Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:33 17.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Delphi
*Кратък преглед

Тема Съдружник за проектнови  
Автор Mitko197O (експериментатор)
Публикувано02.02.08 14:22

Уважаеми колеги,
Разработил съм система за управление на определен вид апарати под делфи. Има изгледи да се пласира по Европа. В момента се пласира и тук - има скромен пазар. Имам нужда от съдружник, за доразработка на проекта. Има и хардуерна част. Бих искал да го прехвърля на Linux и Lazarus, и вероятно да стане Embeded system. Може би ще има и HTML интерфейс за дистанционно наблюдение.
Ако някой има интерес и си има поне малко разбиране за това как се довежда проект до ниво да се продава - моля обади ми се.

Редактирано от Mitko197O на 02.02.08 14:24.

Тема Re: Съдружник за проектнови [re: Mitko197O]  
АвторИвaнчo (Нерегистриран)
Публикувано03.02.08 10:13

Поразрови се за мощни софтуерни компании. Не е задължително да са Делфи насочени. Такива които продават, не "перат пари" с проекти, и не се занимават със счетоводство. Да са поне от 10-на години на пазара. Има много такива, голяма част не се "афишират" че са от БГ. Просто се поразрови. Иди при тях, като предварително се подготвиш с "бизнес план" - преимущества на продукта ти, евентуален пазар, срок за доразвитие (дори и година е добре). Накратко, не в подробности. Опитай се да им продадеш идеята си, продукта, като се стремиш за едно от двете неща - или да те наемат за консултант по проекта със срок който те задоволява - 2-3-4 години, и приемливо за теб заплащане, с компенсации при предварително прекратяване на договора, или определено възнаграждение - процент от лицензиите, или глобална сума.
Всичко това - ако искаш нещата да се реализират бързо, да не се занимаваш с писане на код, маркетинг, бизнес проучвания, главоболия. Опитай се да се абстрахираш от Делфито - важна е идеята ти, а тя как може да се реализира, на какъв език и развойни средства - няма значение.
Това е от мен.

Тема Re: Иванчонови [re: Ивaнчo]  
Публикувано03.02.08 12:44

Благодаря Иванчо. Обаче не хвърча по облаците. Мощните коли и големите компании де са гаранция за успех. И не ми трябва да бързам толкова много. Предпочитам да оптимизирам и изпипвам. Привързването към голяма компания може да върши работа но на друго организационно ниво - по скоро при пласирането на изделието. Не при разработката му.

Тема Bih iskalнови [re: Mitko197O]  
Авторsergei (Нерегистриран)
Публикувано04.02.08 17:15

Zdrawej,
Izwiniavaj che pisha na latinica no w momenta sum izwun BG.
Az sum inzener elektronika i imam 8 godini opit w programirane na visoko niwo(Delphi,JAVA,C) kakto i opit w naprawata na EMBEDDED DEVICES (ATMEL,Motorola).
Ako iskash da se swurzesh s men shte te ochakwam na email adres
sergei_iliev(at)gmail(.)com

Тема Bih iskal-poprawkaнови [re: sergei]  
Авторsergei (Нерегистриран)
Публикувано04.02.08 17:21

Izviniawaj emaila mi e

sergei.iliev@gmail.com

Po princip riadko go polzwam za towa i go burkam.
Po kusno shte ti dam istinskia si email.

Blagodaria za razbiraneto.

Тема Re: Съдружник за проект [re: Mitko197O]  
Автор georgre (непознат )
Публикувано07.02.08 10:04

Kakva e harduernata chast ?...

Тема Re: Съдружник за проектнови [re: Ивaнчo]  
Автор georgre (непознат )
Публикувано07.02.08 10:06

Mnogo mudro izkazvane po vuprosa za sudrujnika na Mitko :-) smao deto moje da si ostane bez ni6t :-) da ne zabraviame 4e sme v BG .. no po princip si mnogo mnogo prav

Тема Re: Съдружник за проектнови [re: georgre]  
Публикувано07.02.08 14:59

Хардуерната част е контролер на базата на едночипов компютър с WEB сървър и управление по Ethernet. Също и резервно дистанционно с RS232 интерфейс.

Тема мога да помогна...нови [re: Mitko197O]  
АвторPointer (Нерегистриран)
Публикувано13.07.08 11:19

ако искаш пиши ми на
emo@pointerbg.com

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.