

изобретателят/откривателят на комплексните числа Ойлер, също не е знаел какво открива.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.