Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:51 12.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Delphi
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Delphi site - interfaceнови  
Автор Wise Guy (да бе умен...)
Публикувано27.02.02 10:46

Problema e che moeto "rabotno vreme" e malko nestandartno i shte trqbva da chakam do drugata sedmica, za da organizirame IRC Forum. Zatova prashtam tuk vuprosi, koito mislq che trqbva da raznishtim.

Smqtate li che v momenta http://www24.brinkster.com/emildimitrov/delphisite.asp e user-friendly i shte privlicha i drugi Delphu users kum nashiq proekt. Ne trqbva li da mahnem tezi CSS temi, s koito e sega i prosto da napravim edin hubav design. Da si imame edno lice, koeto da se znae ot vseki.

by Wise Guy

Тема Re: Delphi site - interfaceнови [re: Wise Guy]  
Автор karasko (Търсещ)
Публикувано28.02.02 12:32

НЕ!

;)
според мен, не темите са неприятни, а поскоро можем да изчистим дизайна - в смисъл - да стане по "флет", т.е. да не са вдлъбнати така полетата
освен това класическата структура с менюта отляво и съдържание в центъра си е екстра

мойто мнение де ;)

Човече дай да сме само това,
което винаги можем да бъдем
Човече дай да сме винаги с гъдел

Тема Re: Delphi site - interfaceнови [re: Wise Guy]  
Автор avatarx (Mr.)
Публикувано28.02.02 16:37

Ima edno mnogo gadno pemigvane pri smjana na temata, inache mi se struva prekaleno ednocveten. Moze bi s leka promjana na njuansite vyv razlichnite djalove na ekrana ste izglezda po dobre. Vsystnost davajte napravet go pyrvonachalno v tozi mu vid i go puskajte kolkoto e moze po byrzo. Syvetvam systo da ima ezesedmichno osvedomjavane za razni novi nesta po sajta. Standarten abonament za e-mail naprimer.

Тема Re: Delphi site - interfaceнови [re: avatarx]  
Автор Pechenia (нема лабаво ;-)
Публикувано28.02.02 20:46

Премигване няма как да няма, понеже всяка операция става със submit. Сайта е готов за публикуване на материали. За професионалното спор няма, но е интересно да се дават конктретни препоеръки, и най-вече материал. Относно email notification, до понеделник ще има много подобрен интерфейс за работа с членовете, включително и уведомяване и прилична статистика.
Силно желая всеки с препоръки да ме намира на ICQ /има го в профила ми/, както и да се съберем на конференция в IRC - с това вече ставам досаден май...

чети и дишай по-леко

Тема mdaaaaaнови [re: Pechenia]  
Автор XE ()
Публикувано01.03.02 02:41

jalko 4i kolkoto i da mi se iska ne moa da prisystvam na irc.....
kakto i da e sega iskam da si kaja neshto koeto abe sia she si go kaja....
na4i Pechenia kolko pyti sym ti daval po ICQ-to idei?
kolko ot tiah izpylni?
otgovori li mi pone na edna ot tiah s odobrenie ili izobshto neshto si????

[tva 4e sym offline ne e opravdanie]

blagodaria za fnimanieto.... [opa i oshe nesho ako se vyrnite sys niakolko desetki temi nazad she razberete 4e niama smisyl da preotkrivame koleloto no to pyk seki iska da si kaji negovoto po svoy si na4in....[kyde s nova tema prenebregvaiki starite, kyde s sobstveni reshenia......]]

[kato za posledno - dal sym tolkova idei 4i naprao moy se napshi kniga ey!!! pyk da ne govorim kolko oshte ideiki si imam 22-te toma na Vazov riapa da iadyt.......]

P.S.: HO HO HO HaPPy GRaNDMa MaRTa eeexxexexe xe xe xe

P.P.S.: leleee neska mi se govori....

ta na4i za materiali imam si az eni materiali no ako publikuvame 500+ txt-ta edva li she e udobno na dragia user da si gi gleda s godini pri tozi "udoben" interface..... takaaaa eto kvo na4i Pechen poneji ti si bash admina abe da si go kajim ti go praish site-a [ti si go izbra ne sme te karali nali?] Napravi menu sys onezi elementi za menu deto ti gi biah pratil v dale4nata 05 Февруари 2002 г. [oo iztri li gi ve4i nisho az si gi pazia ].... togava ve4e she ti dam moyti a predpolagam i Phantomas i vsi4ki ostanali niama da si gi kriat materialite.....

az ne moa da razbera sho ne ti haresa onva det go po4nahme s AquilaX [kat design] vij ko napray s tvoia site izgoni go 4oveka hi4 se ne obajda a da ne zabraviame 4i ideiata za takyv site beshe negova.... ta misylta mi e 4i to neka si byde tvoia Engine Core ili s kvito tam moderni imena se nari4a no neka FACE da e tva det go izmisli pyrvona4alno AquilaX i posle az se opitah da izimitiram [upseshno li beshe?] Zabravil si url-to li??? eeexee xe xe xe az i za tva sym podgotven eto ti gi:

jalko 4i moia go niama[zatrit e] no tva ne e problem kogat kaish ti go davam, i tva si go pazia

za sia se iz4erpah 4akam zadyljitelno otgovor tuk.....
[i razbira se v ponedelnik da vidim ko si napravil za nas userite]

Редактирано от XE на 01.03.02 03:05.

