|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
А това как ще коментирате?
|
|
Автор | Билянa oт Pилa (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.10.06 16:07 |
|
78% от ходовете на претендента за световната титла по шахмат Владимир Крамник съвпадат с препоръките на компютърната програма "Фриц 9", съобщи мениджърът на световния шампион Веселин Топалов Силвио Данаилов в писмо до медиите.
"Уважаеми дами и господа, след подробен анализ на всички партии на мача Топалов-Крамник предлагаме на Вашето внимание статистика на съвпаденията на ходовете на Крамник с препоръките на компютърната програма "Фриц 9":
Първа партия: от 75 хода: След 12-ия ход на Топалов - Са6, новинка, от оставащите 65 хода - 41 съвпадат с първа линия на "Фриц 9"
(63% съвпадения)
Втора партия: от 63 хода: След 17-ия ход, където свършва теорията, от оставащите 46 хода - 40 съвпадат с първа линия на "Фриц 9"
(87% съвпадения)
Трета партия: от 38 хода: След 10-ия ход, където свършва теорията, от оставащите 28 хода - 24 съвпадат с първа линия на "Фриц 9"
(86% съвпадения)
Четвърта партия: от 54 хода: След 14-ия ход, където свършва теорията, от оставащите 40 хода - 30 съвпадат с първа линия на "Фриц 9"
(75% съвпадения)
Шеста партия: от 31 хода: След 13-ия ход, където свършва теорията, от оставащите 18 хода - 14 съвпадат с първа линия на "Фриц 9"
(78% съвпадения)
Т.е. от всички 5 партии досега - 78% от ходовете на Крамник съвпадат с първа линия на "Фриц 9", пише Силвио Данаилов.
| |
|
Силвио Днаилов трябваше да извади доказателство. Защото в този му вид писмото си е реклама на Фриц 9 - в 78 на сто от случаите програмата играе като човек. Ето ви идея за рекламно послание:
"Изкуственият интелект е близо и то точно в кода на Фриц 9!!!
Казва го лично мениджърът на световния шампион!!!"
| |
Тема
|
Re: Хубаво, но ...
[re: ДъpвeнФилocoф]
|
|
Автор | Cъp (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.10.06 17:57 |
|
Това е приликата. А разликата е че Фриц-9 не пикае през 5 минути!
| |
Тема
|
Re: Хубаво, но ...
[re: Cъp]
|
|
Автор | BGkeres (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.10.06 21:35 |
|
Последните два коментара са страшно готини, кефите ме и двамата!!!
| |
|
Не става явно от извадените данни колко процента е познала машината на Топалов. Според мен 78% познаване на следващия ход е близо до това което би имал всеки добър шахматист върху ходовете на друг добър шахматист.
Топалов да си играе играта и да си взима победите, а не Силвио Данаилов да го излага със служебни победи, контестации и т.н. оръжия на слабия.
System Doctor Error:
Your girlfriend is pregnant.
(A)bort, (M)arry, (I)gnore?_
| |
Тема
|
Topalov igrae strahlivo
[re: Colombino]
|
|
Автор | chessmaster (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.10.06 02:45 |
|
Topalov ne poema riskove igrae samo nazad napred stho ne igra g4 vmesto g3 malko risk da poeme? Samo 2 partii ostavat s belite njakude vse trjabva da riskuva.
| |
|
Понякога се чудя що почти няма теми за самите мачове, ама с изявленията на Силвио се занимават всички...
Понякога съм толкова добра,
че цялата изтръпвам и боли ме...
| |
|
Колко хора следят шаха? Колко от тях разбират от шах и докато по интернет тече партията не са пуснали програмка, която да им "кометира" ходовете? Искаш ли да напиша авторитетно звучащ анализ, на партия направен с помощта на програма, без такива като мен да разберат? Лесна работа - ще звучи авторитетно ...:))
А от шоу и жълтинки всеки разбира. Според относително представителната статистика на alexa.com в момента в който пиша dnes.dir.bg и life.dir.bg имат много близки посещаемости. Силвио Данаилов е чел книжка за реклама, маркетинг и прочие, в която пише, че трябва да пошумиш малко, но явно е пропуснал частта за мярката ... А може би не? Може би името Топалов е станало малко по-познаваемо, което си е по-важно от някаква титла - справка Ана Курникова.
Оф, изписах сума неща ... напоследък страдам от графомания. Права си, в специализиран форум трябва да ИМА теми обсъждащи играта ... Пък дали са повече от клюкарските до един момент няма значение.
| |
Тема
|
Типични простотии от Данаилов
[re: Билянa oт Pилa]
|
|
Автор | Cтeфaн (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.10.06 23:43 |
|
Тоя Данаилов само се чуди как да разстрои Крамник като вижда колко е слаб подопечения му Топалов. Твърдо съм за Крамник, Топалов въобще не заслужава да спечели мача!
| |
Тема
|
da tu ... v ciganina
[re: Cтeфaн]
|
|
Автор | chessmaster (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.10.06 02:50 |
|
Naznam kuv si tam sthanan li mahan malko po ciganski mi zvuchish ama ot shah nistho ne razbirash.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|