|
Тема
|
Съдружник за проект
|
|
Автор |
Mitko197O (експериментатор) |
Публикувано | 02.02.08 14:22 |
|
Уважаеми колеги,
Разработил съм система за управление на определен вид апарати под делфи. Има изгледи да се пласира по Европа. В момента се пласира и тук - има скромен пазар. Имам нужда от съдружник, за доразработка на проекта. Има и хардуерна част. Бих искал да го прехвърля на Linux и Lazarus, и вероятно да стане Embeded system. Може би ще има и HTML интерфейс за дистанционно наблюдение.
Ако някой има интерес и си има поне малко разбиране за това как се довежда проект до ниво да се продава - моля обади ми се.
Редактирано от Mitko197O на 02.02.08 14:24.
| |
Тема
|
Re: Съдружник за проект
[re: Mitko197O]
|
|
Автор | Ивaнчo (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.02.08 10:13 |
|
Поразрови се за мощни софтуерни компании. Не е задължително да са Делфи насочени. Такива които продават, не "перат пари" с проекти, и не се занимават със счетоводство. Да са поне от 10-на години на пазара. Има много такива, голяма част не се "афишират" че са от БГ. Просто се поразрови. Иди при тях, като предварително се подготвиш с "бизнес план" - преимущества на продукта ти, евентуален пазар, срок за доразвитие (дори и година е добре). Накратко, не в подробности. Опитай се да им продадеш идеята си, продукта, като се стремиш за едно от двете неща - или да те наемат за консултант по проекта със срок който те задоволява - 2-3-4 години, и приемливо за теб заплащане, с компенсации при предварително прекратяване на договора, или определено възнаграждение - процент от лицензиите, или глобална сума.
Всичко това - ако искаш нещата да се реализират бързо, да не се занимаваш с писане на код, маркетинг, бизнес проучвания, главоболия. Опитай се да се абстрахираш от Делфито - важна е идеята ти, а тя как може да се реализира, на какъв език и развойни средства - няма значение.
Това е от мен.
| |
|
Благодаря Иванчо. Обаче не хвърча по облаците. Мощните коли и големите компании де са гаранция за успех. И не ми трябва да бързам толкова много. Предпочитам да оптимизирам и изпипвам. Привързването към голяма компания може да върши работа но на друго организационно ниво - по скоро при пласирането на изделието. Не при разработката му.
| |
Тема
|
Bih iskal
|
|
Автор | sergei (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.02.08 17:15 |
|
Zdrawej,
Izwiniavaj che pisha na latinica no w momenta sum izwun BG.
Az sum inzener elektronika i imam 8 godini opit w programirane na visoko niwo(Delphi,JAVA,C) kakto i opit w naprawata na EMBEDDED DEVICES (ATMEL,Motorola).
Ako iskash da se swurzesh s men shte te ochakwam na email adres
sergei_iliev(at)gmail(.)com
| |
Тема
|
Bih iskal-poprawka
[re: sergei]
|
|
Автор | sergei (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.02.08 17:21 |
|
Izviniawaj emaila mi e
sergei.iliev@gmail.com
Po princip riadko go polzwam za towa i go burkam.
Po kusno shte ti dam istinskia si email.
Blagodaria za razbiraneto.
| |
|
Kakva e harduernata chast ?...
| |
Тема
|
[re: Ивaнчo]
|
|
Автор |
georgre (непознат
) |
Публикувано | 07.02.08 10:06 |
|
Mnogo mudro izkazvane po vuprosa za sudrujnika na Mitko :-) smao deto moje da si ostane bez ni6t :-) da ne zabraviame 4e sme v BG .. no po princip si mnogo mnogo prav
| |
Тема
|
[re: georgre]
|
|
Автор |
Mitko197O (експериментатор) |
Публикувано | 07.02.08 14:59 |
|
Хардуерната част е контролер на базата на едночипов компютър с WEB сървър и управление по Ethernet. Също и резервно дистанционно с RS232 интерфейс.
| |
Тема
|
мога да помогна...
|
|
Автор | Pointer (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.07.08 11:19 |
|
ако искаш пиши ми на
emo@pointerbg.com