Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:21 12.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Delphi
*Кратък преглед

Тема Tools for mail.dir.bgнови  
Авторthe_gold (Нерегистриран)
Публикувано24.08.05 22:37

Tools for mail.dir.bg

Тема Re: Tools for mail.dir.bgнови [re: the_gold]  
Публикувано25.08.05 01:01

Momcheta, napravil sam tools za mail.dir.bg, Verno, moje da e bagavichak, no zatova pak sam slojil i koda vatre. koito mu e interesno neka go polzva. Za nabarzo napisan tolkoz. Ako nekoi ima poveche mnenie i preporaki da zapoviada. Menieto mu ste bade uvajeno :). Ako nekoi se interesuva kak e izkopana informaciata, ste mu bade kazano.
A eto i Linka. Mai trebe da se natisne 2 pati na linka. Abe i sarvara e dosta bagav, ama nali e Free.:

АвторCT (Нерегистриран)
Публикувано25.08.05 10:28

След сваляне деава "грешка в архива"!

Тема Re: Tools for mail.dir.bg [re: the_gold]  
АвторCT (Нерегистриран)
Публикувано25.08.05 10:28

След сваляне дава "грешка в архива"!

Публикувано25.08.05 10:40

Ami pri men ne dava greshka:
WinRAR 3.42
CT, svali faila s IE, a ne s glupostite kato Flashget i pro4ie.
Vse pak RAR-a e samo 350 k
Ako mi dadesh meil ste ti go hvarlia na nego.

Автор Mixy (миксер)
Публикувано25.08.05 13:43

И какво правят тези неща?

Mixy

Тема Re: Tools for mail.dir.bgнови [re: Mixy]  
Авторtha_gold (Нерегистриран)
Публикувано25.08.05 14:57

Ami, ako buthesh toolsa sha vidish. Bez da se logvash prastash pisma na kogoto iskash, barbar s ata4manite. Samo trebe da imash registracia v mail.dir.bg. eto i malko ot psevdohelp4eto deto sam go pisal , t.e. za tezi, koito ne 4etata readme.txt:

readme.txt
-------------------
Момчета, това е тоолс за mail.dir.bg,

Как да се използва?
Ами от дясно всичко е ясно, там се въвеждат данните. НО...

Бутона с папката избира по метода MultiSelect файловете за изпращане. Има и чекбоксчета за евентуално отказване на файла. Има и попъп меню за улеснение на работата с многото файлове.

Когато си изберете файловете, отваряте ги и те се поставят в e ListView компонента. Оттук нататък остава да натиснете само бутона старт. По всяко време може да прекъснете процеса на изпращане на писмото с Бутоните STOP или LogOut.

Бутона Stop не затваря сесията, отворена с логването в mail.dir.bg, а Бутона LogOut затваря сесията. По сорса може да се ориентирате, че бутона Start разпознава дали е бил натиснат Stop или LogOut.

Ако в процеса на изпращане на файла, изпратената дължина не е равна на прочетената от стреема mem, то файла започва да се точи отначало (BUG -:)-Sorry).
Значи, причината заради която не сам направил сендването на файла със SendStreem е, че гада ScktComp не поддържа ProgressBar, а и не поддържа OnAfterDisconnect.

Има доста бъгове предполагам в програмчето, но толкоз за набързо написано.

!!!!! Защо ми трябва?
Тъй като аз имам бавен NET, т.е. 10 k/s и външен трафик и 50 -100 k/s (23 лв на месец). Вътрешен трафик ИИИИ
Gmail предлага 2.5G свободно дисково пространство ИИИИ
BBB-то (Бат Бойко Борисов) затваря Free сървърите без да знае за какво служат ИИИИ
hit.bg, data.bg и прочие не се виждат от USA и Canada TO
1. Разцепвам файловете на по 10М (толкоз атач поема gmail.com) та дори основния RAR да е 300 МБ
2. Настрйвам toolsa (програмката) и го запускам да точи към DIR.BG, a до там трафика ми е 50-100 k/s, a не 10 k/s.
3. Който е използва gmail, знае как той сортира мейлите с еднакав Subject ?!
3. Та те за тва го сглобих този тоолс.

Ако някой се интересува, как съм разбрал хедарите как работят, мога да му кажа...:)

с Поздрав Peter McBlack
cool1@hotpop.com
24.08.2005 г.

A zabravih da kaja, za tezi,koito niamat nujnia rar-versia, sam ka4il i samorazarhivirasto se exe:

Тема Re: Tools for mail.dir.bgнови [re: tha_gold]  
Автор Tomasz (Maverick)
Публикувано26.08.05 02:23

Хмммм аз бях почнал подобно нещо ... не ми остава време да го довърша :(

Значи моята идея е малко по-друга. Значи ако си качиш фаиловете по тоя начин трябва или да ги препращаш на всеки желаещ или да си дадеш паролата на някой, който може да изтрие всичко.

За изпращането ясно може да стане и през локалното SMTP (ако имаш такова).
Но съм направил програмата преди да изпрати дадения файл (до 20MB) да го компресира и да го нацепи на парчета по 256kb (може и да го променя за в бъдеще на 512kb) все пак POP3 сървърите не поддържат download+resume а прикачените фаилове са в mime формат, което ще рече, че за да изтеглиш 10MB правиш трафик 11.5MB ... и като прекъсне на края ... същата програма може да изтегли и напасне парчетата (е за сега може да ги изтегли свързването ще го направя като ми остане време). Сега паролите и е-маил адреса може да се криптират и да се запишат в фаил (пак от програмата и пак все още не е готово) тоя фаил го шерваш (нещо като торентите) някой го тегли посочва в програмата къде е той и получава право да тегли от твоя е-маил (без да вижда пароли и изобщо какъв ти е е-мейлът). Лошото е че може да се появи някой хакер който да смачка криптирането и да ти е...е майката на това, което си качвал

Вече усещам как BBB-то ми диша във врата, за това, че давам интересни теми за размисъл

Тема Re: Tools for mail.dir.bgнови [re: Tomasz]  
Публикувано26.08.05 10:14

Da tva e interesna ideia, no mislia 4e ot ReadMe.txt-to stava iasno za kakvo mi triabvashe toolsa. Ne za da go tegli niakoi, a prosto izpolzvam gmail kato virtualno CD za sebe si. To se vijda ot vsiakade. Ta dori po-kasno ako go napraviat plateno prosto ste si zaslujava 4ovek da kihne malko kesh. . Toolsa mu vijdam bagovete i malko mo malko v procesa na rabota gi izchistvam. E pone mi varshi dobra rabota.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.