Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:53 04.07.25 
Хоби, Развлечения
   >> Шах
*Кратък преглед

Тема 8 ма партиянови  
Авторбeзимeнeн (Нерегистриран)
Публикувано05.10.06 21:26

Всички коментатори казват, че най-важния ход на Топалов е бил 15, а според мен лаика 41. Вие какво мислите?

Тема Re: 8 ма партиянови [re: бeзимeнeн]  
Автор BeнaбилиМодератор (5-18)
Публикувано06.10.06 15:11

Това е малко сложно. За мен лично превратният момент беше, когато реши да пази конете дори и губейки по-силни фигури. Кой ход е това - ами не знам кога го е решил...

Аз лично вчера до към 25-тия ход му се ядосвах - ами честно казано това не беше Веско.

И в случай че някой се зачуди -- аз съм фен на коне в края на играта. Поради ред причини.

Понякога съм толкова добра,
че цялата изтръпвам и боли ме...

Тема Re: 8 ма партия [re: бeзимeнeн]  
Авторchessmaster (Нерегистриран)
Публикувано06.10.06 21:47

Razbira se 15 hod e po vajen ot 41. Ocenka na Fritz belite imaha preimusthestvo 0.1 na 14 hod no sled toja veche e za chernie na 15 e -0.3 t.e igrata se oburna za chernite. T.e veche na 40 hod chernite imaha preimusthestvo -1.1 koeto obiknoveno e dostatuchno za pobeda pri posledovatelna igra putistha mnogo. Na 41 hod -2.7 e nai silnija s koito partijata na praktika svurshva. Taka che tova e objasnenieto.

Тема 41 ход на белитенови [re: chessmaster]  
Авторбeзимeнeн (Нерегистриран)
Публикувано07.10.06 00:44

Не смятате ли, че ако Крамник беше играл вместо Ц:г3, е4 би имал повече шансове за реми?
" Планът " е да се разменят 2 от пешките на царския фланг, а след това тези на дамския. Тогава реализацията на черните би била по неясна...
А може и да не съм прав?

Тема Re: 8 ма партиянови [re: chessmaster]  
Публикувано09.10.06 13:50

Ако си и разбираш коментара....
Сметнала някаква програма, значи това е светата истина? Ми щом казваш

Тема Re: 8 ма партиянови [re: Beнaбили]  
Автор Иcтopиka (атакуващ)
Публикувано09.10.06 15:59

тия компютърни коментари са много досадни,наистина. Сякаш всички са длъжни да знаят какво е фриц-миц, коефиценти и такива глупости. И за какво да коментираш без да разбираш от шах и без да се учиш дори ?

Тема Re: 8 ма партиянови [re: Иcтopиka]  
Публикувано09.10.06 19:04

Мдам.
Аз знам какво е фриц, знам и за какво става дума в коментара. Само че... реално има ли смисъл - ако човек разбира какво казва ще го каже по друг начин. Лично мнение де... Който се интересува от коефициенти ги знае... и знае как да ги тълкува. И най-вероятно си ги следи тия неща... Ама останалите?

Тема Не е нужно ...нови [re: Иcтopиka]  
Автор ДъpвeнФилocoф ()
Публикувано09.10.06 20:04

... да разбираш, за да коментираш. Ако пуснеш програмата да играе, като мисли по ... минута или две на ход, замениш "Фриц дава коефициент" с това което програмата е изиграла на съответните места ще се получи коментар - слънце. А е нужно само да знаеш да местиш фигурите и да четеш и пишеш ходовете ...
Но да се позовеш на компютър звучи къде по-авторитетно ... в хиляди други области на живота, пред хиляди типове аудитория. Някак си звучи неоспоримо ... За съжаление на аудиторията и за щастие на ИТ бизнеса

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.