|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема
|
Каспаров - DeepJunior
|
|
Автор | Saa (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.01.03 12:06 |
|
Започна мача Каспаров - DeepJunior
Може да се гледа например тук: ,
или на FritzServera където също го broadkast-ват.
Каспаров поведе с 1:0 след победа с белите на 27-я ход.
Не е за вярване, кеф.
| |
Тема
|
Re: Каспаров - DeepJunior
[re: Saa]
|
|
Автор |
~Gallant~ (sweet liar) |
Публикувано | 27.01.03 12:33 |
|
Може би вместо да му спукат нервите от всичките номера ще го стимулират.
| |
Тема
|
Нищо не разбрах
|
|
Автор |
Colombino (Компетент) |
Публикувано | 27.01.03 14:18 |
|
Тоя DJ що жертва качество? И после що се предаде, не беше чак такова очевидно спечелено, можеше да се побори малко. Ако не за друго, то поне да измори човека.
System Doctor Error:
Your girlfriend is pregnant.
(A)bort, (M)arry, (I)gnore?_
| |
Тема
|
Re: Нищо не разбрах
[re: Colombino]
|
|
Автор | Saa (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.01.03 15:10 |
|
Алгоритъма за оценка на състоянието на човека(по ходовете които играе) явно още не е реализиран добре
| |
|
Не си разгледал добре, макар да ми е ясно, че си разбирач. Конят на "д6" е де факто "вечен" въпреки наличието на цели два черни коня /нямат време да осъществят разменни маневри до полето "д6"/, а заедно с това без Те8 се губи пешката на "е5" /не става ф7-ф6, защото след г:ф6, г:ф6 полетата около царя "ф5", "х6" и вертикала"г" стават опасни. D.J. предпочита да даде качество вместо да си разкрие царя при противников вечен кон и активност. Накрая се предава, защото без чисто качество в примерно равна позиция срещу Г.К. е безсмислено да се играе. Мен ме учуди само това, че в солидната Славянска защита Г.К. успя да създаде активност и да бие D.J. почти по компютърски. А резултатът от тази партия според мен показва реалното съотношение на силите. За мача като цяло - не знам.
| |
|
Че конят беше неприятен там е ясно, но не виждах непосредствени заплахи. DJ е комп и сигурно по-добре е сметнал. Наистина нямах много време за разглеждане. На мен също ми хареса как от усложненията компа излезе губещ.
System Doctor Error:
| |
Тема
|
Абе, това било голяма измама
|
|
Автор |
Colombino (Компетент) |
Публикувано | 29.01.03 10:20 |
|
Ми тоя Deep Junior бил 70 пъти по-бавен от Deep Blue. Не знам как е станал шампион, сигурно Deep Blue не е играл.
System Doctor Error:
| |
|
Измама е мачът между Deep Blue и Гари Каспаров през 1997 г. Тогава Гари К. стоеше абсолютно сам на дъската пред очите на публиката в Екуитъбл Сентър в NY и чакаше да му донесат на листче хода на Deep Blue /и още дузина гросмайстори от екипа на IBM/, докато компютъра се намираше в съвсем друго помещение.
Deep Blue няма как да е играл в комп. шампионати, защото веднага след мача беше разглобен и повече ни се чу ни се видя.
| |
Тема
|
Re: Каспаров - DeepJunior
|
|
Автор | arsenik (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.01.03 14:34 |
|
Koga e sledvashtata sreshta na Kasparov s Deep J.???
| |
|
Беше снощи, завършиха наравно. Ето я .
System Doctor Error:
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
|
|
|