|  | | 

| 

| 

| Тема |  Проблем с BDE   |  |  | Автор | ozzoz (непознат) |  | Публикувано | 17.08.09 15:58 |  |  | 

Моля за помощ:

Имам база данни на парадокс под делфи 7
 използвам TTable компонент:

По време на работа тока спря и сега получавам:
 EDBEngineerror "Could not find record"
 когато напиша

Table.open

някакви насоки за решение на този проблем

Предварително благодаря

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Проблем с BDE  [re: ozzoz] |  |  | Автор | Ивaнчo (Нерегистриран) |  | Публикувано | 17.08.09 16:09 |  |  | 

1. Архив на таблиците
 2. DataBase Desktop -> 3. Utilities -> 4. Restructure -> 5. Pack Table

Поне при мен, това е помагало.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Проблем с BDE  [re: Ивaнчo] |  |  | Автор | ozzoz (непознат) |  | Публикувано | 17.08.09 16:21 |  |  | 

мерси
 ще пробвам

аз си поиграх малко

същата таблица се отваря на 2 места в програмата но от различни компоненти
 оказва се 4е първият я отваря и филтрира без проблем

вторият (имам в предвид че е работено с програмата повече от 2 години и не е имало проблем ) който сега след спирането на тока прави проблем при отварянето дава грешката сако когато филтрирам таблицата.

Първият има CashedUpdates:= true;
 вторият се ползва само за печат и CashedUpdates:= False;

Когато го промених на CashedUpdates:= true; всичко тръгна

Сега въпросът ми е как това се оказа проблем и дали мога избегна подобни проблеми в бъдеще

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Проблем с BDE  [re: ozzoz] |  |  | Автор | ozzoz (непознат) |  | Публикувано | 17.08.09 20:47 |  |  | 

Явно не се опрaви защото взех да получавам луди грешки като Key Violation error
 Taka ако някой има идея к'во става ще съм много благодарен

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Проблем с BDE
[re: ozzoz] |  |  | Автор | TRN () |  | Публикувано | 18.08.09 08:05 |  |  | 

В отговор на:
  дали мога избегна подобни проблеми в бъдеще  
 Мисля, че решението е да не използваш повече BDE

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Проблем с BDE  [re: TRN] |  |  | Автор | ozzoz (непознат) |  | Публикувано | 18.08.09 11:37 |  |  | 

мерси за идеята

Ок би ли  ми препоръчал база данни оптимална за НЕ клиент- сървър употреба
 Благодаря

|  |  |  
             |  |  | 

"НЕ клиент - сървър" употребата не се различава много от клиент-сървър такавата
 Като цяло за мен най-подходяща в твоя случай е . Delphi има чудесна поддръжка за нея (например IBX, FIBPlus компонентите), безплатна е, има много удобна за работа embeded версия, а пък пълната версия се инсталира изключително лесно. Мощна е, за малки и средни по размер бази е много добра. Останалото зависи от тебе

Linux isn't free, it's worthless.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Проблем с BDE  [re: andrew_nikoloff] |  |  | Автор | ozzoz (Нерегистриран) |  | Публикувано | 19.08.09 08:04 |  |  | 

Мерси

|  |  |  
             |  |  | 

Аз имах подобен проблем, само че при мен се нарушаваше връзката м/у главната и подчинена таблици - най-вероятно се поврежда някой от файловете където се съхраняват индексните ключове. Наскоро ми попадна една малка програмка, която поправя евентуални грешки в таблиците. Ако желаеш да ти я изпратя - дай ми имейла си.

|  |  |  |  

|   | 
 |