|
Тема
|
Проблем с мрежов достъп на таблици
|
|
Автор |
batDancho (самият той) |
Публикувано | 06.03.14 07:29 |
|
Здравейте,
Правя едно приложение, което има няколко таблици / не повече от 6-7 / и ще е необходимо да може да се изпълнява от няколко компютъра едновременно. Таблиците са Paradox, от единия компютър ще се въвеждат данни, а от другите ще се правят справки. Горе-долу се справих, но ми се яви проблем - от един компютър мога да отворя няколко пъти приложението едновременно, да пиша и да трия в таблиците, но ако опитам да направя същото от две отделни машини в мрежата, не мога. В директорията на базата при стартиране на приложението се появяват PARADOX.LCK и PDOXUSRS.LCK файлове, явно в тях е проблема. Свойството exclusive таблиците ми е false, но въпреки всичко не мога да ги отварям.
Някакви идеи как да преборя това ?
| |
|
Не мога да ти отговоря директно на въпроса, но не е добра идея да правиш сега приложение с технологии от 80-те години. BDE+Paradox в мрежа може да ти донесе само проблеми и главоболие. Ако ще го правиш на Делфи, съветвам те да го направиш с Firebird + IBX. Ще си спестиш много проблеми и ще работи много по-бързо и надеждно.
Linux isn't free, it's worthless.
| |
Тема
|
Re: Проблем с мрежов достъп на таблици
[re: batDancho]
|
|
Автор |
NikB (спокоен) |
Публикувано | 09.03.14 19:43 |
|
Определно andrew_nikoloff (bugbuster) е по-компетентен от мен в по-голяма част от делфито, но моето предложение е да ползваш MySQL (ZEOS компоненти, теглят се) или MSSQL (с вградените ADO компоненти).
Не зная коя версия на Делфи ползваш - с тия двете поддържам няколко стари проекта на D5 и D7.
| |
|
Предполагам, че си съобразил за това, че PDOXUSRS.NET трябва да е на едно и също място за всички потребители. Ако не - направи го:
Session.NetFileDir:= например директорията, в която са таблиците.
А иначе, ако не си много напреднал със създаването на приложението, използвай съветите на колегите - firebird или ..SQL. Ще си спестиш доста проблеми в бъдеще. Например колкото повече вторични индекси имат paradox таблиците, толкова по-често се чупят, особено като се работи по мрежа.
| |
|
|
|
|