Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:20 21.04.24 
Компютри и Интернет
   >> Delphi
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Тема филтриране на таблицанови  
Автор vladko_lp (непознат )
Публикувано26.03.20 06:53



Да попитам следното нещо:
Кодът
Table1.Filter:='nomer=5';
работи.
Аз искам, обаче потребителят да избере числото: примерно
n:=StrToInt(Editt1.Text);
Table1.Filter:='nomer=n'; (nomer e числово поле )
не работи. Търси поле nomer=n и естествено, че го няма. Опитвах какво ли не - квадратни, кръгли скоби, кавички в какви ли не комбинации и не и не.
Моля помогнете. Ще черпя бира като отмине заразата "19-vodki" - дай Боже да е скоро.
А, и някой може ли да ми даде линк към функция, която превръща число в думи.
Намерих една на Paskal, но нещо не се оправих.
Благодаря от сърце!



Тема Re: филтриране на таблица [re: vladko_lp]  
Автор 2N3O55 (Майстор)
Публикувано02.04.20 18:57



Пробвай така:

Table1.Filter:='nomer='+Editt1.Text;

Който не знае закона на Ома да си ходи у дома!


Тема Re: филтриране на таблицанови [re: 2N3O55]  
Автор vladko_lp (непознат )
Публикувано03.04.20 14:53



Да стана. Сърдечно ти благодаря 2N3O55. Бъди жив и здрав!




Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.