Тема Re: mdaaaaaнови [re: XE]  
Публикувано01.03.02 10:19

Първо, всяко мнение беше взето предвид. За съжаление има един тънък момент, който се изпуска - сайта беше разработен първо като идея, база данни и накрая интерфейс - като интерфейса покрива съдържанието на базата данни.
Освен това главната идея в сайта е че той ще се изработва от много хора - както и става /макар и много трудно/ в момента. Затова и толкова напирам за конференция.
Ясно е, че не може да се угоди на всички. Стремим се да направим нещо, което да удовлетворява повечето хора. Неприятния момент, който повечето от вас не виждат, е че аз съм засипан с предложения, често противоречиви, които изцяло биха променили това което е направено. Неприятния момент е, че повечето хора разгледат сайта като интерфейс, а не като съдържание - тоест те знаят какво искат да виждат, но не мислят как може да бъде постигнато.
Забележете, че сайта дава възможност на всеки човек с администраторски права да добавя нови теми, да променя съществуващите, да слага материал. Т.е. който иска да има раздел Грешки например може да го стори за 5 мин. От съществуващите около 10 човека с администраторски права са постъпили точно две страници материал.
Инак за дизайн оферти бол - само за лого съм получил около 6-7 варианта. Като сложа един неизбежно бих пренебрегнал други. За иконки единствения пълен набор който получих - еднакъв като изглед /XP style/ и пълнота беше използван здраво.
За темите от CSS получих само два варианта - направени с желание, но малко немарливо. Иначе заявиха желание да правят 3-4 човека - т.е. пада се по около половин тема на човек.
Не случайно напирам от много време за конференция - досега имаше 2 /организирани от PhantomAS/, на които спорихме доста успешно за име, за лого и други такива проблеми. За съжаление две си и останаха.
И накрая - сайта е важен с материала който е в него. Ако отношението остане такава - аз да публикувам повече материал от всички останали - няма смисъл да се продължава! Това не е заплаха, а реалност - може да се направи сайт с блестящ дизайн, но кух като бъчва - и това е на път да се постигне.
Материал му трябва и на сайта, и на мен - за да имам стимул да пиша. В момента преработвам администрирането на author-ите, като ще има възможност за email notification и много други неща.
Менютата които предлагаш са удобни за сайт който ще се променя относително рядко и няма да има дълбоко разклонено дърво - най-вече. За пример ще ти дам Start бутона на Windows - представи си че на него се закачи файловата система на един добре разклонен твърд диск - просто няма да се събере на екрана. За красотата ти си прецени. Имай в предвид, че всеки член на сайта получава клон, който може да развива произволно в дължина, както и че след време - дай Боже - ще има стотици статии на много различни теми, много компоненти, закачки, новини... Как си представяш това да се събира в меню? Сайта имитира навигацията на Norton Commander във файлова система - може да не е много интуитивна, но е точна и позволява огромно разгръщане и едновременна работа върху сайта от много хора.
Което се осъществява трудно засега - заради чисто човешки проблеми.
Между другото, логото и забавната програмка са дело на Aquila, както и две CSS теми - с него доста често се 'чуваме' на ICQ.
В понеделник сайта ще има повече неща, надявам се. Във всеки случай аз продължавам да работя по него.

чети и дишай по-леко

Тема StuFF 4ove4e....нови [re: Pechenia]  
Автор XE ()
Публикувано01.03.02 19:14

basi Pechen govorish mnoogo obiditelno seki pyt kat pro4eta tvoy post i si mlykvam i se zamisliam kvi gluposti pak sym govoril shoto prosto zvu4i bezgreshno ot tvoiata klaviatura....

da se vyrnem konkretno kym edin edinstven vypros i o4akvam edin edinstven i pylen otgovor[shoto kat dam nekolko vyprosi ili idei imam 4uvstvoto 4i blokira[sh/te]]....

oshte vyv vtornik she publikuvam 550+ articleta!!!!!!

pyrvi problem koyto men ama vyobshte ne me interusava, proso hi4 ne me zasiaga kak she gi razpredeli[sh/te] po site-a vii[nii] administratorite 4i da ima polza ot publikuvaneto im!!!
[naish li shto ne me zasiaga - shoto e nevyzmojno, na koy mu se gledat 10000 linii kod, testvane i razpredelenie po kategorii koito ne syshtestvuvat.....]

vtori problem koyto po syshtia na4in ne me zasiaga e kak dragia user she gleda 550+[i pomni 4i tva sa samo ot mene da ne govorim za povtariashti se i dopylnitelni ot drugi "entusiasti"] articleta - predpolagam kakto az si gi gledam v Explorera i se 4udia ot de da gi po4na....

