Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:00 12.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Delphi
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Execute from memoryнови  
Авторasd (Нерегистриран)
Публикувано26.02.09 18:33

Не знам дали някой се е занимавал с подобно нещо на Делфи, но все пак реших да попитам. Как може на Делфи да се стартира програма директно от паметта. Имам предвид binary-то на програмата да се копира в паметта и после да се изпълни. Знам че е възможно на C, а на Делфи как става ? Някой случайно да се е занимавал или да е попадал на информация в интернет, търсих доста но засега без успех :) ще се радвам ако някой помогне.

Тема Re: Execute from memoryнови [re: asd]  
Автор vido (минаващ)
Публикувано27.02.09 03:46

Ти кажи как става на С, пък после ще видим дали става на Делфи.

Автор andrew_nikoloff (bugbuster)
Публикувано27.02.09 09:51

Това изобщо не е тривиална задача. Прочети

. То ще ти даде добра представа. А какво всъщност се опитваш да направиш? Защото според мен решението, към което си се ориентирал, не е най-доброто.

Linux isn't free, it's worthless.

Автор nuub (непознат )
Публикувано27.02.09 12:43

Имам го готово написано и Работещо (!!!) на Delphi.

Но има проблеми с някой файлове (EXE), с DLL няма проблеми. Проблема се казва по-точно релокираща таблица и липсата и в някой EXE-та.

Свирни ако ти трябва на ЛС.

Тема Re: Execute from memoryнови [re: nuub]  
Авторasd (Нерегистриран)
Публикувано27.02.09 14:18

nuub ако можеш ми го прати на

ще ти бъда много благодарен. Всъщност на С има маса примери, намерих за Делфи, единствения проблем е че при компилация антивирусните пищят. Мога да ви дам тук примерния код как можете да вземете exe да го изплюете в паметта и да го стартирате от там като thread. Сигурно работи за DLL не съм пробвал защото сега се боря с проблема с антивирусната :) Ако някой се интересува пишете тук ще публикувам кода.

Тема Re: Execute from memoryнови [re: andrew_nikoloff]  
Авторasd (Нерегистриран)
Публикувано27.02.09 14:22

@andrew_nikoloff
Опитвам се да пригодя един софтуер за моите си нужди, но не искам потребителя да вижда или по някакъж начин да разбира какво правя всъщност :) въпрос на сигурност. Идеята е да го изпълня директно от паметта за да не се вижда какво всъщност става (или поне да не е толкова лесно). Ако имаш други предложения можем да покоментираме тук, просто за момента не ми идва по-добра идея от това.

Автор andrew_nikoloff (bugbuster)
Публикувано27.02.09 15:04

Не ти познавам софтуера и не ти знам идеята, затова конкретни предложения не мога да ти дам. Но ти вече си се сблъскал с част от моите опасения - говоря за антивирусните. Също така не съм много сигурен как точно ще се разберат с DEP-а или с нещо друго, което ще вкарат в следващата версия на операционната система. Просто не съм се занимавал с това нещо. Твърде изчанчено ми се струва

Опитвам се моите програми да се държат по-стандартно и да не изненадвам Windows-а с такива екстравагантни похвати.

Linux isn't free, it's worthless.

Тема Re: Execute from memoryнови [re: andrew_nikoloff]  
Авторasd (Нерегистриран)
Публикувано27.02.09 15:20

Прав си :) малко е изчанчено, но в интерес на истината доста ефективно, накратко ще ти обясня каква ми е целта за да може ако някой се сети нещо по-удобно да пише тук :). Значи каква е ситуацията, искам да ползвам дадена външна програма през моята, но не искам потребителя да разбира че ползвам друго ехе. Идеята ми с това стартиране през паметта е да не могат потребителите да видят какво всъщност ползвам и с какви параметри го стартирам. Не мога да го ползвам като ресурс защото много лесно ще го намерят, не мога да го тегля от някъде си или каквото и да било друго защото пак лесно се вижда, също така искам и да не излиза в процесите, просто искам да огранича достъпа до тази програма и в същото време да я командвам през моята. Ако се сещате за нещо по-добро споделете моля :) ще ви бъда адски благодарен :)

АвторИвaнчo (Нерегистриран)
Публикувано04.03.09 09:38

Публикувай, публикувай... Никога не е излишно...

Тема Re: Execute from memoryнови [re: Ивaнчo]  
Автор nuub (непознат )
Публикувано05.03.09 15:11

Системата работи - но модерните антивирусни и огнени стени вдигат голяма гюрултия при WriteProcessMemory.

А без това - няма как да се копира изпълнимия файл в чисто нов процес.

АКО - файла има relocations - Може да се излъже и да тръгне в контекста на текущия процес. Но ако няма - трябва да се зареди на ТОЧНО определен адрес 0x40000 и цирка е пълен.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.