Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 08:05 14.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Delphi
*Кратък преглед

Тема Векторен Print/Print preview компонент ?нови  
Автор Kaпитaн Плaнeтa (член)
Публикувано23.08.04 06:19

Справките, които трябва да генерирам са някаква смесица от таблици, Гант чартове и някои други "нестандартни" рисунчици. Входът не е от БД. Сиреч, ще ми се да си генерирам някаква векторна графика с какво ли не, и да му пусна на нещото принт превю и после принт, като мечтаният компонент разделя картинката на страници с възможности за избор на формат на листа и прочее. Въпросните справки може да надхвърлят 300 страници А4. Извинявам се ако звучи несвързано, но цял ден и цяла нощ си блъскам главата и все не мога да стигна до задоволително решение... Вече две не виждам и мисля тромавко Дайте някаква идейка... не е проблем ако струва пари, стига да не са четирицифрени суми.
Благодаря предварително !

Тема Re: Векторен Print/Print preview компонент ?нови [re: Kaпитaн Плaнeтa]  
Автор PhantomASМодератор ()
Публикувано23.08.04 09:19

Хич не звучи несвързано, обаче като гледам от изискванията ти - нищо познато (на мен) няма да ти свърши работа !!! QRep-а го отхвърляме по подразбиране ;-))).
ReportBuilder-a може би ще ти свърши работа но ще трябва да си напишеш допълнителни компоненти за твоите рисунки, както и за split-ването на страниците(което май е почти стандартно като възможност) - няма да е лесно - но поне има "светлинка" - цената е солена - но не е 4 цифрена ;-). Както и да се поровиш за да намериш най-добрия вариант за генериране на non DB репорт - не е проблем аз съм го правил с него.
Другите 2 алтернативи за които се сещам са Rave- и FastReport - тук вече не мога да помагам - нека някой който ги познава да каже (само мога да ти препоръчам да не ползваш първото - по някакви мои предубеждения).

Е и последната алтернатива - да си напишеш нещо което те устройва - ако не ти трябва дизайн - можеш да си опишеш по някакъв начин данните и после по скрипта да рендваш - ако минеш на вариант картинки само - ще е относително лесно - поне от гледната точка на човек който няма да го прави ;-))))

Редактирано от PhantomAS на 23.08.04 09:23.

Тема Re: Векторен Print/Print preview компонент ?нови [re: PhantomAS]  
Публикувано23.08.04 13:32

10X PhantomAS !
Явно няма да стане толкова лесно колкото се надявах... Все си мислих че някой е измислил компонент, на който му подаваш да кажем wmf или dxf файлче и той се занимава с останалото. Което пък ми звучи странно, защото не е кой знае каква екзотика и не вярвам само на мен да ми е дотрябвало. Та като стана въпрос за wmf, можете и да ми дадете някакъв пример за създаване на такъв файл от нулата ? Ужким изчетох всичко от SDK-то, но нещо явно бъркам - не мога да заредя създадените файлове в ТИмаге-то, били им калпави хедърите...
Интересувам се от това, защото гледам че Express Printing system имат reportlink за timage...

Тема TMetafile, TMetafileCanvasнови [re: Kaпитaн Плaнeтa]  
Автор andrew_nikoloff (void)
Публикувано23.08.04 14:37

MyMetafile := TMetafile.Create;

with TMetafileCanvas.Create(MyMetafile, 0) do
try
Brush.Color := clRed;
Ellipse(0, 0, 100, 100);
...
finally
Free;
end;

Form1.Canvas.Draw(0,0,MyMetafile);

Тема Re: TMetafile, TMetafileCanvas [re: andrew_nikoloff]  
Публикувано23.08.04 15:25

10Х, жив да си ! Това работи супер .
Само дето Express Printing system реже метафайла до някъде и показва само част от него... Явно не са го мислили за големи картинки... сега ще пробвам другите превю системи как се оправят с проблема...

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.