Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:29 04.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Delphi
*Кратък преглед

Тема Защо немога да пиша в регистрите на XP  
Авторempty (Нерегистриран)
Публикувано12.02.04 00:57

Здравейте!
Опитвам се пробно да създам ключ в регистрите в HKEY_LOCAL_MACHINE но нестава. Когато пробвам същото нещо в HKEY_CURRENT_USER се получава без проблем. Четох че трябва приложението ми да има необходимете права но незнам какви права ми трябват за създаване на ключ и запис на стойностите в него в HKEY_LOCAL_MACHINE - softwareр uninstall например. Пробвах с sebackupprivilege i s serestoreprivilege но нестава.
Става въпрос за windows xp. Като потребител трябва да имам необходимите права, защото ако пусна някаква нова инсталация тя си създава ключове и си записва стоиности в HKEY_LOCAL_MACHINE.
Ще съм ви благодарен ако ми помогнете да реша проблема.

Тема Re: Защо немога да пиша в регистрите на XPнови [re: empty]  
Автор bass (so deep!)
Публикувано12.02.04 13:15

Разгледай TRegistry.Access.
От скорошния ми опит мога да споделя, обаче, че има разни разминавания при XP и NT (не съм пробвал 2000, а в 98 можеш да си мажеш навсякъде)

Тема Re: Защо немога да пиша в регистрите на XPнови [re: bass]  
Публикувано12.02.04 22:12

Здравей!
Благодаря за отговора.
При windows xp имат значение правата на приложението и аз тях опитвам да променям.
Tregistry.Access е от второстепенно значение( поне според това което съм прочел).
Аз явно нямам необходимите права на приложението и въпросът ми е какви трябва да бъдат те.
Моля някой който знае в какво е проблема и как се решава да ми отговори.

Тема Re: Защо немога да пиша в регистрите на XPнови [re: empty]  
Автор bass (so deep!)
Публикувано12.02.04 23:08

Сори че пак аз, но с това уточнение ме наведе на една мисъл - да не би на компютъра, на който тестваш, да нямаш администраторски или поне PowerUser права? Ако си администратор, указал си съответните (наистина второстепенни, доколкото важат в контекста на потребителските) права в TRegistry и пак не върви, тогава си уникален случай :-))

Когато на мен ми гръмна инсталация под NT заради забрана за писане в HKEY_LOCAL_MACHINE, попаднах на това:

btw, това е първият случай, когато успявам два пъти да намеря един и същ документ от MSDN :-))

Редактирано от bass на 12.02.04 23:11.

Тема Re: Защо немога да пиша в регистрите на XPнови [re: bass]  
Публикувано14.02.04 00:51

Благодаря че се включи отново.
Не виждам причина за съжаление а напротив.
Благодаря за линка.
Проблема се оказа изцяло в мен. Бил съм объркал нещо с пътя до ключа и то го е създавало на друго място.
Това обаче неозначава че твоите съвети са ми били ненужни. Бяха ми от полза за което ти благодаря.
Намерам време за програмирането само късно нощем когато съм много изморен и правя много грешки.
Още веднъж благодаря.
Чао за сега

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.