Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:19 24.12.25 
Природни науки
   >> Физика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
Тема Относно Черните Дупки  
Автор Lenor (боклук)
Публикувано02.08.04 01:02

здравейте
Зна4и от физика нищо не разбирам и малко , е грубо да пиша в тоя клуб но просто не знам къде на друго място . В астрономия няма смисъл ония си гледат планетки от нашета слун4ева с-ма и някой друга маглявина ... и тинтири минтири - глупости...
Сега гледах някви филми наскоро за 4ерни дупки и вси4ко ми се стори много бош лаф работа. Едно време по вярвах в тях.
Въпроса ми е в това 4е има неща които просто не мога да приема ! Не мога да приема 4е нещо се свива до толкова , че да стане анти материя или нешо много малко ?????Съвсем просто ще го кажа като 4овек който не разбира от физика . Не мога да намеря друга асоциативна прилика в действителността и природата в следствие на което не мога да го схвана и приема за истина .
та 4е то4но това гледах няква тъпа овца - американска асрономка която ми показва на едни снимки как виждала преминаваща 4ерна дупка пре няква слун4ева с-ма и как 4ак светлината от няква друга звезда се всумквал в нея .
е ПИТАМ АЗ кАК преминава ТАЯ 4ерна дупка ? каде отива всъщност ?Що се движи като трябва да стои на едно място ? Ако се движи зна4и е във взаимодействие на друга сила ?!!! Е каква е тая още по- голяма сила да я накара да се движи - сире4 да и попадне (4ерната дупка ) в "орбита" на нещо каквото и да било ?Много по голямо ?Има нещо много измислено в цялата работа .....
за заклю4еие няма такова нещо в природата !
единствената асоциация която се сещам в момента е водовъртежа на водата .Ако има 4ерни дупки въопще искам да кажа 4е те са нещ
о подобно на водовъртеж на нещо си предизвикан от еди какво си но не и от много се свила голяма планета
е баси майката нищо не казах ;)

Тема Re: Относно Черните Дупкинови [re: Lenor]  
Авторzaphod (Нерегистриран)
Публикувано02.08.04 08:32

Въпроса ми е в това 4е има неща които просто не мога да приема !

не си в комисията която ги приема тези неща, така че не е страшно.

Не мога да приема 4е нещо се свива до толкова , че да стане анти материя или нешо много малко

не става антиматерия, нито дори много малко. доколкото схващам самия колапс никога не свършва, но всъщност какво те притеснява малко ли става или не?

Не мога да намеря друга асоциативна прилика в действителността и природата в следствие на което не мога да го схвана и приема за истина .

често срещана грешка при разсъждаване. похвално е все пак че поне това си успял да установиш, защото много хора които задават подобни въпроси не могат.

е ПИТАМ АЗ кАК преминава ТАЯ 4ерна дупка ?
обикновено става дума за колапс на звезда от двойна система - има ги много, дори мисля че са повечето от звздите.

Що се движи като трябва да стои на едно място ?
моля? кой казва че трябва да стои? на където се е движила звездата преди колапса, натам продължава да се движи и дупката.

за заклю4еие няма такова нещо в природата
това звучи забавно. мисля че не си само ти който поднася подобни разсъждения, много сте, дори мисля че сте повече от половината хора. но имате един общ малък проблем - не можете дори обикновен телевизор да поправите, да не говорим за такива неща като да пратите хора на луната, да си напишете името със единични атоми, да направите атомна бомба или да превърнете графита в диамант, както могат тези, чиито разсъждения ти най-наивно оспорваш. разсъжденията не се мерят по логичност, а по това какво чудо можеш да направиш със тях. вярата иска чудеса, ти не можеш да ги предложиш, затова никой няма да ти обърне внимание.
айде със здраве.

Тема Re: posledno obajdane ot komisiata po ...нови [re: zaphod]  
Автор Lenor (боклук)
Публикувано03.08.04 21:21

az telefizora si moga da go oprawia dori kogato problema ne w antenata ili izgorialite predpaziteli.4udia se na teb kak mojesh da wiarwash sliapo w nesto koeto e krajno sumnitelno i bez kapka logika . Ako ima 4erna dupka to e wsi4ko drugo no ne i towa koeto se smiata i priema za wiarna i edinna teoriq!
Widiah tupata amerikanka kak bila widiala 4ernata dupka i kolko beshe wuzhitena ot towa 4e tia go e widial purwa ? A dali e widiala dupka ili prosto niakoj tupa planeta dare4em koiato lu4ajno e minala pred suzwezdieto i e zakrila swetlinata primerno a ? ko she kaish. Moje da e wsi4ko .
Za kakwi kolapsi mi goworish ti ? Towa sa pulni sturotii kato grumne nesto zna4i e grumnalo i ne se sabira ami se razhwur4awa na majnata si ....
wsiaka druga teoria bi mi se storila 10 milona puti po-priemliwa ot taia .
Mi moje puk da ima niakwi zawihreniq na materia w kosmosa ne sum go 4el ama sigurno i niakoj drug predi men tupak go e izmislil i prosto sire4 te4enia . Ot sledwa w odelni to4ki w prostranstwoto(tam kadeto silite na priwli4ane sa naj - malki ) da se polu4awa edin wid razlika w plutnostta w rezultat na koeto da se polu4awa edin wid nekwa turbolenciq na po plutno kum po- neplutno i da se polu4awa efekta na wodowurteja ili tornadoto ako stesh . Towa za men mnogo logi4no i mnogo po - logi4no ot predishnoto . i kakto kazwash ti dobre 4e ne sum ot komisiqta za priemane na tiq nesta
are sus zdawe

Тема Re: posledno obajdane ot komisiata po ...нови [re: Lenor]  
Автор zaphod (void *lpNothing)
Публикувано03.08.04 23:31

какво да ти кажа? прочети сигнатурата ми и си я преведи, нищо друго не ми идва на ум.

