|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Delphi и касов апарат
|
|
Автор |
ist (I love C++) |
Публикувано | 13.10.03 21:11 |
|
Здравейте, някой знае ли протокола между касов апарат и PC.И най-важното как се програмира на Delphi.Дали в neta има някъде примери?Въобще интересува ме всякаква информация по въпроса.
thank's
| |
Тема
|
Re: Delphi и касов апарат
[re: ist]
|
|
Автор |
NikB (любопитен) |
Публикувано | 14.10.03 00:57 |
|
Имам едно компонентче за Делфи и Датекс (май е молдовско) не съм го пробвал, но се каня.
А ти знаеш ли недокументираните комади на Датекс (за фискалната памет :-)?
По въпроса ти личи, че не програмираш за Виндоус (обичам да кефя любителите на кирилицата), а какъв е опитът ти въобще в програмирането?
| |
Тема
|
|
|
Автор |
z_free (людоед) |
Публикувано | 14.10.03 09:48 |
|
Можеш да получиш протокола от производителя. Проблема е, че някои (датекс) го нямат 100% изчистен, май защото ползват външни разработчици ... т.е. има леки несъотвествия между документирания протокол, и реалния, които трябва да импровизираш.
Иначе по принцип се ползват подобни протоколи (повечето датекси и елит почти могат да минат с един "драйвър"), обаче е доста куцо. Особено частта, в която касата ти връща, че е извършила дадена операция, а всъщност не е:)
-------------
Special killer double trouble triple extra nicotine monster!
| |
Тема
|
[re: z_free]
|
|
Автор |
NikB (любопитен) |
Публикувано | 14.10.03 11:00 |
|
"Можеш да получиш протокола от производителя"
Razbira se, interest predstavlivat ne dokumentirani funkcii za upravlenie (Vupreki, che sym ostanal s vpechatlenie, che Datecs ne sa mnogo otzivchivi za predostaviane na kakvato i da e info).
Otdavna ne sym se zanimaval s kasovi aparati (a na vremeto interesyt mi beshe ne mnogo zadulbochen). Predi fiskalnata pamet beshe na epromi, koito se programiraha pri prikliuchvane na operaciite (dori ne znam koga tochno).
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Dark_Dirk (+#+) |
Публикувано | 15.10.03 10:51 |
|
Ако се интересуваш сериозно от касовите апарати на Датекс, ще ти дам повече информация на ICQ: 49418226
| |
Тема
|
[re: NikB]
|
|
Автор |
Dark_Dirk (+#+) |
Публикувано | 15.10.03 10:54 |
|
Съжалявам, че ще те разочаровам ама такива команди няма.
| |
Тема
|
[re: Dark_Dirk]
|
|
Автор | Pesho (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.10.03 18:24 |
|
Dark_Dirk shte mi izpratish li info na peter_l@abv.bg za kasovite aparati.
blagodaria predvaritelno
| |
Тема
|
[re: Dark_Dirk]
|
|
Автор |
ist (I love C++) |
Публикувано | 16.10.03 20:47 |
|
Прати моляте някаква информация на ist@mail.bg
10 X thank's
| |
Тема
|
|
|
Автор | Za Kasov Aparat (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.10.03 17:52 |
|
При касовите апарати на датекс има едно приложение (има и за DOS и за Windows), което се взима от датекс. Това приложение се стартира с няколко параметъра, един от които е името на текстов файл в определен формат.
Формата не е тайна и всеки ред е някаква операция с касовия апарат.
предварително трябва да създадеш файла и след това да се стартира приложението с параметър този файл. Всичко това е елементарно с Delphi.
| |
|
Nie ne iskame da prawim failowe, a da si gukame s aparata po interfejsa, ako moje - i s debygerskite mu funkcii.

| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|