Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:39 08.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Delphi
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Delphi и касов апаратнови  
Автор ist (I love C++)
Публикувано13.10.03 21:11

Здравейте, някой знае ли протокола между касов апарат и PC.И най-важното как се програмира на Delphi.Дали в neta има някъде примери?Въобще интересува ме всякаква информация по въпроса.
thank's

Тема Re: Delphi и касов апарат [re: ist]  
Автор NikB (любопитен)
Публикувано14.10.03 00:57

Имам едно компонентче за Делфи и Датекс (май е молдовско) не съм го пробвал, но се каня.
А ти знаеш ли недокументираните комади на Датекс (за фискалната памет :-)?
По въпроса ти личи, че не програмираш за Виндоус (обичам да кефя любителите на кирилицата), а какъв е опитът ти въобще в програмирането?

Тема Re: Delphi и касов апаратнови [re: ist]  
Автор z_free (людоед)
Публикувано14.10.03 09:48

Можеш да получиш протокола от производителя. Проблема е, че някои (датекс) го нямат 100% изчистен, май защото ползват външни разработчици ... т.е. има леки несъотвествия между документирания протокол, и реалния, които трябва да импровизираш.

Иначе по принцип се ползват подобни протоколи (повечето датекси и елит почти могат да минат с един "драйвър"), обаче е доста куцо. Особено частта, в която касата ти връща, че е извършила дадена операция, а всъщност не е:)

-------------
Special killer double trouble triple extra nicotine monster!

Тема Re: Delphi и касов апаратнови [re: z_free]  
Автор NikB (любопитен)
Публикувано14.10.03 11:00

"Можеш да получиш протокола от производителя"
Razbira se, interest predstavlivat ne dokumentirani funkcii za upravlenie (Vupreki, che sym ostanal s vpechatlenie, che Datecs ne sa mnogo otzivchivi za predostaviane na kakvato i da e info).
Otdavna ne sym se zanimaval s kasovi aparati (a na vremeto interesyt mi beshe ne mnogo zadulbochen). Predi fiskalnata pamet beshe na epromi, koito se programiraha pri prikliuchvane na operaciite (dori ne znam koga tochno).

Автор Dark_Dirk (+#+)
Публикувано15.10.03 10:51

Ако се интересуваш сериозно от касовите апарати на Датекс, ще ти дам повече информация на ICQ: 49418226

Тема Re: Delphi и касов апаратнови [re: NikB]  
Автор Dark_Dirk (+#+)
Публикувано15.10.03 10:54

Съжалявам, че ще те разочаровам ама такива команди няма.

Тема Re: Delphi и касов апаратнови [re: Dark_Dirk]  
АвторPesho (Нерегистриран)
Публикувано15.10.03 18:24

Dark_Dirk shte mi izpratish li info na peter_l@abv.bg za kasovite aparati.
blagodaria predvaritelno

Тема Re: Delphi и касов апаратнови [re: Dark_Dirk]  
Автор ist (I love C++)
Публикувано16.10.03 20:47

Прати моляте някаква информация на ist@mail.bg
10 X thank's

АвторZa Kasov Aparat (Нерегистриран)
Публикувано17.10.03 17:52

При касовите апарати на датекс има едно приложение (има и за DOS и за Windows), което се взима от датекс. Това приложение се стартира с няколко параметъра, един от които е името на текстов файл в определен формат.
Формата не е тайна и всеки ред е някаква операция с касовия апарат.
предварително трябва да създадеш файла и след това да се стартира приложението с параметър този файл. Всичко това е елементарно с Delphi.

Тема Utochnenie [re: Za Kasov Aparat]  
АвторHubav (Нерегистриран)
Публикувано17.10.03 22:37

Nie ne iskame da prawim failowe, a da si gukame s aparata po interfejsa, ako moje - i s debygerskite mu funkcii.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.