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Тема Re: posledno obajdane ot komisiata po ...нови [re: zaphod]  
Автор Lenor (боклук)
Публикувано04.08.04 00:31

ti si prosto edin zaoblen idialno gladuk mozuk ! Wijdam 4e abstraktnoto mislenenaj malko ti se otdawa . Oswen da poprawiash tellewizori drugo iawno ne mojesh . Kazah ti prosto moeto wijdane na nestata i to e mngo po lesno dakazuemo ot predishnoto dori i matemati4eski ifizi4eski.
Towa e moiata signatura za teb !
PO niakoga w naj golemite gluposti se krie naj tupata i elementarna istina .
towa za dwojnite sistemi iza bum i bam si go izbijo ot glawata!
i nakraia wmesto da pishaguposti stonewzemesh damiobesnish naj dobre kakwo jiwotno e towa 4ernata dupka ?taka kqakto ti se e zape4atalo na teb w glawata

Тема Re: Относно Черните Дупкинови [re: zaphod]  
Авторнo пъk мoжeм... (Нерегистриран)
Публикувано04.08.04 01:20

...да превърнем диаманта в графит...

Тема Re: Относно Черните Дупкинови [re: Lenor]  
Автор Cok oт cливи нa бaбa (може и купешки)
Публикувано04.08.04 01:23

първо, ако ще пишеш на български - пиши на български, ако ще пише на латиница - избери си английски, немски, испански много езици използват латиницата, но не и българският

сега ще ти обясня защо се смях от сърце на забавният ти разказ

виж сега, ти сам каза че не разбираш от физика. и аз не разбирам много от физика, но разбирам от логика

помисли си - защо Слънцето държи планетите от нашата система да се въртят около нея? Защото ма гравитация. по същата логика земята държи нас хората на земята!

какво е черната дупка? тяло с много голяма плътност и следователно огромна маса(не тази, дето ядеш, ми дето тежи). а предполагам знаеш, че колкото едно тяло е с по-голяма маса, с толкова по-голяма сила привлича другите тела(зависи и от разстоянито, но това е логично. питай нютон). значи черната дупка има огромна гравитация, съгласи ли се с това?

после, отиваме при айнщайн:). нали според него светлината се привлича от гравитацията и можеш да видиш едно тяло, което се намира зад друго, ако гравитацията на предното привлече светлината и я изкриви. Мисля, че си е доказал теорията при някакво слънчево затъмнение по негово време. Значи светлината се привлича от гравитацията. Доказано е

Значи ЧД имат много голяма гравитация, а светлината се изкривява от гравитацията. Логично е ЧД да привличат и светлината. Затова и са черни.
Да ти поясня, че много по интелигентни хора от мен(и особено от теб) са заявили тези работи и едва ли точно ти ще ги обориш...

има много загадки във вселената и една от тях е какво се случва с нещо, което попадне в гравитационното поле на една ЧД и тя го засмуче, къде отива кво става - не се знае.

после - не знаех че си толкова тъп и не вярваш в двойни звезди или в това, че звездите избухват. отделя се енергия и те почват да се движат на някъде, при нулевата гравитация в открития космос ЧД не може да се спре просто ей така от нещо и може да се движи почти вечно. Ако не знаеш всяко тяло би се движило вечно, ако няма триене или друга сила, която да му действа, понеже триене на практика няма силите, който действат са другите косм. тела. а ЧД е с доста по-голяма маса от останалите тела и те трудно ще и въздействат...
пример - теб може ли едно 4 годишно дете да те избута, ако си прав? трудничко....

надявам се да съм впечатлил граховидният ти мозък, но все пак грахчето е кухо и няма да възприеме нищо от онези неща по-горе. просто си достатъчно тъп за да не успееш

п.п. абе развали ми се телевизора, като пускам от дистанционното и не работи, а като натисна някое от копчетата на самият тв и тръгва, ебаси как става това, ще ми обясниш ли

Тема Re: posledno obajdane ot komisiata po ...нови [re: Lenor]  
Авторzaphod (Нерегистриран)
Публикувано04.08.04 08:22

i nakraia wmesto da pishaguposti stonewzemesh damiobesnish naj dobre kakwo jiwotno e towa 4ernata dupka ?taka kqakto ti se e zape4atalo na teb w glawata

честно казано нямам си представа какво е, като изключим приказките за малки деца - втора космическа по голяма от с и тъй нататък. но за разлика от тебе не се мъча да "разсъждавам" понеже знам колко е смешно в очите на тези които са в час.

Тема Re: nikoj ne e w 4as za towa [re: zaphod]  
Автор Lenor (боклук)
Публикувано04.08.04 09:31

nikoj ne e w 4as za towa maj

Тема Re: posledno obajdane ot komisiata po ... [re: Lenor]  
Автор aquarin (void *)
Публикувано04.08.04 10:09

Edno vreme takiva kato tebe (samo che s poveche vlast) sa izgariali vsichko
koeto smiatat che ne e pravilno na klada (vkluchitelno jivotni koito izglejda
sa imali snoshenie s diavola i hora )

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.