ama ne moji si4ko da se svede do edin post imam oshe 256^256^256 vyprosi.....

neka pak molia ti se iskam pak da go kaja 4i mi haresa:

(550+ articleta) + (550*550[ot PhantomAS predpolagam]) + (nekvi si 100-200 free komponenta) = na ujasen za izpolzvane SITE[4i to ako iskam she si gi tura na CD-ta i she si se seshtam koe kyde beshe - opredeleno she mi e po-udobno ot tozi "BG DELPHI NET Norton Commander"]

RESHENIETO: pravi se nekav site podoben na Torry[ne se seshtam za drugu shoto sym offline sia] tva opredeleno she ima smisyl shoto segashnoto mi prili4a na "HTML-sko FTP"

takaaaa sega dve dumi i za razbralite me pogreshno:

na4i az tva go pisah ama koy da pro4ete fnimatelno i da me 4uy... KAKTO VINAGI 4OVEKA SI PRAY KOT SI ZNAY

Pechen neka si ostane tvoia "HTML Norton Commander", no za polzvane samo ot vyvejdashtite[administratorite] material.... t.e. tvoia "HTML Norton Commander"[ey opredeleno mojesh da si go patentovash] she byde vhodnata vrata na materialite i niama da ima nisho obshto s izgleda na site-a!!![moje bi niakoy ve4e se 4udiat sho ni e "HTML Norton Commander" kat si ima FTP - shoto e po lesno i udobno ot dyrvarskia FTP[Pechen nay-dobre ti kaji sho]]

i taka za da ne se vpuskame otnovo vyv bezkrayni postingi sys razmiti mnojestva Pechen otgovori mi na nay-gornoto za 550+ articalite..... [ey razresheno e da si priznaesh 4i ne staa taka kakto si/sme go zahvanl/i]
10x[za fnimanieto ako go e imalo]

Тема Относно идеята за публикуване...нови [re: XE]  
Автор PhantomAS (стар ерген®)
Публикувано01.03.02 20:23

на материалите!

Всеки автор отговаря за това какво пише в статията и къде то4но по дървото я публикува - това е просто - но води до някои обърквания

проблема е 4е първо няма толкова хора 4е да следят кой какво пише - така 4е отговорноста си остава за автора - (публикуващия) - що се отнася до ка4еството на статията

втория проблем е ка4еството на сортировката - съзнавам, 4е по този на4ин всеки ще си прави собствен начин на подреждане на статиите - това е неизбежно - едва ли мислим по един и същ начин та да подредим статиите които се отнасят за (привидно) една и съща тематика в точно едни и същи клони на дървото.

Относно дизайна - аз също имах (имам) доста възражения по въпроса - само 4е сайт от един човек не се прави - така че не обвинявай пе4ения 4е не е успял да намери време за да оправи нещата - всеки от нас работи нещо - и може да отделя ограничено време за сайта.
За това мислех да предложа ако някой има възможност да помогне с ASP - то на пе4ения - просто да се свърже с него и да говори - от примери няма смисъл - по добре да се работи.

Аз самия щях (за съжаление) да публикувам няколко неща - но в последната седмица ми се отвори доста непредвидена работа - хубавото е 4е в на4алото на другата седмица съм в София - ако софиянци изявят желание за среща на няколко бири - може да се уреди, като може да обсъдим (на живо) с част от хората какво и как да го правим - не че по IRC -то не става ама друго си е живото предаване

---
Е т'ва е живот!

Тема Re: Относно идеята за публикуване...нови [re: PhantomAS]  
Автор karasko (Търсещ)
Публикувано01.03.02 20:31

Birata winagi rulz ;))

aide da napraim biro-obsyjdane ;)

Човече дай да сме само това,
което винаги можем да бъдем
Човече дай да сме винаги с гъдел

Тема окнови [re: XE]  
Публикувано01.03.02 20:45

Аз съм силно за конкуренцията, така че предлагам следното:
Всички материали които досега съм получил, ще ти ги пратя по пощата. В www.brinkster.com има свободен 30МВ хост, така че няма проблем да се направи още един сайт. Нека имаме избор!
С удоволствие ще ти помагам с всичко което мога - и ако варианта който ти разработиш е по-успешен - ще поддържаме него.
Освен това в www.brinkster.com няма банери и други такива дивотии. Работата е приятна и удобна.
Така че нека поставим основите на още един сайт, и по закона на Дарвин ще остане един.
Относно някои иронични нотки - просто не мисля че това е мястото. Аз не се боя от сблъсък на мнение, нито на идеи, сайтове или каквото и да е. Но такъв е живота - борбен...
Да признавам нещо - има какво да се признае. Признавам че не успях да убедя хората да участват в нещо общо, или поне не успях както ми се иска.
А ми се иска някой да успее. Аз бих помагал с каквото ми поискат. Много се радвам че проявяваш желание за работа. Ще се включа с всичко от което имаш нужда.

чети и дишай по-леко

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.