Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:02 14.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Delphi
*Кратък преглед

Тема Web applicationнови  
Автор NickBass (бас-програмист)
Публикувано14.10.06 20:45

Здравейте всички! Имам следната задача: фирма, която има сайт, в който отделните фирмени представители се логват и попълват форми за свършена работа. Как мога да попълвам автоматично тези форми от програма на Делфи? Знам, че е възможно, но не съм наясно как. Какви са компонентите, които мога да ползвам? Трябват ми няколко прости насоки и най-вече къде мога да прочета повечко по този проблем. Не ми се е случвало досега да пиша нещо от този род и ще съм благодарен на всички, които помогнат.

Поздрави!

Тема Никовете ни са доста еднакви :)нови [re: NickBass]  
Автор NikB (любопитен)
Публикувано15.10.06 17:19

Препоръчвам ти да се запознаеш с ХТТП протокола и с методите за обмен на данни Get и Post

Изпращам ти една моя процедурка за генериране на POST заявка към WEB сървър - повечето параметри се задават от различни контроли сложени във формата на делфи.
Има и един компонент WebBrowser1 (тип tWebBrowser), накрая се изпълнява методът му Navigate2

{}procedure TForm1.Button_URL_POSTClick(Sender: TObject);
{}function HTTPTran(St : String) : String;
var i : Integer;
begin
Result:='';
for i:=1 to length(St) do begin
if St in ['a'..'z','A'..'Z','0','1'..'9'] then begin
Result:=Result+St
end else begin
if St=' ' then begin
Result:=Result+'+'
end else begin
Result:=Result+'%'+IntToHex(Byte(St),2);
end;
end;
end;
end;
var
vWebAddr, vPostData, vFlags, vFrame, vHeaders: OleVariant;
iLoop: Integer;
stPostData: string;
begin

{And the other stuff.}
vWebAddr := ComboBox_URL.Text;
stPostData := ComboBox_POST.Text;

if Length(stPostData)> 0 then begin
{Require this header information if there is stPostData.}
vHeaders:= 'Content-Type: application/x-www-form-urlencoded'+ #10#13#0;
{Set the variant type for the vPostData.}
vPostData:= VarArrayCreate([0, Length(stPostData)], varByte);
for iLoop := 0 to Length(stPostData)- 1 do begin // Iterate
vPostData[iLoop]:= Ord(stPostData[iLoop+ 1]);
end; // for
{Final terminating Character.}
vPostData[Length(stPostData)]:= 0;
{Set the type of Variant, cast}
TVarData(vPostData).vType:= varArray;
end;

{Make the call Rex.}
WebBrowser1.Navigate2(vWebAddr, vFlags, vFrame, vPostData, vHeaders);

end; {End of Navigate procedure.}

ПП
не знам защо излиза през ред.
И в ComboBox_POST има следните редове:
ft_UserName=v&ft_Password=1
Par1=123456&Par2=987654
(при теб ще са други, в зависимост от сайта, който ще манипулираш)
това са Post parametrite

Редактирано от NikB на 15.10.06 17:39.

Тема 10 x thank's адаш :)нови [re: NikB]  
Автор NickBass (бас-програмист)
Публикувано15.10.06 22:21

Изясни ми се картинката... WebBorwser контролата си бачка перфектно! Чудя се обаче има ли компонент, а не контрола, понеже няма нужда да визуализирам страницата, която се попълва? User-a така и така вижда данните, които ще се пращат от самото Delphi приложение. Засега мисля WebBrowser-a да го пъхна в една форма, която е visible := false.

Тема Re: 10 x thank's адаш :)нови [re: NickBass]  
Автор backinblack (Ръси мозък)
Публикувано19.10.06 21:50

От мен нещо нестандартно, но достатъчно просто, ефективно и надеждно

.

. Като организираш базата по твоя си начин, тя ще генерира много малко трафик по мрежата и без проблем ще върви през и-нет при днешните скорости и тарифи. На АДСЛ "без край" след последното удвояване на скоростите, ремоут десктопа върви като по лан мрежа, камо ли само база.

Всички гениални неща са измислени от хора, които не са знаели, че са невъзможни.

Тема Пробвал ли си го?нови [re: backinblack]  
Автор NikB (любопитен)
Публикувано20.10.06 16:08

Пробвал ли си го?
Как стои въпроса със сигурността?
Я разкажи малко по-подробно за опита си, моля

Тема Re: Пробвал ли си го?нови [re: NikB]  
АвторЙopдaн (Нерегистриран)
Публикувано20.10.06 16:53

>> Как мога да попълвам автоматично тези форми от програма на Делфи?

>> Hamachi ... remote desktop

Аз ползвам Hamachi да играя с 1 приятел Starcraft, но трябваше да спра ZoneAlarm.
>> Hamachi is a zero-configuration virtual private networking (VPN) application.

Но какво общо има VPN, remote desktop и http post ???

Тема Не, става дума за фостъп до MySQL-а [re: Йopдaн]  
АвторNikB (Нерегистриран)
Публикувано20.10.06 17:11

Не, става дума за достъп до MySQL сървъра през VPN, без хостване на платен хост (е, не съм много точен), без WEB сървър.
T.e. да сложиш един MySQL сървър на компютър в офиса, да му осигуриш достъп до мрежата, да му сложиш Хамачи и целия свят (или поне оторизираните:) да може да позлва MySQL сървъра ти директно, без WEB сървър.
Това може да стане, ако се осигури достъп до порта на MySQL (3306, обикновенно).

Тема Re: Пробвал ли си го?нови [re: NikB]  
Публикувано20.10.06 19:47

Хамачито емулира нещо като реално ИП. Като го инсталираш(създава се лан карта/дивайс в конекшъна) можеш да създадеш неограничен брой групи от компютри на които е инсталирано. Връзката е криптирана(128....., мисля че беше). От хора по компетентни в сигурноста съм чувал, че е изключително сигурна. След като си организираш групите, всичко си върви по TCP/IP протокола. Все едно че си в хоум нетуърк- име_накомпа или ИП(ИП-то от хамачито):Local Disk:Folder/Folder/dura-bura.fdb

.

Абе, инсталирай го, създай си една мрежа и ми прати на лична името на мрежата и парола и ще видиш как ще ми цъфне компютъра при теб и като я делнеш или аз те делна всичко приключва. Аз имам 3 отделни групи в хамачито и всеки от компютрите вижда само неговата си група. Единствената разлика от хоум нетуърка е в скороста която ти зависи от доставчика.

съм писал още по въпроса.

Всички гениални неща са измислени от хора, които не са знаели, че са невъзможни.

Тема Re: Пробвал ли си го?нови [re: Йopдaн]  
Публикувано20.10.06 19:53

Ами като те мързи да си я настроиш, по лесно е да я спреш. Аз ползвам PC-Cilin 2006, има си фаеруол, май доста по-сигурен и настроиваем, та даже и уеб филтър си има.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.