|
Тема
|
Сила на земното притегляне
|
|
Автор |
ivz (любопитен) |
Публикувано | 17.10.05 10:35 |
|
Би ли споделил някой къде мога да намеря точна стойност за София?
Благодаря.
Artificial Intelligence is no match for natural stupidity.
| |
Тема
|
Re: Сила на земното притегляне
[re: ivz]
|
|
Автор |
aquarin (void *) |
Публикувано | 17.10.05 19:06 |
|
Do kolkoto mi e izvestno, predi vreme tochnata stoinost beshe darjavna taina. Prichinata e che moje da se izpolzva za korekcia pri raketen obstrel.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Bpeдитeл (отговорен) |
Публикувано | 18.10.05 00:46 |
|
Студентите от първи курс в ТУ-София го проверяват това на лабораторно. Нашто мерене получи най-вероятна стойност малко под 11 с някаква средно-квадратична грешка, която не помня. Дали 9.8 беше в интервала? Не помня. Но бяхме съвсем честни - никаква нагласация на резултатите. Квото отчита метода - тва е. Неточност на метода просто, щото търкаляхме топче по улейче да падне на пода върху хартийка с индиго и да се отпечати. Нямаш право на повече от 10 опита! (Шегувам се).
| |
Тема
|
[re: aquarin]
|
|
Автор |
ivz (любопитен) |
Публикувано | 18.10.05 10:37 |
|
Хм... това силно ме изненадва. Сигурен съм, че има сайтове (чужди), където бъка с такива данни (аз видях за Англия, където явно не се страхуват от точен ракетен обстрел... или по-скоро не от точен поради издаването на именно тази информация), но не го намерих набързо за нас. Ще продължа да търся... но със сигурност ще се въздържа да го разглася, особено с оглед на набелязаните мерки за следене кой какво пише, търси и сваля от/в Интернет.
Благодаря за отговора. Ще ми спести време да търся из български сайтове. Знам само, че със сигурност няма да намеря тази информация на сайта на Геофизическия Институт на БАН, който е най-голямата пародия на сайт на държавна институция, на която съм попадал от маса време насам.
Artificial Intelligence is no match for natural stupidity.Редактирано от ivz на 18.10.05 11:09.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
bsb_2 () |
Публикувано | 18.10.05 19:50 |
|
Сравни точка 12 от и точка 2 в (налага се използването на кеша, защото иначе не може да се намери).
Т. е. най-вероятно тази информация да не е публикувана официално.
Ако не ти трябва особено голяма точност, би могъл да използваш стойността на друга точка на същата географска ширина.
Иначе можеш да опиташ да изровиш нещо от Международното гравиметрично бюро (поредният гаден сайт - ), аз така и не успях да разбера информацията доколко е безплатна.Редактирано от bsb_2 на 18.10.05 20:00.
| |
|
|
|
|