|
Тема
|
Delphi XE
|
|
Автор | GJGeorgiev (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.09.10 12:58 |
|
Излезе новото Делфи .
И макар че съм си от старите му почитатели в групата "I like Delphi since 1995" понякога (но не за дълго) се замислям за миграция към Java или C#
Причината е само наличието на много повече проекти на Джава или С с дефинирано добро заплащане
Според изследване на заплата.бг средната получавана "чиста" заплата на програмисти в Пловдив за м.август 2010г е 1880 лева.
В обявите за работа за Делфи в Пловдив или не е указана такава или е в много по- скромни граници - в порядъка на 700 -1000 лева.
Много се разписах - така че
ако на някого му попаднат интересни материали и примери за новото Делфи - да ги сподели тук.
| |
|
От година работя на D2010 - за сега не съм открил някакви проблеми - всичко е на 6. XE не се отличава в програмен код, промените са повече в потребителския интерфейс - IDE -то, като контрол на версиите, бля-бля и т.н.
Какви примери и проекти те интерисуват? Верно е може би, че за момента UNICODE версиите на Делфи са със малък дял, но нещата неминуемо ще се променят. Освен това, следвайки досегашната политика на производителите, преминаването към следващата 64 битова версия, би била с определени отстъпки. В момента, ако си закупиш XE версията, получаваш "амнистия" за всички версии назад до Делфи 7 - лицензионен ключ и достъп до инсталационните файлове.
На "запад", пък и тук, едва ли се предлага PC без инсталиран Windows 7, 64 битов, а да получиш потребителски съвместим интерфейс със старите версии, си е трудничко, дори в някои случаи непостижимо...
Е то зависи и от проектите. Не бих се очудил, ако все още се пишат DBase приложения, поради това че българския пазар го налага.
| |
Тема
|
Re: Delphi XE
[re: ИвKo]
|
|
Автор |
Mixy (@#$%^) |
Публикувано | 16.09.10 12:02 |
|
Пазарът на Запад също е доста консервативен. Делът на 64-битовите системи е относително малък, тъй като те се купуват предимно от ентусиасти или при внедряване на нови проекти. Бизнесът използва твърде много 32-битов код, който не винаги върви достатъчно бързо и стабилно на 64-битови платформи. Дори моята фирма все още използва програма, писана на Access 2.0 за Win3.1, защото тя съхранява инфо отпреди 10 години и поне веднъж на ден се налага да се правят справки за отминали периоди. Да не говорим за банки и други подобни институции, които работят със системи, внедрявани в 70-те и 80-те години на миналия век.
Mixy
| |
Тема
|
[re: Mixy]
|
|
Автор |
Beco_ (Boogie chillun) |
Публикувано | 11.10.10 21:06 |
|
>> Да не говорим за банки и други подобни институции, които работят със системи, внедрявани в 70-те и 80-те години на миналия век.
Може и да си прав, но не и за България. Имам чувството, че в българските банки работят най-малоумните мениджъри избиращи съответния софтуер. Сега на мода у нас е FLEXCUBE - Няма по-малоумна система появила се по нашите земи. Индийска работа ...
... for a brief moment it seemed that rock 'n roll would inherit the earth.
| |
|
Не знам дали е малоумна или не и колко проблеми създава при внедряването си, но аз я ползвам като клиент и ми е ужасно удобна. Много по-добра от други, които съм ползвал.
Linux isn't free, it's worthless.
| |
|
Аз малко го бях отписал Делфито, щото 2009 имаше разни нови нещица, но беше доста бъгливо. Вместо да оправят нещата, изкараха 2010, в което "най-якото" нещо беше Gestures... ?!?! :) А повечето бъгове си останаха.
В новото ХЕ има малко нови неща, пак са си бъгливи, но поне за мен са мого полезни. Главното е DataSnap, има малко проблеми с кирилицата и т.н., но най-после мога да си направя клиент-сървър приложение както си трябва, с викане на функции от сървъра, регистриране на колбак канали и т.н.
А и кой бяга от version control, Regular Expressions..
П.С. Колкото до заплатите, ами нормално.. Все пак Java програмистите работят час, за да направят нещо, което се прави за 5 мин...
| |
Тема
|
[re: kikimorche]
|
|
Автор | Java-r (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.12.10 10:49 |
|
1. Това за единия час и петте минути не е съвсем вярно. Зависи какво се пише. Java има много по-богати библиотеки...
2. Дори и малко повече време да отнем (в което не съм убеден) после върви на всякакви платформи!
| |
Тема
|
[re: Java-r]
|
|
Автор | :) (Нерегистриран) |
Публикувано | 12.01.11 16:25 |
|
Да, Java работи на всякакви платформи, стига да са с брутални ресурси особено откъм RAM. И пак - работи за кратко, защото не му отнема много време преди да срине системата.
| |
|
|
|
|